A botrányos érettségiről elhíresült Paulay Alapítványi Középiskolát a kormányhivatal bezáratta. Több szálon folyik a nyomozás a feltételezett elkövetők ellen – írja a hvg.hu.

Augusztus végéig nyolc gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség közokirat-hamisítás gyanúja miatt a Paulay Alapítványi Középiskola kapcsán folyó ügyben – tudta meg HVG a BRFK-tól.

Az ügy előzménye röviden: a tavaly botrányos érettségit bonyolító Paulay Alapítványtól idén a minisztérium megvonta az érettségi vizsgáztatási jogot, miután az idei hatósági vizsgálatok alapján továbbra is gyanúsnak ítélték az iskolát. A diákok a Bánki Donát Közlekedésgépészeti Szakgimnázium és Szakközépiskolában tudtak érettségizni.

Érettségi botrány: 80 diák hamis bizonyítványt mutatott be

Kép: Youtube, illusztráció

A szóbeli vizsga előtt azonban – mikor az ellenőrzésen újabb súlyos jogsértést állapított meg a Kormányhivatal és az Oktatási Hivatal – a Paulayból érkező diákokat kötelezték, vigyék be a középfokú oktatás alatt szerzett bizonyítványaikat, hogy az érettségi vizsgabizottság ellenőrizhesse azokat. Ott derült ki, hogy a megjelent 133 diák közül 80 hamisított bizonyítványt mutatott be: abban ugyanis az szerepelt, a Drégelyvár Szakközépiskolában végezték el a 9-10. évfolyamot.

(hvg.hu)

Címlapkép: Youtube, illusztráció

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Na így derül ki egy töredék lebukásakor, mennyi "papírgyerek" lehet az oktatási intézményekben.
magyarbakancs
A rendszerváltás után menyi olyan diploma, oklevél keringhet, aminek nincs mögötte teljesítmény,és evvel ma jól keresnek és élnek
quadrocopter
Ugyan már, amikor egy Snitt Paál, egy szaros Tömjén mások szellemi termékeiből "doktor"(?) akkor mi a csoda?
ittott
simit pálika és a keresztény semjén zsoltika kiváló példát mutat lopásban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.