Elvették a TAJ-kártyáját egy beteg lánynak, pontosabban: megszüntették egy születése óta halmozottan fogyatékos kislány társadalombiztosítását – számolt be az esetről a Tények.

(A videó a képre kattintva indul.)

A lányt nem százalékolták le automatikusan, amikor nagykorú lett, ezért nincs érvényes TAJ- kártyája sem. Édesanyja erről 5 hónappal később értesült az adóhivatal leveléből. Az anyuka most hivatalról hivatalra jár, de bonyolult az eljárás. A helyzetet az is nehezíti, hogy a nő gondnoksági kérelmét még nem bírálták el, így nem tud lánya helyett intézkedni, pedig már 5 hónapja beadta a kérvényeket.

Végül egy nyugdíjas ügyintéző sietett segítségére, ő azt tudta meg, hogy valójában hiba történt: 2 papír elkeveredett a rendszerben. De Niki fontos kontrollvizsgálatait így is el kell halasztani, pedig az epilepsziás kislánynak súlyos rohamai is vannak.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
A teljes szociális rendszert kell szétzavarni Balog emberminiszterrel az élen.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Ezen már meg sem lepődök. Ez az embertelen, velejéig romlott bitang horda kivégezte a rokkantnyugdíjasokat is, elvette az összes támogatást, a közgyógy igazolványt és most utoljára a gyógyszertámogatást is.
human
Ráadásul én azt elképzelni sem tudom, hogy mennyivel nagyobb odafigyelést igényel egy fogyatékos gyermek felnevelése. Mennyivel több időt kell rájuk szánni,mint egy egészséges gyerekre. Sokszor ez élete végéig tartó gondozást jelent ami mindenki számára megterhelőbb,mint egy átlagos munkahely amit akkor vált az ember amikor csak akar. Egy szülőt mindenképp megilletne legalább egy alap fizetés azért, hogy gondozza hozzátartozóját.
rosalinda57
@human: Ehhez még az alapfizetés is kevés lenne, hiszen a szülő a nap 24 órájában kell, hogy figyelje a beteg gyermeket.
rosalinda57
@human: A nőci csak dicső himnuszokat zeng, úgy hogy inkább higgyél a szemednek, amit látsz magad körül, mert az az igazság.
ila51
@simmering73: 21:53...nem is hagynék nekik meg csak annyit , amiről az adóbevallásuk szólt ...mehetnének elszámolás alá...meg a híd alá
kukac50
Ez a család barát kormány munkájának eredménye!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.