Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó szerint Budapestnek jó esélyei lettek volna a 2024-es ötkarikás játékok megrendezésére, ha nem lép vissza.

Gyurta Dániel: Budapestnek jó esélye lett volna a 2024-es olimpiára
Fotó: Kelemen Zoltán Gergely (MTI)

A versenyző erről azok után nyilatkozott az M1 szombat esti műsorában, hogy a sportolói bizottság tagjaként részt vett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) limai kongresszusán, ahol meghozták a döntést a 2024-es és 2028-as olimpia helyszínéről. 2024-ben Párizs, 2028-ban pedig Los Angeles rendezhet nyári olimpiát.

Elmondása szerint kicsit "savanyú szájízzel" nézték végig Párizs és Los Angeles prezentációját, mert Budapest is ott lehetett volna a kandidálók között.

Az, hogy Budapest visszalépett, megkönnyítette a döntéshozatalt, szerinte a franciák és az amerikaiak hálásak lehetnek a magyaroknak ezért.

Gyurta megjegyezte, Párizs nagyon erős pályázatot készített és sportdiplomáciai lobbiban is jó volt, de nem lett volna ilyen egyértelmű a döntés, ha Budapest is bent marad a pályázók között.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szederkenyicsaba
Danikám ! Hatalmas úszó voltál s senki sem vetheti a szemedre az elmúlt évek levezetését. Büszkék vagyunk arra, hogy a sportbizottságban helyet kaptál.
De Te semmit sem tudsz az életről, a gazdaságról, csak a medence két végpontját ismered.
Majd ha vége van a levezetésednek és megismerkedsz az élettel, képzed magad, akkor szólj bele a felnőttek dolgába, mert ismereteid érthetően még egy kisgyerek szintjén vannak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@nevemnick: Nincs értelme. Még most is nőnek a költségek.Ki tudja meddig. Talán majd ha a gazdátlanná vált betontuskókat is lebontották a Dunán, akkor vonhatunk egyenleget. Természetesen ráfizetéses lesz az egész, de majd azzal kommunikálják, hogy mekkora reklám volt ez nekünk. Valóban jó reklám volt, de egy versenypiaci cég is először elemzi, hogy tudja mennyit költhet reklámra, ami még megtérül.
namihami
@nevemnick: Volt---és a eredméény, ami kijött (finoman szólva is), de lesújtó---nekünk.
Nekik viszont erősen pozitív.
eszegfu
@human: 10:16 Azt már tudjuk, hogy még a költéseknek nincs vége... de pl. én sehol sem találtam a jegybevételt, vagy közvetitési dij, esetleg reklámból származó bevételről egy kukkot sem, pedig ez már nőni nem nőhet!:))
human
@eszegfu: Olyan pesszimista vagy. Miért ne nőhetne utólag?
eszegfu
@human: tegnap 21:44 Lehet... "őfelsége uralkodása" alatt minden elképzelhető... még ez is!:)
Lepényleső
Valaki megmutathatná már az ilyen remek sportolóknak az ország főkönyvét,vagy kérni kellene
hogy esetleg nyissa már ki a szemét,esetleg számolja meg zsebében az aprót,kérdezze meg
a többségnek az hány havi kompót?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.