Gyorsított eljárásban, állatkínzás miatt állították bíróság elé azt a Pápa környéki, 22 éves férfit, aki elvágta kutyájának nyakát, mert idegesítette az ugatása – közölte a Pápai Járási Ügyészség.

A bántalmazás előtt három hónapig tartotta láncra kötve az egyéves keverék kutyát. Április 29-én este egy barátjával otthon italozott, amikor a kutya ugatni, vonyítani kezdett, mert a lánca feltekeredett. A már ittas férfi kétszer kiment hozzá az udvarra, megigazította a láncot, de másodszor idegesen közelített az állathoz, ami ezért támadni kezdte. A férfi dühös lett, és mivel az ugatás is idegesítette, elhatározta, hogy elpusztítja a kutyát.

Megélezett egy 18 cm pengehosszúságú kést, hogy elvágja a kutyájának nyakát, majd a késsel a kezében visszament az állathoz. Miközben a bal kezével befogta a kutya száját, a jobb kezében tartott késsel több mély vágást ejtett az állat nyakán. Ezután a kutyáról lecsatolta a láncot, az pedig elfutott.

A férfi ezután visszament a házba, barátjának és feleségének beszámolt a történtekről, majd folytatta az italozást. Másnap az udvarban keresni kezdte az állat tetemét, hogy elássa, de nem találta meg, mert az állat a korábbi gazdájához visszament, és annak udvarán elbújt.

A kutyát volt gazdája május 1-jén, reggel egy utánfutó alatt találta meg, és értesítette a rendőrséget. A kutya életét végül állatorvosi beavatkozás mentette meg.

A címlapi kép illusztráció. Forrás: Pixabay

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
A csirkéknek is elvágjuk a torkát pedig még csak nem is ugatnak.
Dr plágium
Helyes! Sűrűbben kellene alkalmazni a börtönt az ilyen férgekkel szemben.
Peller Anikó
@Dr plágium: vágtad már el csirke torkát?
Öltél már röfit? Tehenet? Vadásztál már puszta élvezetből őzikét vagy szarvast? Nyulat?
Egyáltalán ettél már valamilyen állatot? Halat, csigát, rákot?
Öltél már lepkét, pókot, szúnyogot? Bolhát? Levéltetűt, csótányt, krumplibogarat?

Papucsállatkát?

Mert ha igen akkor börtönben a helyed. Vagy csak egyszerűen hülye vagy.
Dr plágium
@Peller Anikó: Nagy különbség van a haszon állat és a házi állat között. Egyébként még nem öltem meg állatot sem és nem is ettem.
Dr plágium
@Peller Anikó: Megkérlek, hogy a saját jelzőidet tartogasd meg magadnak. Amíg téged nem hülyéztek le addig te se tedd másokkal. Nem muszáj egy véleményen lennünk, de azért mert te másképp látod én még nem sértegettelek.
Peller Anikó
@Dr plágium: elmagyaráznád mi a különbség a haszonállat és a háziállat között?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.