Bővítik az M2-es utat, de emiatt bő egy évig szűkebb lesz.

Nyílt levelet írt Seszták Miklós fejlesztési miniszternek Dunakeszi polgármestere. 

Dióssi Csaba levele szerint az M2-es autópálya bővítése miatt a kivitelező több mint egy évre le fogja zárni a kétszer két sávos úttest külső sávjait. Emiatt az ottani forgalom a párhuzamos 2-es útra, így pedig Dunakeszi belterületére fog terelődni, ami miatt az ország legnagyobb forgalmi dugója jöhet létre. 

"Jelenleg naponta 37 ezer autó halad el az M2 dunakeszi szakaszán, míg a városon átvezető 2-es úton további 17 ezer, s a felújítás idején úgy számolják, az autópálya forgalmának 30 százaléka áttér majd a régi útra, és különösen a reggeli órákban lehetetlenné válik a közlekedés" – olvasható az Inforádió cikkében. 

Dióssi javaslata szerint a tömeget úgy lehetne elkerülni, hogy a bővítés ideje alatt csak akkor zárják le a külső sávokat, amíg a padkát építik – ez számításai szerint egy hónapot jelent csak. Mindezzel párhuzamosan a 2-es főúton olyan beruházásokat kell elvégezni, amik gyorsítják a forgalmat. 

A polgármester azt is szeretné, ha a bővítés idejére az M2-es autópályán és az M0-s Megyeri híd és M3-as autópálya közötti szakaszán felfüggesztenék  az autópálya-matrica kötelező használatát.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Mi az, hogy Dunakeszin és nem Felcsúton?
Valaki ki lesz rúgva!!
lusta
Hol él ez az ember? Mi az hogy az M2-es autópályán és az M0-s Megyeri híd és M3-as autópálya közötti szakaszán felfüggesztenék az autópálya-matrica kötelező használatát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.