Az utóbbi időben mintha jóval ritkábban járnának az ellenőrök a budapesti felszíni közlekedési járatokon, még a legnépszerűbb vonalakon – írja a Napi.hu. Ezt a BKK statisztikái is alátámasztani látszanak, szerintük mégis hatékonyabb lett a bliccelők kiszűrése. 

A BKK Zrt. állománystatisztikája szerint komoly a visszaesés: 2013-ban még 365 fő dolgozott a járatokon, 2017-ben már 103-mal kevesebb. A cég adatai szerint a HÉV-ellenőrök száma is megcsappan az elmúlt években. 2013-ban még 76-an voltak, majd két enyhén emelkedő év után idén 58-ra csökkent a létszám.

Jó hír a közlekedőknek: fogyatkoznak az ellenőrök Budapesten

Az elsőajtós felszállás terjedése ugyanakkor sokat segít a bliccelők kiszűrésében, ráadásul a BKK a lapnak elmondta, 2014-ben újított az ellenőrök kiküldési mechanizmusán: minden ellenőri műszakban mobilcsoportokat alakítottak ki, amelyek tevékenysége területhez kötött. Ez, illetve a munkaközi szünetek újraszabályozása jobb munkahelyi fegyelemhez és munkaidő-kihasználtsághoz vezetett.

A BKK szerint az ellenőrök már az utasok számára kiszámíthatatlanul jelennek meg egyes fővárosi vonalakon. A munkaidő hatékony kihasználását segíti az is, hogy az ellenőrök munkaidejük kezdetén a főváros tíz különböző pontján jelentkeznek szolgálatra, lehetőség szerint a lakhelyükhöz közelebb.

A HÉV-vel kapcsolatban a cég közölte, az összes HÉV-állomás peronján történő állandó ellenőrzéshez nincs elegendő létszámú ellenőr, azonban a szerelvényeken ellenőriznek és jegyet is adnak el.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Bunkókáim! Nektek ócska tolvajoknak lehet jó hír. Nekünk tisztességes állampolgároknak nem gond, ha ellenőriznek! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
hogy még hatékonyabb legyen, létre kellene hozni az ellenőröket elenrőrző főgazgatóságot, kerületi igazgatóságokkal járatonkénti osztályokkal. A működéshez ki kell bérelni az Átriumot, annak garázsában elférnek majd a vezetők autói is.
cs.n.
Ez a potyázóknak jó hír, nem általában a közlekedőknek.
quadrocopter
Ja, amióta felemelte a szintet a BKK és legalább két kisegítő iskolai osztállyal kell rendelkeznie az ellenőrnek, azóta nincs megfelelő ember !Hiába na, magasak a követelmények!
Eladott Ország
Párizsban a metróban beléptetőkapu van... Némelyik állomásról ki se tudsz jutni jegy nélkül, fogoly maradsz. Ez keményebb, mint az ellenőr.
Ludmilla
a kutya nem hiányolja az aljas szemétládákat
Ludmilla
@Eladott Ország: @Eladott Ország: de jobb,én soha nem bliccelek,de azért kétszer elkaptak...egyszer kiesett a bérletem és nem vettem észre,délután bemutattam,így is büntettek,egyszer meg volt jegyem,kezeltem is,de nem vettem észre hogy nem pecsételt,a smasszerbanyák elkaptak,rendőrt hívtak,8000 forint...rohadjanak meg
RonaGyuri
Bunkókáim! Nektek ócska tolvajoknak lehet jó hír. Nekünk tisztességes állampolgároknak nem gond, ha ellenőriznek! =))
Eladott Ország
Lehet hogy a BKK ellenőrök is Európába mentek? Az ellenőrök a bérükön felül 500 forintot kapnak minden "pótdíjesemény" után. Úgy látszik kevésnek bizonyult.
ila51
Van is azóta ülőhely az első ajtósokon...speciel a 15-ös 115-ös járatról van szó
maci0427
Mi a lószarért jó hír ez ! Jó hír a 99 -es " ingyenjáraton " közlekedőknek,ahol a nyóckeres főleg cigány származású etnikum , ezt is szociális juttatásként gondolják és se jegy - se bérlet ! És ráadásul sokan ordítoznak, csordában szállnak fel a buszra, félmeztelenül...,stb. És vannak még ilyen járatok ! Akkor akik jogkövető módon megveszik a jegyet és a bérletet azoknak ez miért is jó hír...??? Ez nem jó hír, hanem gusztustalanul bosszantó ! Kb. ilyen az előre bejelentett Traffipaxozás, hogy hol - merre lesz kihelyezve ! Akik szabályosan közlekednek,azoknak tök mindegy !
Yoda69
Jon az elektronikus jegyrendszer ugyhogy elkezdtek leepiteni az ellenoroket. Meg raaldoznak 10 milliardot a penzunkon, aztan mar nem kell egy ellenor se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.