Az LMP szónoka, Szél Bernadett is hevesen támadt a kormány törvénymódosítási kezdeményezésére kedden a CEU-s vitában a parlamentben. Szerinte a legsötétebb komcsi időket idézi, hogy a Fidesz éppen egy egyetemet készül bezáratni.

Közben pedig Orbán Viktor egy sértődött puffancs zsebdiktátorként viselkedik, most épp azt találta ki, hogy Donald Trumppal akar egyezkedni a CEU-ról, hiába nem tartozik rá.

Üzent Balog Zoltánnak is, aki nem volt hajlandó leülni a CEU vezetésével, hiába próbálták heteken át elérni.

Masszívan átléptek egy vörös vonalat: eddig azt nem láttuk, hogy független oktatási intézmények politikai támadások céltáblájába kerüljenek, mondta el Szél. Szerinte nyílt politikai támadást intézni egy egyetem ellen, az ellentétes az Alaptörvénnyel, ez Erdogan és Putyin kottája, amit Orbán Viktor követ.

Szél ezután azt mesélte el, hogyan kezdte el az állami média és a hatóságok ellehetetleníteni a szentpétervári egyetemet Oroszországban, ami szintén egy független egyetem volt, és jelenleg már fel kellett ott függeszteni az oktatást.

Semmi mást nem csináltak, csak lemásolták a putyini mintát.

– mondta el, majd felsorolta azt is, hogyan tartóztatták le tömegesen az egyetemi oktatókat Törökországban.

"Önök egy dolgot akarnak, hogy csend legyen ebben az országban. Ehhez mi nem fogunk asszisztálni."

Szerinte szó nincs arról a káoszról, amit a Fidesz állít: a CEU-n oktatás van, független diákok és oktatók vannak, és ez nem tetszik a Fidesznek.

"Nem akarunk olyan diákokat, akik mindent elhisznek, hanem olyan diákokat akarunk, akik mernek feltenni kérdéseket, tudnak kritikusan gondolkodni."

- mondta az LMP-s politikus, majd arról beszélt, hogy a kormány 2010 óta 200 milliárd forintot vont ki a felsőoktatásból, és ez is egyik oka annak, hogy külföldön élő magyar fiataloknak esze ágába sincs hazajönniük.

Ha a Fidesz egy picit is foglalkozna az ország jövőjével, a fiatalsággal, akkor nem arról beszélnénk, hogy egyetemeket zárjunk be, mondta Szél, aki szerint a Fidesz követi el az igazi álomgyilkosságot: hadat üzentek a saját fiataljainknak – írja a 444.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A mai parlamenti műsor olyan volt, hogy akár a Gyógypedagógiai Intézetben is megtarthatták volna.
Szél volt az egyetlen aki gondolkodó lényre jellemző beszédet tartott, fejből. A többiek csak felolvasták (de nem értették) amit a Párt leírt nekik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
@Béla333: Szerinted, ha a ma még ellenzékinek mondható média folyamatosan hozza a primitív kormányreklámokat vagy kitiltják Hadházyt ha túl közel megy a tűzhöz (ATV), akkor független tud maradni a hatalomtól? A VS-t (még ellenzéki korában) Matolcsy támogatta. Ahogy most az MSZP-vel is teszik. Nyugodj bele, hogy van a 444, az Átlátszó, Magyar Narancs, D36 és még néhány amelyik bírja a kormányhirdetés nélkül ...még.
coni
@nyanya001: Én is azt hittem a CEU csak figyelemelterelés Paksról, de egyre több általam mérvadónak tartott ember (Kovács ÉS, Bokros,..) állítja, hogy ez orosz kérés/parancs volt. Ezt támasztja alá a durvaság ahogy ezt csinálták. Mert tudják, már nincs választási lehetőségük.
Eladott Ország
@coni: Sztálin legjobb magyar tanítványa a népek bölcs vezére Rákosi volt. Reméljük a csúti cigány is úgy jár mint a kopasz bölcs vezér és ott ér véget a pályafutás orosz honban, mindannyiunk örömére.
Aki Én
@Csizmás KONDOM: Tudod kretén az a baj veled, hogy ártasz az országnak, ártasz a magyar társadalomnak a mélysötétségeddel.
Annak idején, 1989-ben, mikor nálatok Romániában forradalom volt a rezsim ellen, mi itt Magyarországon egyperces vigyázzállással és dudaszóval hajtottunk főt előttetek, ezzel jeleztük, hogy veletek vagyunk.
Nem pofáztunk bele a belügyeitekbe, nem lipsiztük és fikáztuk bután a nagy többséget azért, mert azok kinyitották a szájukat az elnyomó, hazug és tolvaj rezsim ellen.
De legfőképpen nem szavaztunk a nemzet nyomorító érdekei mellett, vagyis a nagy többség ellen.
Vagy te akkor is a bukott rezsimet sirattad?
nyanya001
@coni: Amióta Orbán és a rablóbandája regnál, azon dolgozik, hogy Magyarországot kivezesse
az Unióból.
Az adósságállomány sem érdekli, noha ezért nyúlték le a 3 ezer milliárdos
manyupot, soha nem látott mértékűre növekedett az adósságállomány Pakssal.
Ez is Putyin kiszolgálása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.