A pártállam újraépítésével, a jövő felélésével vádolták a kormányt, és leszögezték: Magyarországnak Európában a helye.

Függetlenség Napja címmel tüntetést tartott az Együtt a Szabad sajtó úton, ahol kormányváltást és sajtószabadságot követeltek – számolt be róla az MTI alapján az Inforádió. Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke beszédében emellett a nemzeti együttműködés rendszere néven ismert korrupciós hálózat felszámolását és igazságosabb, tisztességesebb ország létrehozását ígérték, ha kormányra kerülnek.

Felszólalt a tüntetésen a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely is, aki az ellenzéki pártok megosztottságát és konfliktusait ostorozta. 

"Az államnak az a dolga, hogy védje a polgárokat a hatalommal, a munkásokat a tőkével, a jövőt pedig a jövő felélésével szemben. Ilyen államot kell építeni, és ennek az államnak Európában van a helye" – mondta a zuglói polgármester.

Végzetül Vágó Gábor, a Magyar Korrupcióellenes Szövetség Egyesület alapító tagja beszélt arról, hogy a jelenlegi hatalom újjáépítette a pártállamot, amivel nem a nép, hanem a saját érdekeit szolgálja. 

Fotó és címlapkép: MTI / Szigetváry Zsolt

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szeparepa2
Jó volna már végre felfogni a TÉNYT, hogy tüntetésnek semmi értelme itt... A tüntetés egy demokratikus polgári intézmény... Orbanisztánban sem demokrácia sem polgárság nincs... csak rabszolga tömeg és élősködő hazaáruló rablógyilkos náci patkány elit... Ilyen társadalmi pokolban már csak egy hülye tüntet... fel kéne fogni, hogy több száz tüntetés volt 7 év alatt, abból kb 1-2 -nek volt némi hatása... ITT MÁR SEMMI MÁS NEM SEGÍTI KI A MAGYAR NÉPET JELEN CSAPDÁBÓL ÉS POKOLBÓL, CSAK A FEGYVERES HARC, A LÁZADÁS ÉS FORRADALOM... Viszont kedves barátaim... GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA... ha eltűrjük ezt, és semmit sem teszünk akkor mard a rablánc... ha nektek ez jó szerencsétlen vesztes csicskák, hát szopjatok tovább...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Sámannus: jó ég, ha sokan vannak, akkor igen. De egy maréknyi hőzöngő csak eggyel több a levesbe.

"Mivé lennétek, ha egyetlen Fletóval kellene megvívni a pohosnak."

Baszki Annuska, már régen el lett volna takarítva ez a szemétdomb, nemsok eszed van, inkább halgass. Fletózol 8 év ámokfutás után? Kihúzod a gyufát.
Rockxy
@Szeparepa2: Nem a kérdésre válaszoltál.
A fegyveres harchoz nem egy arctalan, személytelen tömeg kell, hanem apák, fiaik, esetleg unokák, vagyis e m b e r e k .
Kiknek a vérét folyatnád?
Szeparepa2
@Rockxy: Erre idézni tudok neked: Sehonnai bitang ember, ki hogyha (illetve most ha) kell halni nem mer... Egyik oldalról nyilván a hazaáruló országkirabló rablógyilkos maffiaelit vérét folyatnám, másik oldalon MINDENKI AKI MAGYAR, aki szabad országot akar és igazságot KÖTELES FOLYATNI A VÉRÉT...ez a hazafiság, és aki gyáván megfutamodik, amikor a cél a hazája felszabadítása, az nem méltó továbbiakban a magyar népre (nyilván harcképes emberekről beszélek)... Ilyen egyszerű ez barátom, nem oldalakról van szó, mert egyetlen oldal van a gonosz ellen...
verőce21
Magyarországon nincs forradalmi helyzet. Hazugság aki ezt állítja.
A részeg hőzöngő pedig nem forradalmár. Sokat áldoz a kormány arra, hogy egyáltalán legyen parlamenti ellenzéke.
Rockxy
@Szeparepa2: Először is, Petőfi nem hiteles már a mi korunkban, ebben a témában.
Nagyon nagy hazafi, és nyílt szívű forradalmár volt a saját korában, nincs vele semmi baj.
De az azóta eltelt idő megváltoztatta az emberiség egy részének a gondolkodásmódját.
Kiderült, hogy a gálya nem azonos a mocsok burzsoáziával és a tenger nem azonos a néppel.
Ez csak a látszat.
Miért?
A sok véres forradalom és szabadságharc nem érte el a célját.
Ebből tisztán látszik hogy a vérontás, a bosszú nem alkalmas a béke és jólét megteremtésére. Mint ahogy a vendetta sem alkalmas a békés együtt élésre.

A békét nem lehet kiharcolni. Minden háborúval egy újabb csatát lehet csak "kivívni".
Ugyanúgy egy békés, vagy zajos, balhés tüntetéssel sem lehet elérni csak látszat eredményeket.
Tiszta fejjel visszanézve a múltba az látszik, hogy a véres harcokban semmi dicsőséges nem volt. Az, hogy emberek halomra gyilkolják egymást, nem dicsőség. Az sokkal inkább borzalom, rettenet, és iszonyat.
De abban a korban az úgy volt rendben, mert nem láttak az emberek más lehetőséget.

Most viszont a felébredés korát éljük, és egyre többen tudják már a valódi megoldásokat erre az áldatlan helyzetre. És az új eszközök nem a véres harcról szólnak, hanem a szellem világosságáról.
Bármennyire is hihetetlen, ezzel igazi eredményeket lehet elérni.
A részletekről nem írok, mert az több könyvet is kitenne. :)

De azért egy sarokpontot felvázolnék:
Ha békés megoldást keresel, megtalálod.
Ha véres harcot keresel, azt is megtalálod.
Az a kérdés, hogy mit akarsz keresni?

Boldog napot!
verőce21
"Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,"
Azért a Cote d'Azur...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél