Mobillal vette a tini, hogy társai nőket molesztálnak az utcán a Parlamentnél.

"A budapesti belváros kellős közepén, konkrétan a Parlamentnél és az attól délre eső utcákban – főleg az Akadémia utca, Zoltán utca környékén – napok óta egy 4-5 fős, kamasz fiúkból álló banda terrorizálja az egyedül közlekedő nőket. Módszerük: hátulról ketten megközelítik a kiszemelt áldozatot, egy harmadik a telefonjával videózza az esetet kicsit távolabbról, a többiek meg nézik és élvezik. A két „akcióhős” – természetesen egyszerre, úgy az igazán bátor, ugye? – ráugrik szerencsétlen nőkre, fogdossa, molesztálja, szexuálisan abuzálja őket, miközben zaklatásnak beillő szövegeket nyomnak"

írta az Indexnek egy nő, aki szerint a fiatalok esténként 19 és 22 óra között terrorizálták az egyedül közlekedő nőket. A szemtanú szerint 160-170 cm magas, rövid sötét hajú, pólós-rövidnadrágos, 15 év körüli fiúkból álló bandáról van szó.

Egy másik áldozat az Indexnek azt mondta, hogy vasárnap 19 óra körül a Vadász és a Bátori utca sarkánál támadták meg.

"Zenét hallgattam, és arra lettem figyelmes, hogy valaki erősen meglök, aztán elkezd a farzsebemben turkálni. Ketten lökdöstek, turkáltak, egy videóval vette, ketten pedig nézték.

Nem utcagyerekek voltak, drága telefonjaik voltak, rendesen fel voltak öltözve és végig vihorásztak, láthatóan szórakoztatta őket ez az egész"

- mondta a mindössze 160 centi magas nő. "Volt egy mini dulakodás, aztán elszaladtak, nem vettek el tőlem semmit. Veszélyben éreztem magam, de végig olyan érzésem volt, hogy ez valamiféle hecc-rablás. Nem éreztem szexuális indíttatásúnak" – fogalmazott. A fiúk pár perc múlva elrohantak, ő pedig bejelentést tett a rendőrségen.

A BRFK sajtóosztályán az Indexnek elmondták, hogy azóta, tehát az első bejelentésektől számítva pár nap alatt el is kapták a tinédzserbandát, az elfogásukról videót is készítettek.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságán 2017. június 11-én és 12-én három nő tett bejelentést arról, hogy egy fiatal fiúkból álló társaság szeméremsértő módon viselkedett velük, és a csoport egyik tagja ezt mobiltelefonnal is rögzítette.

A rendőrök a feljelentések alapján büntetőeljárást indítottak, majd a nyomozás során azonosították a feltételezett elkövetőket.

A belvárosi nyomozók 2017. június 13-án 19 óra 20 perckor a Budapest V., Vadász utcában a bűncselekményekkel kapcsolatban elfogtak hat fiatalkorút és 18 éves társukat. A fiatalokat a rendőrök előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol egyikőjüktől a nyomozók lefoglaltak egy olyan telefont, amivel korábban legalább húsz hasonló bűncselekményt vettek fel.

„Négy fiatalkorút a rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki, ellenük a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság szeméremsértés vétség miatt indított eljárást. A bűncselekmények elkövetését a gyanúsítottak elismerték, a továbbiakban szabadlábon védekeznek” – fogalmaz a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy akik sérelmére a fenti személyek hasonló bűncselekményt követtek el, jelentkezzenek személyesen a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságán a Budapest V., Szalay utca 11–13. szám alatt, vagy a 01050/1871/2017. bűnügyi számra hivatkozva tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámon, illetve a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. – írja az Index.

(A címoldali kép forrása: Pixabay)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na, ezek a kis takonypocok nagyon gyorsan el lesznek engedve, a rendorsegi video "el lesz tunve", mert ki fog derulni, hogy unatkozo gazdagok meg unatkozobb kolkeirol van szo, ...
Azert ilyen komoly orzes van a Parlament korul? F@sza! Mert az Alkotmany es a Batorhy utca egeszen kozel van a Parlamenthez. Vagy a rendorok tudtak, hogy kik randaliroznak , azert is nem kaptak el oket? Vartak, amig valaki feljelenti oket?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na, ezek a kis takonypocok nagyon gyorsan el lesznek engedve, a rendorsegi video "el lesz tunve", mert ki fog derulni, hogy unatkozo gazdagok meg unatkozobb kolkeirol van szo, ...
Azert ilyen komoly orzes van a Parlament korul? F@sza! Mert az Alkotmany es a Batorhy utca egeszen kozel van a Parlamenthez. Vagy a rendorok tudtak, hogy kik randaliroznak , azert is nem kaptak el oket? Vartak, amig valaki feljelenti oket?
babp1982
Na és a térfigyelő kamerákkal mi van? Van arra felé bőven. Van egy olyan érzésem,hogy nagy kutyák kölkeiről van szó!
papa.49
@karma1: @babp1982: Szerintem is nektek van igazatok...
human
Az ilyen unatkozó jómódúak szoktak hajléktalanokat összeverni szórakozásból.
percsi
Én nem engedtem volna ki őket, két-három nap sötét zárka, finom menüvel. Meg kell ijeszteni ezeket a neveletlen kölyköket. Egy-két nap azt máshol folytatják a szórakozásukat. Hónapok-évek múlva hoznak egy büntetés nélküli ítéletet, így nem lehet megállítani őket.
papa.49
@percsi: Na de hogyan gondolod, hogy a gipsz jakab fiát becsukják, mikor az apja potentát a fütyiszben???
Jozefina
Kicsit becsukni őket és ott majd megtanulják, mi a csicskáztatás, amikor féloránként pucsítani kell!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.