Az MSZP benyújtotta a jövő évi költségvetéshez a 13. havi nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatot, az intézkedés költsége 272,5 milliárd forint lenne – közölte az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Korózs Lajos, aki az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke is, azt mondta, az MSZP nem megy el szó nélkül amellett, hogy ma Magyarországon emberek százezrei élnek nyomorban.

Ma több mint 71 ezer ember van, akinek az öregségi nyugdíja nem éri el az 50 ezer forintot, 148 ezren vannak azok, akiknek a nyugellátása nem éri el az 50 ezer forintot és 331 ezernél több ember van, akinek a különböző járadéka nem éri el az 50 ezer forintot

- mondta.

Korózs Lajos a 13. havi nyugdíj fedezetével kapcsolatban azon véleményének adott hangot, hogy nem lehet "bázisszemlélet" vagy "maradványelv" alapján gondolkodni a költségvetésről, vagyis nem lehet, hogy csak az szerepeljen a büdzsében, amely már tavaly is benne volt.

Úgy véli, a jelenlegi struktúrában is van fedezet a 13. havi nyugdíjra. Mint elmondta, a napokban derült ki, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 637 milliárd forint adótartozást engedett el, az Eximbanknak a keleti nyitásra több száz milliárd forintot biztosítanak, Rogán Antal minisztériuma több mint 20 milliárd forintot költhet el.

Tízmilliárdok jutnak kisvasútra, lőtérépítésre, a Miniszterelnökség Várba költözésére több mint 200 milliárd lesz – sorolta.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Donáld Tramp
" KEZDŐDIK APA KEZDŐDIK " Majd ősztől kezdjétek szopatni a népet...
human
Egyértelmű, hogy az mszp próbálja a fidesz populizmusát szembe fordítani a fidesszel. Csak hát ebben a fideszenek nagyobb tapasztalata van.
wagabund
A retorika bajnokai már fogalmazzák a brilliáns választ, amiből kiderül, hogy az emeszpé a hibás..és ezért nem vezethető be...
Donáld Tramp
A MASZOP csak azt, és abból tud 'BEVEZTNI'... Amit a fidesz előteremtett...
VAN KÉRDÉS ?!...
Vagy valszeg leszünk Görörögország.
desiro
És mi lesz azokkal akiknek millió feletti a nyöööögdíja nekik is adod barom...l..,.
verőce21
MSZP? Hülyeség beígérni a 13.-havi nyugdíjat, ha nincs rá fedezet.
Hogy lehet, hogy az MSZP elvette a 13. havi nyugdíjat, most pedig azzal akar szavazatokat szerezni, hogy majd visszaadja? Micsoda aljasság ez? Az átverés az átverés, akár Botka követi el, akár valamelyik másik bűnöző.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél