Hétfő éjfélig kell leadni a 2016. évi személyi jövedelemadó bevallást. Az szja 1+1 százalékáról is már csak ma lehet rendelkezni.

Az ügyfélkapuval nem rendelkezők hétfőn este hatig az ügyfélszolgálaton, illetve éjfélig postán is beadhatják határidőn belül a személyi jövedelemadó bevallást – közölte a NAV. 

Az idén először a NAV 4 millió szja-bevallási tervezetet készített el az adózóknak a munkáltatótól kapott adatokból.

A tervezetet éjfélig korrigálhatják az adózók az ügyfélkapun, a határidő lejárta után pedig a hiányosan bevallók önellenőrzésen javíthatnak.

Hétfőn napközben még lehet ügyfélkaput nyitni. Ezen éjfélig beküldhető a bevallás.

Az szja 1+1 százalékáról is már csak ma éjfélig lehet rendelkezni.

Akik már korábban benyújtották bevallásukat, de nem rendelkeztek civil szervezet, egyház vagy a Nemzeti Tehetségprogram javára, azok utólag, a bevallástól függetlenül is megtehetik a 16EGYSZA nyomtatvány postázásával, illetve a webes felületen keresztül.

A NAV felhívta a figyelmet: a bevalláshoz segítséget nyújtanak az ügyfélszolgálatokon, illetve az általános tájékoztató rendszerben a 06-40/42-42-42-es számon este 6 óráig.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Én személyszerint a NAV-ot a maffia pénzbehajtójának tartom. Vida Ildi kitiltási botránya óta nyilvánvaló, hogy mi az elsődleges feladatuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.