Csaknem 600 oktatási intézményt tart fenn az országban a katolikus egyház.

Csaknem hatszáz oktatási intézményt tart fenn a katolikus egyház Magyarországon – mondta Gyetván Gábor, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóság vezetője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Gyetván Gábor elmondta: kezelnek több mint 300 éves intézményeket, de olyanokat is, amelyek fenntartását alig néhány napja vették át.

Hozzátette: minden egyházmegye és szerzetesrend tart fenn oktatási intézményt.

Amíg 1990-ben csupán 3000-4000 fiatal járhatott felekezeti iskolába, addig ma 210 ezer diák tanul egyházi fenntartású oktatási intézményben, közülük 110 ezren katolikusban – hangzott el a műsorban.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy mit csinál? Fenntartana? Mióta? Egykor a VH előtt voltak, de most egyetlen egyet sem. Ezeket is ahogy szinte mindegyiket a mi adónkból tartják fenn (s akkor még nem is említettem, hogy maguk az egyházakat is mi tartjuk fenn az adónkból)! Az államinál is nagyobb "támogatást kapnak". Ez nem fenntartás, hanem üzemeltetés. Az egy másik kérdés, hogy úgy viselkednek, mintha ők tartanák fenn, sőt! =))
Equus1
az állam nem kicsit idióta vezetése tolja ezerrel a vallás felé a jobbágyokat. A csuhásoknál mecsoda sértődés lesz, ha újbóli rendszerváltás jön... Én az egyházakat valóban önellátóvá tenném: éljenek meg a barom hívek adományaiból és nem a tőlem síbolt pénzből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.