Hússzor akkora jelzálog van a balatonakali kempingen, mint amit az ér. Szerencsére van, aki kisegítse az ország leggazdagabb polgármesterét.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Rendszerváltás után lesz mit elvenni a csúti cigány strómanjától.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Tehát: nem kifizetjük, hanem töröltetjük.
Ugye, milyen szimplán és egyszerű módon rendezhető egy ekkora összegű adósság. Persze, nem akárkinek...
Nessy
majd a költségvetés fedezi a hitelt! A banknak meg biztos "megéri" törölni.
Sanyi2015
@namihami: nem az ingatlan, hanem a tulajdonosa a tartozó fél. Az ingatlanról törlik a bejegyzést, de a régi tulajdonosnál megmarad.
Ez ugyan az, mintha valakinek elárverezik a házát az új tulaj tisztán veszi át, a befolyt összeggel pedig csökkentik a tartozást
namihami
@Sanyi2015: Egy 800 milliós ingatlant csak abban az esetben ad el a tulaj 300-ért, ha a vevő a tartozást is átveszi. Mert egyébiránt miért kótyavetyélné el és még a tartozásra is kevés a kapott vételár. Te például eladnál bármit az értéke harmadáért, ha az esetleges tartozást nem veszi át a vevő?
Persze, ez ugyanúgy feltételezés, mint amit Te írtál. De elég életszerűnek tűnik.
Sanyi2015
@namihami: annyiért adja el, amennyit ajánlanak érte. Mivel elég komoly tartozás van rajta, ha nem törleszt, elérverezik és még ennél is kevesebbet kap érte.
Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy bárki is 500 milla kedvezményért cserébe átvenne 23 milliárdos tartozást???
Eladott Ország
Rendszerváltás után lesz mit elvenni a csúti cigány strómanjától.
namihami
@Sanyi2015: Ha egy ilyen barátom lenne, akire ""nemstrómanként"" bármikor számíthatok, akkor akár napjában többször is. Nem gondolod, hogy ez üzlet már jóelőre le volt vajazva? Egyszer én segítem ki a te családod, aztán te segíted ki a sajátodat. Mert ugye ebben az országban már nincs élő ember, aki azt hinné, hogy ez mind a Pénztároslőrié. Szimpla ""átfolyó-vízmelegítő"" a krapek. Hivatalosan tulajdonos.
Sorra láthatjuk-hallhatjuk a példákat, hogy egy jólsikerült barátsággal először a mennybe, aztán gyorsan a pokolba lehet kerülni. Kéred a neveket?
Sanyi2015
@namihami: ha beleviszed a napi politikát, akkor igazad van.
Én általánosságban az ilyen ügyekről írtam
namihami
@Sanyi2015: Sajnos a nevek alapján, mostanra már, nem lehet eltekinteni a napi politikától. Az ilyen ""egyszerű üzletek"", valamilyen érthetetlen okból, de mindig valamiért ahhoz a baráti, üzleti és politikai körhöz kötődnek.
Ezeket a ""szerencsés"" üzleteket, meglepő módon, de valahogy mindig ez a kör halássza ki a zavarosból. Nem???
Sanyi2015
@namihami: ebben igazad van, de ez sajnos a "rendszerváltás" óta így működik, és van olyan sejtésem, hogy akárki kerül hatalomra így is fog
quadrocopter
@Sanyi2015: Viccelsz koma? Itt megint sunyítás van, mugyanis 370 milláért nem adták el, de 300-ért eladták! a 817 millió helyett!
Aztán van egy érdekesség is a terhelt ingatlannal kapcsolatban:
"A Konzum azonban a napilap cikkének megjelenése után közölte, az ingatlan tulajdonjogának megszerzése még éppen most zajlik és az ingatlan megvásárlásával a ZION tulajdonszerzését megelőzően bejegyzett zálogjog a törvény erejénél fogva megszűnik, a zálogjog az ingatlan tulajdoni lapjáról törlésre kerül. Vagyis a lap állításával ellentétben őket nem terheli a hitel."

Így érthetőbb?
Sanyi2015
@quadrocopter: miért? én mást írtam?
"@namihami: nem az ingatlan, hanem a tulajdonosa a tartozó fél. Az ingatlanról törlik a bejegyzést, de a régi tulajdonosnál megmarad.
Ez ugyan az, mintha valakinek elárverezik a házát az új tulaj tisztán veszi át, a befolyt összeggel pedig csökkentik a tartozást"
quadrocopter
@Sanyi2015: Ezt írtad: " annyiért adja el, amennyit ajánlanak érte." Vajon mi az oka, hogy 70 millióval kevesebbért is eladta, amikor 370-et ígértek? Itt érkezik a boltba Mészáros!
Sanyi2015
@quadrocopter: Ha tényleg ígértek annyit. Ezt te sem és én sem tudhatom...
quadrocopter
@Sanyi2015: ű
Ott van az indexes cikkben:
"370 millióért nem akarták eladni a 800 millióra taksált ingatlant, de 300-ért Mészároséknak igen."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.