A Gyakorikerdesek.hu-n beszélték meg, hogy csatlakoznak az Iszlám Államhoz.

Terrorcselekmény előkészületével vádolja a Fejér Megyei Főügyészség a móri fiatalembert, amiért be akart állni az Iszlám Államhoz. A 25 éves férfinak szep­temberben kell bíróság elé állnia – írja a Magyar Idők

Szeptember 13-án lesz az első tárgyalása a Székesfehérvári Törvényszéken F. Viktornak és társainak, akik ellen terrorcselekmény előkészülete miatt indult büntetőper. 

A 25 éves móri F. Viktort június 1-jén benyújtott vádiratában terrorcselekmény előkészületével vádolta meg a Fejér Megyei Főügyészség, azóta előzetes letartóztatásban volt. Egy társa – a vád szerint terrorcselekménnyel és fenyegetéssel is vádolt győri férfi – szabadulhatott, ám vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el.

A vád szerint 2015 januárjában a Gyakorikérdések.hu internetes portálon a vádlottak egymással üzeneteket váltottak, s ennek során F. Viktor felajánlotta társának, hogy tartson vele és csatlakozzanak az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezethez. Ez ugyan végül útlevél hiányában, illetve anyagi okokból meghiúsult, de a móri vádlott még ugyanabban a hónapban útrakelt és Törökországon át Szíria felé tartott.

Még török területen, török titkosszolgálati tisztek elfogták és letartóztatták, majd néhány hét Isztambulban letöltött börtönbüntetés után visszatoloncolták Magyarországra. A vád szerint a győri vádlott 2016 júliusában egy nyilvános Facebook-oldalon olyan kommenteket jelentetett meg, amelyekben terrorcselekmények elkövetését helyezte kilátásba, illetve segítséget kínált az ISIS terrorszervezethez csatlakozni kívánó személyeknek.

Címlapkép: Pixabay/TheDigitalWay cc0

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

iluminati
@Csizmás Kond: De nagyon is a miénk...Ha bár ki is figyeli a híreket nem a mostani bevándórlók közül kerülnek ki a teroristák...ők csak az elszenvedői...őket is csak ide csalhatták talán ez is lehet teroristák trükje...s nem sosros gy. ért
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vadnarancs
Na ezektől nem szabad sajnálni az ólmot!
iluminati
@Csizmás Kond: De nagyon is a miénk...Ha bár ki is figyeli a híreket nem a mostani bevándórlók közül kerülnek ki a teroristák...ők csak az elszenvedői...őket is csak ide csalhatták talán ez is lehet teroristák trükje...s nem sosros gy. ért
quadrocopter
@iluminati: Az okosabbakról és ügyesebbekről viszont semmit nem tudhatnak a "szervek" és ez az igazi veszély, a drót velük szemben semmit nem ér.
Csizmás Kond
@iluminati: ..én arra gondoltam aki ide is írogat f. viktor néven...
justhpeter
Nem bíróságra kell vinni, hanem a diliházba.
tothjani
Miért nem a Fideszhez csatlakozott, akkor lophat rabolhat büntetlenül!! :(
elnyomott
Törökök szúrták ki, mi meg majd elengedjük, mert megbánta.
És ennek köze nincs a liberalizmushoz, sokkal inkább az illiberális igazságszolgáltatáshoz. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.