Nyulat, marhát és bivalyt szállítanak majd hozzájuk magyar cégek.

A magyar vállalkozások nyúlhúst, marha- és bivalyhúst, illetve ezekből származó készítményeket exportálhatnak Szingapúrba – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.

A szingapúri Agrár- Élelmiszer- és Állategészségügyi Hatóság (AVA) delegációja júliusban tartott egyhetes ellenőrzést Magyarországon, egy nyúl- és egy szarvasmarha-vágóhidat, valamint egy feldolgozó létesítményt látogattak meg. Az AVA ellenőrizte azt is, hogyan felügyeli a vágóhidakat a magyar állategészségügyi hatóság.

Magyarország látja el Szingapúrt hússal

Nyitókép: pixabay.com cco (képünk illusztráció)

Az audit eredményéről készült jelentés szerint a szingapúri hatóság szakemberei saját előírásaik alapján is megfelelőnek találták a helyszíneken tapasztaltakat – ezek szerint nem azon a vágóhídon jártak, amit a múltkor buktatott le a Nébih. A  jelentésnek köszönhetően, az állategészségügyi bizonyítványok kiállítását követően az érintett létesítményekből megindulhatnak a szállítmányok a távol-keleti országba – közölte a szaktárca.

A fenti termékcsoportokban újabb érdeklődő vállalkozásoknak nem kell megvárniuk a szingapúri hatóság képviselőinek ellenőrzését, mert már a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakembereinek auditját követően megkaphatják engedélyüket a kiszállításra.

A korábban engedélyezett baromfihús és sertéshús termékeket követően így tovább bővült a Szingapúrba szállítható magyar termékek köre, és egy újabb, egyre növekvő távol-keleti piacon jelenhetnek meg magyar nyúl- és szarvasmarhatermékek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Magyarország látja el Szingapúrt hússal

Ez azért egy kicsit erős.
Azt hiszem a helyes cím:
Magyar cégek is szállíthatnak húst Szingapurba.
Mecsoda különbség!
karma1
@staro2: Hat igen,... A firkaszok mindent mnegtesznek egy hatasvadasz cikkert...A cim azt sugallja, hogy ez mar kesz teny, holott csak ket papirdarabot irtak ala...
Es nem hiszem, hogy a bemutatott szintet tartani fogjak...
namihami
Visszafelé pedig, egy kis kerülővel, elugorhatnak némi cseresznyéért Chilébe. Ne jöjjön már az a szegény hajó üresen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.