Életveszélyt okozó testi sértés bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya N. Ágoston 26 éves gödöllői lakos ellen, írja a police.hu.

A férfi 2017. szeptember 8-án a kora délutáni órákban keveredett nézeteltérésbe a sértettel Gödöllőn, aki a vita közben autóba ült és elhajtott.

A 26 éves gyanúsított egy külföldi rendszámú autóval – nagy sebességgel – utána hajtott, majd hátulról szándékosan nekiment a sértett kocsijának, amely az ütközéstől az árokba borult. A sofőr életveszélyesen megsérült,

N. Ágoston viszont erről nem győződött meg, hanem elhajtott a baleset helyszínéről, majd leszerelte a járművön lévő rendszámot, hogy annak a felkutatását a hatóságok számára megnehezítse.

A férfi másnap – 2017. szeptember 9-én a délutáni órákban – önként jelentkezett a rendőrségen. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
@Equus1: Már bocsika, teljesen mindegy, hogy milyen előzményei voltak, a tahó fegyverként használta az általa vezetett autót, amelyet egy országban sem néznek el!
A bírósági eljárásban az ügyész mindig nyomatékosan hivatkozik is erre a viselkedésre!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
GRATULÁLOK!!! Így kell ez elintézni!!!:DDD
Remélem, megkapja méltó büntetését!!!
Remélem életben marad az életveszélyes sérült!!!
Equus1
@ágimami: semmit nem tudsz az előzményekről és ítéletet hozol. Gratulálok. Egyszerű életed lehet.
quadrocopter
@Equus1: Már bocsika, teljesen mindegy, hogy milyen előzményei voltak, a tahó fegyverként használta az általa vezetett autót, amelyet egy országban sem néznek el!
A bírósági eljárásban az ügyész mindig nyomatékosan hivatkozik is erre a viselkedésre!
ágimami
@Equus1: Én is gratulálok ehhez a "színvonalas" beszóláshoz!!
Csak remélni tudom, hogy van annyira egyszerű életed, mint NEKEM!!!
egyvandor
@Equus1: Bármilyen suttyó is lehetett az aki agy felbosszantotta, ezt nem teheti meg senki. Ha ez általánossá válna nem ülhetne be senki félelem nélkül az autójába. Aki meg nem tudja magát türtőztetni azt mellék büntetésként legalább a vezetéstől minimum addig eltiltani, míg pszichológiai tesztekkel igazolni nem tudja alkalmas az ilyen konfliktusok kezelésére.
(Magyarországon képesek az emberek a legkevésbé konfliktus kezelésre, pedig ez iskolában fejleszthető lenne. A politikusok is csak a hasba-akasztós technikákat sajátítják el ilyen fajta képzéseken)
vitriol
Aki így akarja érvényesíteni a vélt vagy valós igazát, az a közösségre veszélyes és mielőbb ki kell emelni a normális emberek táborából!
Equus1
@egyvandor: mármost, ha nekem elveszi vki a pénztárcámat, akkor én azt nem baszhatom nyakon? Ugye, h ugye. Terjesszük ki: ha valaki pofánröhög, amikor az átadott áru árát kérem tőle, bele kellene menni egy végeláthatatlan bírósági eljárásba? Majd bizonyítja, h az áru mégsem volt minőségileg kifogástalan, jóllehet átnézte, átvette; bizonyítja, h fizetésképtelen és fel kell számolnia a cégét...
Ahol ilyen a jogszolgáltatás, mint a volt Magyar Köztársaságban, ilyen eseteken nincs min csodálkozni.
Equus1
@quadrocopter: 17.45 Semmit nem tudsz az előzményekről, de minősítesz... szerencse, h nem vagy bíró...
quadrocopter
@Equus1: Nem értetted meg, semmilyen sérelem sem igazolhatja azt, ha valaki az általa vezetett gk.-t fegyverként használja, súlyos sérülést okozva!
Nem az ókorban élünk, amikor működött a tálió (szemet-szemért) elve!
Ez egy általános büntetőjogpolitikai irányelv, mindegy, hogy milyen előzményei voltsak és ki volt a hunyó!
Equus1
@quadrocopter: Te nem értesz vmit. Ha sérelem ért, azzal az eszközzel torlom meg, ami a rendelkezésmre áll.
Inkább 100x állok bíró elé, ahol esetleg azt mondják, nem volt igazam, mint egyszer is a pap mondja a temetésemen: szerettünk téged, neked volt igazad...
Ha egy csöppet járatos vagy krimiálpszichológiában, akkor nyilván Te is tudod, h egy ilyen különösen agresszív cselekedetet csak nagy sérelem tud motiválni.
Körülményekről egyikünknek sincs tudomása, ezért bármiféle ítélet alkotása csak elhamarkodott lehet.
Abban bírod az egyetértésemet, h az általános társadalmi elvárás nem az önbíráskodás. Vannak viszont élethelyzetek, amik alapos okkal írják felül az egyébként gyáva és érdekérvenyesítésben másra várók elvárásait.
quadrocopter
@Equus1: " Te nem értesz vmit. Ha sérelem ért, azzal az eszközzel torlom meg, ami a rendelkezésmre áll."
Melyik jogszabály szerint?
És az önbíráskodással mi van?

Az enyhítő motivációnak max. a büntetés kiszabásánál lehet némi jelentősége.
Nem ítéletet közöltem veled, hanem büntetőjogi tényt!
Egyszerűbb ha megkérdezel egy büntetőjogászt.
Equus1
@quadrocopter:ha tanácsra lesz szükségem, az elsők között leszel..
Látom, az tölti ki az idődet, h kommentelj ezerrel. Az enyémet nem.
Nem egy pályán mozgunk, talán ezért is más a véleményünk. Ez persze nem jelenti azt, h ne tisztelném a Tiédet, de - már bocsi - tanácsot csak a tőlem különbektől fogadok el.
Jó egészséget.
quadrocopter
@Equus1: Pedig kétségtelen, hogy erős tanácsra van szükséged ebben a tárgyban! Nem megsértődni kell, hanem utána nézni, pl. a bírósági határozatok (BH-k) gyűjteményében, a neten is megtalálhatók!
Szép napot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.