Megszületett a bérmegállapodás a Magyar Államkincstár vezetése és a munkavállalók között, a dolgozók 2017. július elsejével átlagosan 25 százalékos béremelésben részesülnek, 2018. január elsejétől pedig további 25 százalékos béremelést kapnak – közölte a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) pénteken az MTI-vel.

A szakszervezet közleménye szerint a Magyar Államkincstár dolgozói kilenc éve nem kaptak bérfejlesztést, többségük a garantált bérminimumért dolgozik.

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke a közleményben kijelentette, hogy a kincstári dolgozók bérfejlesztéséről szóló megállapodás ellenére a július 17-re tervezett sztrájkot az MKKSZ csak a kincstári területen mondja le.

A szakszervezeti vezető kifejtette: a közszolgálatban több mint 250 ezer dolgozó nettó keresete nem emelkedett az idén, és jó részüknél 2008 óta ez a helyzet. A fizetések javulását ígérő életpálya-program indulását pedig a kormány késlelteti, 2018 elejéhez képest egy évvel később kerülhet erre sor.

Hozzátette, hogy az önkormányzati köztisztviselők több mint ötöde vállalta már a törvényes sztrájkban való részvételt, a közalkalmazotti területen pedig a teljes vízügyi ágazatban az érintettek 75, Budapesten 92 százaléka hajlandó részt venni a megmozdulásban. Arra akarnak rámutatni, hogy nem lesz megfelelő az államigazgatás működése, ha elmennek a munkavállalók, mert kilenc éve nem volt keresetnövekedés.

A Magyar Államkincstár pénteken délelőtt azt közölte, hogy nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói július 17-én, miután a hivatal vezetése, valamint a Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Magyar Államkincstár Országos Szakmai Tanácsa (MKKSZ MÁK OSZT) a tárgyalásos rendezésben állapodott meg.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Beszartak a fütyiszek a nyugdíj várható bebukása miatt, ezért a sietősen kiadott 25 % béremelés!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Nagy reményeket az időben történő kifizetéshez ne fűzzetek, jobb ha felkészülünk már most a várható 1-2 hónapos csúszásra...
nemkati
@papa.49: @szaboria1: -nak igaza lehet, oltári botrány lenne, ha nem érkezne meg időben a családi pótlék, vagy a nyugdíj, pláne pár hónappal a választások előtt. Még akkor is, ha úgy állnak a számok, hogy - ha késve is, de - emelne jóapánk a nyugdíjon.
Equus
egyetlen kézbe az összes pénzügyet, kivenni az ellenőrzést, az átláthatóságot a nép kezéből, az onnan érkező nyugdíj és egyéb az csak a kegyúr elhatározásától függ. A hivatalnokok majd kapnak szép huszáros öltözetet és büdös paraszt magyarja majd szépen 5 lépéről megsüvegeli őket. Ha nem tenné, 25 bot a jutalma a talpára.
Csak előre, Mária Országa.az elmebajos után.
cs.n.
"kilenc éve nem kaptak bérfejlesztést, többségük a garantált bérminimumért dolgozik"
Akkor hogy a francba nem nőtt a nettójuk 9 éve?
"A bérminimum 2016-ban bruttó 129.000 forint, nettó 85.785 forint.
2017-ben a bruttó bérminimum bruttó 161.000 forintra, a nettó 107.065 forintra emelkedik."
Azt az emelést ők is megkapták, vagyis ez a 9 év nem a többségre vonatkozik, hanem a magasabb keresetűekre, csak ezt kihagyta a főnökasszony.
simmering73
Nekünk is ígértek 10+20%-ot tavasszal, aztán mára elolvadt az egész (nem a nagy hőségtől). Amit kérdeznek, már az nem igaz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.