Határozottan visszautasította a magas parkolódíjakról, az automaták meghibásodásáról szóló vádakat a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT).

A társaság kedd este az MTI-hez eljuttatott közleményében "alaptalan és a közvéleményt fölöslegesen hergelő" vádaknak nevezte Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, a Szeviép károsultak képviselőjének aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

A jogász a szegedi városháza előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az országban Szegeden a legmagasabbak a parkolási díjak. Szabó Bálint kitért arra is, hogy a városvezetés két hónapja 136 automatát szerzett be, darabját 1,3 millió forintért, a gépek többször elromlottak.

Volt, hogy több mint egy napon keresztül egyáltalán nem működött a rendszer, és nap mint nap tucatnyi automata hibásodik meg – hangsúlyozta.

Erre reagálva a Szegedi Közlekedési Társaság közleményében kiemelte: a Szegeden telepített parkolóautomaták üzemszerűen, a hét minden munkanapján folyamatosan működnek. Mint kifejtették: az elavult papír alapú parkolási díjfizető rendszert az európai piacon elérhető legkorszerűbbre cserélték le.

A több mint 130 automatát érintő projektnél észleltek "minimális" fennakadást". A német gyártó, és a magyar márkaképviselet szakemberei, valamint az SZKT munkatársai folyamatosan dolgoznak a szükséges korrekciókon – jegyezte meg a társaság, hozzátéve: a szállító eddig minden üzemeltetéssel kapcsolatos bejelentésükre órákon belül reagált.

Az új automaták beüzemelésével egy időben a parkolási rendszer Szegeden is percalapúvá vált. Ez "az autósoknak rugalmasabb díjfizetést eredményez ellentétben a negyed, fél és órás parkolási jegyrendszerrel" – tudatták.

A parkolótársaság kiemelte: Szegeden a parkolási óradíjak három éve nem emelkedtek, és a közlekedési társaság parkolási pótdíjazásra vonatkozó gyakorlata sem változott.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.