Jó pár milliárdot kapott a cég.

Némi ellentmondásba került pár hete a Belügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mikor arról érdeklődtek náluk, hogy ki is építette az úgynevezett okoskerítést, mely egy második kerítés a határ menti mögött, elektronikus jelzőrendszerrel és kamerákkal ellátva – olvasható az Index cikkében.

A BM azt állította, a büntetés-végrehajtás dolgozott ott rabokkal, a kamerarendszert az állami MVM OVIT építette. Az NFM azonban nem tudott arról, hogy az alá tartozó MVM OVIT egyáltalán ott lett volna. 

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője kérte ki az adatokat és szerződéseket az érintett intézményektől, ebből derült ki, hogy az MVM OVIT tényleg benne van az okoskerítés építésében, de maga a cég nem csinált ott semmit, hanem kiadta alvállalkozóknak a munkát. 

"Az egyik legnagyobb nyertes pedig a fideszes kötődésű Bozó Zoltán cége, a MetalCom. Bozó a 2014-es szentesi önkormányzati választásokon a Fidesz színeiben indult a polgármesterségért, de kikapott baloldali vetélytársától" – olvasható a cikkben.

Az Index értesülései szerint a Metalcom mindhárom mobilszolgáltatónak dolgozott már, de egyre erősebb az állami szerepvállalásuk is, az Antenna Hungáriával és az MVM-mel szoktak együtt munkálkodni. 

A cikk szerint " ők építették a gerinchálózat egy részét 1,72 milliárd forintért, velük szerződtek az intelligens jelzőrendszer megtervezésére és kivitelezésére nagyjából 16 milliárdért, oszlophely-tisztítást végeztek további 140 millióért, ADSS-t telepítettek 71 millióért, Tisza átfúrást végeztek 78 millióért."

Az okoskerítés teljes bekerülési összegéről még nem tudni, a Belügyminisztérium még nem összesítette az adatokat. 

(Címlapi kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
bar a választáson kikapott, de megsem hagyunk senkit se az ut szelen,
ugyhogy megoldottuk "okosba'"

vegulis az olimpiai letesitmenyeket is felhuzzuk, hiaba nem is lesz olimpia.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Műszaki lévén az a kérdésem támad ilyenkor, hogy az okj-s kérdező tudna-e otthon, vagy a nagyinál egy csirkekerítést készíteni a naposcsibéknek?
vladimir putin
bar a választáson kikapott, de megsem hagyunk senkit se az ut szelen,
ugyhogy megoldottuk "okosba'"

vegulis az olimpiai letesitmenyeket is felhuzzuk, hiaba nem is lesz olimpia.
papa.49
Szépen felszerelték a dobozokat, már csak a beltartalom hiányzik!!!
justhpeter
Pont a "mi kutyánk kölyke" járjon rosszul ?
dr. prédikátor
Felháborító!!!Hogy hogy nem a mészaros mangalica zsírdisznyó építette???Skandallum!!!
papa.49
@dr. prédikátor: ,,Volt másik,,)))))))))
namihami
@dr. prédikátor: @papa.49: Nem lepődnék meg, ha EZ is csak a nevét adná, mint nagy elődje a Mészáros&Mangalicza szakmailag roppant képzett és sokoldalú tulajdonosa.
Persze ""nem stróman"", csak véletlenül éppen arra járt és belebotlott a melóba.
feco fero
A legaggasztóbb, hogy már meg sem lepődök a milliárdokon, a haverokon, ismerősökön, strómanokon, a többiről nem is beszélve.
Mindazon által, hogy rabokkal készítették a fonatokat, a NATO drótokat, amely ez által Állami tulajdon, így aztán ingyen kellett volna rendelkezésre bocsájtani, nem pedig milliárdokért!
Vajon hányan szállították, hány cég forgalmazta és mennyi cég kezén ért a határra ez a drót kerítés, kitudja?! A munkálatokat is rabokkal végeztették,(néhány katona kivételével) ami köztudott, hogy éh bérre is kevés lenne a "fizetésük"
mégis sok sok milliárdot sikerült elkölteni!
Vagy kinyúlni?
Ez már a szemérmetlenség és pofátlanság ne továbbja!
egyvandor
Ha kigazdálkodta az alkotmányos költséget már benn is érezheti magát a parlamentben.
papa.49
@feco fero: Még valamit ne feledj el az egész cugehőrt ott horganyozták le a dunaújvárosi börtön horganyozójában, a rabok, az állam által biztosított eszközökkel, anyagokkal, energiával, és az se volt két fillér, de gondolom ezért is egy faszkalap felvette a jájemot!!!
kukac50
Rizsa Szilárd számlájára is került 2 milliárd forint ez a maffia kormány szokása!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.