Több párt is megnyilvánult ezen az esős szombati napon. Többek között Botka László és Semjén Zsolt is úgy érezte, valamit mondania kell 2018-ról.

Botka: csak összefogással győzhető le a Fidesz – napi kampányösszefoglaló
Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Népszavában tett közzé egy felhívást, amelyben arról ír, a Fidesz csak közös listával győzhető le jövőre. 

Botka szerint a kormányváltás érdekében félre kell tenni a pártérdekeket, mert egyetlen körzetben sem versenyezhetnek egymással a demokratikus oldal jelöltjei.

Hogyan hihetik el nekünk a választók, hogy képesek leszünk közösen kormányozni az országot, ha annyira idegenkedünk egymástól, hogy még egy listán sem szeretnénk szerepelni?

- írja. Botka úgy véli, a közös lista átláthatóbb, egyszerűbb megoldást kínál.

Semjén: 2018 a családok éve lesz

Magyarország ereje a magyar családokban és gyerekekben rejlik, erős családok erős Magyarországot hoznak létre, ezért 2018 a családok éve lesz – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szombaton Szarvason, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) három évtizedes fennállása alkalmából rendezett ünnepségen.

Botka: csak összefogással győzhető le a Fidesz – napi kampányösszefoglaló
Fotó: Rosta Tibor/MTI

A politikus mintegy ezer vendég előtt arról beszélt, hogy minden család és gyermek nemzetmegtartó érték, és hogy a magyar kormány az európai szinten is jelentkező demográfiai válságot nem betelepítéssel, hanem a házasságkötések és a születések számának emelésével kívánja megoldani. Hangsúlyozta, nem szabad hagyni, hogy Brüsszelből gazdasági bevándorlókat erőltessenek Magyarországra, a magyar identitás megőrzéséhez Magyarország etnikai összetételét kell megőrizni.

Az a cél, hogy "magyar családokban, magyar gyerekek szülessenek, akik magyar kultúrában nőnek fel" – fogalmazott. Semjén Zsolt kifejtette, a kormány eddig is kiemelten kezelte a családok támogatását, ez jövőre is fontos cél lesz.

Hollik: a bevándorláspárti ellenzék kész a migránsok betelepítésére

Nemcsak Brüsszel, hanem a bevándorláspárti ellenzék is kész a migránsok betelepítésére – mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzékre nem lehet számítani Magyarország védelme és a kötelező kvóták elleni küzdelemben, ezért is fontos a nemzeti konzultáció – jelentette ki.

Hollik István úgy fogalmazott, a "bevándorláspárti ellenzék egytől egyig a Soros-terv és a kvóta végrehajtására készül".

Ezért fontos a nemzeti konzultáció, a magyar embereknek ugyanis "joguk van tudni, hogy az ellenzékre ebben az ügyben, Magyarország megvédésre nem számíthatnak" – fejtette ki Hollik István, hozzátéve, a magyar embereknek joguk van elmondani a véleményüket arról is, hogy akarnak-e más embereket befogadni Magyarországra, vagy sem.

LMP: a parlament hívja vissza az ügyészség vezetését az azeri korrupció miatt!

Az LMP felszólította a kormánypártokat, hogy a parlamentben hívják vissza Polt Péter legfőbb ügyészt és az ügyészség teljes vezetését az azerbajdzsáni korrupciós hálózat ügyében mutatott alkalmatlanságuk, illetve felelősségük miatt.

Demeter Márta, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, sajtóhírek szerint Azerbajdzsán óriási összegű európai korrupciós hálózatot működtetett, ebben egyik "partneri állomáshelye" pedig Magyarország volt.

Kiemelte, az azeri miniszterelnök-helyettes fia egy hónappal azt követően utalt több mint 7 millió dollárt egy magyarországi bankszámlára, hogy édesapja találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, újabb egy hónappal később pedig Magyarország kiadta az azeri baltás gyilkost, akit hazájában szabadon engedtek.

Demeter Márta elmondta, írásbeli kérdésükre válaszolva Polt Péter legfőbb ügyész arról számolt be, hogy hivatalos megkeresés hiányában nem indult hatósági eljárás az ügyben.

Az LMP politikusa szerint amennyiben a legfőbb ügyész valóban nem tud semmit a történtekről, akkor az az alkalmatlanságát, amennyiben pedig tudott, akkor büntetőjogi felelősségét veti fel.

Hangsúlyozta, pártja jövő évi kormányra kerülése esetén Polt Péternek a független igazságszolgáltatás előtt kell elszámolnia a történtekkel.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
Na botka akkor ne hurrogj a dk-ra ill. Gyurcsányra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@Béla333: 21:32 Bízhatunk még a DK-ba, és a himihumi pártokba is hogy nem fognak lopni a közösből.
Nem ezért szavazott a sok hülye magyar a fideszre 2010.től? Hogy majd ők. És tényleg ők. De szétlopták az országot. Minden ingatlan a saját zsebükben van.
Béla333
@Mirabilis: 21.43
Kevered a szezont a fazonnal: az alanyi jogon járó alapjövedelem tudomásom szerint a Párbeszéd ötlete, nem az LMP-é!
Az meg hogy azért húzzunk valakire vizes lepedőt, hogy biztos csak azért nem loptak, mert eddig nem volt módjuk, erre az a válaszom, hogy az LMP-nek már a programjukban van olyan, hogy annak a bevezetése esetén már eleve lecsökkenne a lenyúlás lehetősége. (Pl. a közbeszerzéseknél!)
Persze, ha te azokban bízol inkább, akik már bizonyítottan az elmúlt évtizedekben megloptak minket...
Mirabilis
@Béla333: Tudod ez a fidesz banda egy percig nem dolgozott, kilógott a seggük a gatyájukból, csak hitegetve a magyar embereket beültek a hatalomba és azóta Mo. leggazdagabb emberei lettek. Gyurcsány, Meggyesi már gazdag emberek voltak a vállalkozásaik okán, nem nyúlták le saját zsebbe a magyar emberek pénzét.
Béla333
@Mirabilis: 21.46
A Fideszre azért szavaztak olyan sokan 2010-ben, mert elegük volt az MSZP-SZDSZ kormányzásból és mert elfelejtették, hogy a Fidesz milyen hazug, álságos volt 1998-2002 között.
Hát jól ráfáztunk!
Béla333
@Mirabilis: 21.51
Ne kezdjük talán most azt el, hogy ki, mikor és hogyan szerezte a vagyonkáját, de ha pl a Medgyessy vagyongyarapodása olyan, (Pl. az Altom kenőpénzéből eredő milliók!), akkor azt azért ne állítsuk már példának!
Gyurcsány is az MSZMP kapcsolatainak köszönheti az első pár millióját, amit sokan gondolnak elfogadhatónak.
Vagy az olajszőkítésből származó milliók, milliárdok sem hiszem, hogy például kellene hogy szolgáljon!
terlasz
Leginkább Botka nem akar összefogni csak feltétel nélküli támogatást szeretne. Nincs már egy normális józan politikus ebben az országban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél