Mára a magyar nyugdíjasok viszonylagos jólétben élnek – legalábbis a 121 ezer forintos átlagnyugdíj ezt sugallja. Arról persze szó sincs, hogy a nyugdíjasok dúskálnának: 1,1 millió járandósága nem éri el a havi 100 ezer forintot – összehasonlításképpen: a létminimum mintegy 93 ezer forint. Ezt a „küszködő tömeget” érzékelhetik a válaszadók is: 58 százalékuk csak 98 ezer forintra becsüli az átlagnyugdíjat. Talán éppen ezért szolidáris a társadalom az idősekkel, az aktívak többsége is úgy gondolja, hogy többet kellene juttatni a nyugdíjasoknak – és bármilyen is az emberek 72 százaléka szerint a gazdasági helyzet, nem szabad beletörődni, hogy az idősek körülményein nem lehet javítani. Persze a szolidaritási szintet, illetve a valóságérzékelést némiképp befolyásolja a pártszimpátia, de még a Fidesz-tábor 61 százaléka is úgy gondolja, hogy kihívás a hazai nyugdíjas lét. Amit a szocialisták 94, a Jobbik 82 és a bizonytalanok 84 százaléka tart nehéznek.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A miniszterelnök talán már elfelejtette, hogy éppen miatta csökkent a nyugdíjak értéke: a Fidesz 1,6%-os nyugdíj korrekcióról döntött, holott még a jegybank is 2,4%-ra jelezte előre az inflációt. A csúti cigány ne ígérgessen, hanem adja vissza az ellopott korrekciót a nyugdíjasoknak! Ne csaljon többet az inflációval és ne lopjon azoktól, akik végigdolgozták az életüket. Mocskos szarházi.
Eladott Ország
A miniszterelnök talán már elfelejtette, hogy éppen miatta csökkent a nyugdíjak értéke: a Fidesz 1,6%-os nyugdíj korrekcióról döntött, holott még a jegybank is 2,4%-ra jelezte előre az inflációt. A csúti cigány ne ígérgessen, hanem adja vissza az ellopott korrekciót a nyugdíjasoknak! Ne csaljon többet az inflációval és ne lopjon azoktól, akik végigdolgozták az életüket. Mocskos szarházi.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/08/22/azt-is-tessek-elmondani-a-nyugdijasoknak/
A Fidesz-kormány az elmúlt hét év alatt nem hozott létre állami fenntartású idősotthoni
férőhelyet, miközben a társadalmi elöregedés folyamatosan növekszik. Az az idős ember, akinek a nyugdíja nem éri el (pláne nem haladja meg) a havi 100 000 forintot, nem fog elhelyezést kapni egyetlen állami, önkormányzati intézményben sem, mert az alapellátás jelenleg is havi 90 000 forint, ebben gyógyszerek, vécépapír, semmi nincs még benne. Elméletileg van ingyenes férőhely szociálisan rászorulók számára, gyakorlatilag nincsen.
A házigondozást olyan szigorított feltételekhez kötötte a kormány, amely feltételek miatt sok
idős embernek nem jár ez a szolgáltatás, miközben nem tudja ellátni önmagát...
Yoda69
Jo par szazezer szavatra biztos eleg lesz.
desiro
Az a baj, hogy a beígért bözsi utalvánnyal megint meg veszi a fidióta nyuggereket.
Nessy
@desiro: Ha nem is mind, de sokat, sajnos! Könnyű a szegényt alamizsnáért megvásárolni! Él is vele pártunk és kormányunk! Szakadjon rájuk az ég!
legyen nyomorúságos öreg koruk! ( Van amihez kevés a pénz)
Eladott Ország
@Yoda69: @desiro: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/09/Orban_nyugdijas_kezcsok.jpg
És az sem véletlen, hogy neki, és csakis neki, még az öreg nénik és bácsik is, nemegyszer kezet csókolnak, mert oly hálásak az én atyusomnak, amiért ő annyira tiszteli és megbecsüli őket, akiknek a karácsonyi egy-egy szem szaloncukor mellé tucatnyi kifizetődő ígérvényt is adott. És még azt is elmagyarázta a butuskáknak, a nem keresztényeknek, illetve azoknak, akik még nem tudják magukról, hogy ők már valójában semjéni harrachos-keresztények, hogy a karácsony a vallási gyökerektől elszakadt embereket is megérinti. Még akkor is, ha a karácsony (is) eredendően egy ősi „pogány” ünnep. Ennyi csodatétemény után nehéz tovább szólani, mert ugye belátható, hogy az én hőn szeretett, édesdrága atyuskámnál nincs, és nem is lehet jobb kerek e világon.S azon nagyon kevesek, akik talán már nincsenek kétkedő helyzetben, de ha mégis, akkor nekik, nagyvonalúan csak annyit mondok, figyeljék jobban a médiákat, ha már egyszer örökösen rajtuk csüngenek, vagy figyeljék jobban az utcai óriásplakátokat, ők e nagyszerű eredmények hiteles kór dokumentumai…
Nessy:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.