A Tesco áruházak 10 százalékát kellett bezárni, a sztrájk miatt kieső munkaerő pótlására a vállalat diákmunkát rendelt a törvényi előírásokkal összhangban – közölte az áruházlánc sajtóosztálya pénteken kora este.

 Diákmunkásokat rendelt be a Tesco a sztrájk miatt
Fotó: Wikipédia

A Tesco Magyarországon 206 üzlettel rendelkezik, ebből 112 hipermarket és mintegy 20 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Korábban a Tesco sajtóosztálya arról adott tájékoztatást, hogy az áruházak többsége továbbra is nyitva tart, 6 hipermarket, és több kisebb üzlet bezárását rendelték el, mert nem tudták volna a vásárlókat a megszokott színvonalon kiszolgálni.

Hangsúlyozták: a helyzet folyamatosan változik.

A Tesco közleményében elnézést kért a kellemetlenség miatt, és közölte, szombaton reggel a megszokott nyitva tartási rend szerint várják a vásárlókat.

A Tescónál működő szakszervezetek pénteken délután jelentették be, hogy pénteken 16 órától 24 óráig, szombaton 10 órától 24 óráig sztrájkolnak a cég munkavállalói.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@to stop the rot: nem hiszem hogy maga lenne itt a szupermen,?,inkább sima klónkula ?
darvinkettő
@papa.49: Az egyetemen még nem kezdődött meg a tanítás,de ha megkezdődik is,személy függő,hogy ki,mikor szabad,hogyan vette fel az órákat.Nagyon sok egyetemista dolgozik az iskola mellett.
papa.49
@darvinkettő: Lehet nem tudom mert már a lányom is több éve végzett az egyetemen, de az biztos ilyen körülmények közzé NEM SZABAD SENKIT BEKÉNYSZERÍTENI, se melóst, se diákot !!!
hetöndöe
A diákszövetkezet vezényli a dolgozóit,csak úgy mondom az okostojásoknak.Ott meg magyar emberek leledzenek jó beosztásokban,akik a diákok lehúzásából élnek jól.Van még kérdés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél