Az eset 2016. július 30-án, egy szőregi házibulit követően történt.

Az este folyamán a 20 év alatti fiúk nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak, majd elindultak Szeged belvárosa felé – írja az Ügyészség.

Itt a társaság tovább italozott, amikor a vádlott és a sértett között vita támadt amiatt, hogy a sértett nem vett üdítőt a férfinak. A vitában a vádlott a padon félmeztelenül ülő sértett nyakára és hátára a fél literes üvegből kb. 2 deciliter abszintot öntött, majd öngyújtóval meggyújtotta.

Az alkohol végigfolyt a sértett felsőtestén, azonnal meggyulladt, és égni kezdett. A sértett megpróbálta előbb a kezeivel, majd a földön hemperegve eloltani a lángot. A társaság többi tagja is odafutott, hogy kézzel és a sértettet egy ott levő, széttört dinnye levébe beleforgatva eloltsák az égő abszintot.

Abszinttal öntötte le, majd felgyújtotta barátját egy szőregi fiú

Ez kb. 30 másodperc múlva sikerült. A vádlott mindezt végignézte, de az oltásban nem vett részt. Társai a fájdalomtól üvöltöző sértetthez mentőt akartak hívni, és egy szökőkútban hűtötték a megégett bőrét.

A sértett a segítségnyújtástól elzárkózott, és a helyszínről elfutott, mivel más okból körözés volt kiadva ellene. Végül 3 nap múlva egy igazoltatáson a rendőrök észlelték rajta az égésnyomokat, és orvoshoz vitték. Nyolc napon túl gyógyuló, a testfelület 10 százalékát érintő első és másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A főügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyben a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.