Emlékeznek még, mekkora felháborodást váltott ki az az ötlet, hogy digitális táblák segíthetnék a közoktatást? Akkoriban a pedagógustársadalom mereven elutasította, hogy nekik is bele kéne tanulni az újba. Csak tanítani akartak, de tanulni nem – tisztelet a kivételnek!

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hány szótár van Tompika okostelójában?

A derék EU-s képviselő az oktatást kórszerűsítené (nem gépelési hiba)

Mottó:
Miért kell Tompikának okos telefon?
Hogy legalább az egyikről mondhassuk!

Az M1 kora reggeli műsorában ismételték a Digitális jólét programért felelős miniszterelnöki biztossal készült interjút, ahol a legújabb agyréme kapcsán osztotta az észt: „A teljes magyar oktatási rendszer digitalizálása ”
Hááát mit mondjak hozta a formáját. „az oktatási rendszer átalakításának célja, hogy a következő évektől csak úgy kerüljenek ki diákok a köznevelési, szakképzési rendszerből, csak úgy szerezzenek diplomát, hogy rendelkeznek a munkaerőpiacon nélkülözhetetlen, a végzettségüknek megfelelő digitális szaktudással”
Ismeretelméleti és pedagógiai dilettantizmusára mi sem jellemzőbb, minthogy szerinte „A teljes magyar oktatási rendszer digitalizálása nem egyszerűen technológiaváltást jelent, a pedagógusok szerepét is átalakítja. … Alapvetően változik meg az a pedagógusszerep, amely eddig jól működött, és amely szerint a nagyobb tudású adja át a tudását a kevesebbet tudónak. … Ma bizonyos tudásszint elérése után a tanárnak abban kell segítenie a diákokat, hogy hogyan tudnak tájékozódni az információdömpingben: minél gyorsabban megtalálni, értelmezni és feldolgozni a nekik kellő információt”.
Majd igazolandó, hogy az informatikai alapokkal sincs tisztában (persze ő nem ennek szánta) elmesélte, hogy ma ha valakinek beszélgetés közben nem jut eszébe egy szó finnül nem kell zsebszótárban keresgélnie, mert csak megnézi az okos-telefonjában, ahol akár száz szótára is lehet! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.