Jövő őszre megépülhetnek Érden a Szent István utcai felüljárók, amellyel a gépjárműközlekedés egyszerűsödik.

Jövő őszre megépülnek Érden a vasútvonalak feletti, Szent István utcai felüljárók, amelyek tehermentesítik a szomszédos vasúti átjárókat, biztonságosabbá válik a környék közlekedése, nő a közúti forgalom áteresztőképessége és csökken a környezeti terhelés – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A kivitelezést az A-Híd Zrt. végzi nettó 1,33 milliárd forint értékben. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF beruházásában, uniós és hazai forrás bevonásával valósul meg.

A NIF felidézte, hogy az aktualizált kiviteli tervek elkészültek, és ez év májusában megkezdődött a kivitelezés. A hídfőknél már folyamatban vannak az építési munkálatok, az épületeket elbontották, a próbacölöpözés ütemterv szerint folyik, az alapozási munkákhoz a munkaterület kialakítása folyamatban van.

Az új átjáró elsősorban Érd belvárosát tehermentesíti, másrészt könnyebbé teszi a közlekedést akár Százhalombatta felé is – idézi a közlemény Aradszki Andrást, a térség országgyűlési képviselőjét.

Szűcs Lajos, Pest megye fejlesztési biztosa a közlemény szerint hangsúlyozta, hogy Pest megye számos pontján kezdődtek jelentős infrastrukturális beruházások az elmúlt időszakban. Épül az M4-es Üllő-Cegléd és az M2-es Budapest-Vác közötti szakasza, valamint áttervezik a repülőtérre vezető gyorsforgalmi utat is.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.