A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a jövő tanévben még kevesebb ingyenes nyelvtanulási lehetőséget biztosítana országszerte a szakképzési centrumok által szervezett kurzusokon.

Jövőre tovább csökkentik az ingyenes nyelvtanulási lehetőségeket

(Illusztráció: Pixabay, cc0)

A Magyar Nemzet által megismert tervezet szerint míg a tavalyi tanévben összesen 15 ezren vehettek részt az ingyen nyelvoktatást nyújtó kis- és közepes vállalkozások ügyvezetője I. (kkv I.), illetve kis- és közepes vállalkozások ügyvezetője II. (kkv II.) képzéseken, ezt a számot az idén már alig több mint hatezerre csökkentették. Jövőre pedig további apadás várható, a tárca már csak körülbelül 4700 résztvevőnek adna lehetőséget az ingyen tanulásra.

Annyi engedményt ugyanakkor tennének, hogy míg az idei évben több megyében egyáltalán nem is indulhattak a képzések, addig 2018 őszén már minden megyében lehetne jelentkezni. A kkv I.-re nyelvtudás nélkül is be lehet jutni, és alapfokú szintig juttatja el a tanulókat. A kkv II.-höz pedig a bejutási feltétel az alapfokú tudásszint. Utóbbi kurzuson középfokú tudást sajátíthatnak el a jelentkezők.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Jol bezarjak Magyarorszagot a sajat nyelvi bortonebe, majd csak a csokosok kolkei mehetnek Oxfordba, Cambridge-be vagy a Sorbonne-ra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Ez akár a kormány egyes tagjaira is hátrányos lehet,hiszen van amelyik magyarul sem tud?
soljanka
Az ilyen nyelvtanfolyamokban iszonyat nagy pénz van.
Nem mindenki indíthat.
Aki meg igen, az felveszi a lét, aztán dolgoztat 1500 forintos órabérért.
Lasszóval kell fogni a nyelvtanárokat hozzá.
Ha szerencsés a pályázó, akkor iskolával társul, ahol a kevés óraszámmal rendelkező tanárt kötelezik esti tanfolyam megtartására.

Mert a cikkben ugye nem az iskolai nyevórákról van szó.
vadsanca
@karma1: Lehet, hogy az "okosok" kölkei nem itt akarják kamatoztatni tudásukat?!
karma1
@vadsanca: Nem, ok majd visszamennek a tanulmanyaik befejezese utan Magyarorszagra, mert olyan allasokba ulnek majd, ahova kell az a vegzettseg, ami sokuk szamara csak egy megszerzett papirt jelent, komolyabb tudas nelkul (lasd orban), mert ezekbol az allasokbol nagyszeruen tudnak lopni.
Kulfoldon versenyezni kene, mert en is ismerek peldaul olyan magyar holgyet, aki amerikai srachoz ment ferjhez, 2 amerikai diplomaja van, es nem talal munkat Amerikaban (azzal utasitjak el mindig, hogy tulkepzett az adott allashoz).
vadsanca
@karma1: Eljön majd itt is az az idő amikor már semmit nem lehet ellopni. Ha így haladunk akkor nem sokára. Magyarországon is vannak olyan helyek ahová már a "túlképzettség" miatt nem vesznek fel. Tudod a cégnek nem éri meg a többletkiadás. Másik ok meg az, hogy ne tudjon többet az alkalmazott a vezérkartól. Előbb-utóbb mindenkinek "versenyezni" kell!
karma1
@vadsanca: Lasd Vida Ildiko egykori NAV elnok, aki nem tudott angolul, viszont az alkalmazottaknal kotelezo az idegennyelv-ismeret...
Ildiko a sajatmaga altal vezetett cegnel nem lehetne meg a legalacsonyabb szintu alkalmazasban sem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.