Lemondott Botka László. Az MSZP eddigi miniszterelnök-jelöltje indoklásában a támogatás hiányáról beszélt és az MSZP-n belüli fideszes ügynökökről.

Botka lemondott a miniszterelnök-jelöltségről

(Fotó: Bruzák Noémi/MTI)

A szegedi polgármester így fogalmazott:

"Magyarország sorskérdésének tartom azt, hogy a 2018-as országgyűlési választáson a demokratikus erők leváltsák Orbán Viktor bűnös rendszerét. Ehhez hirdettem teljes körű ellenzéki összefogást a demokratikus ellenzéki oldalon, ehhez kaptam maximális támogatást a május végi MSZP kongresszuson. Sajnos ezt a politikámat nem támogatták „kint”, és fontos politikusok nem támogatták bent, saját politikai közösségünkben sem"

Ha másnak sikerülne elérnie az ellenzéki összefogást, beállna mellé – közölte Botka.

Lemondott az MSZP alelnöke is

„Méltatlan és számomra vállalhatatlan az a folyamat, ami a demokratikus oldalon történik”- írta levelében Ujhelyi István. A szocialista politikus szerint a demokratikus erők végletesen megosztottá és megtörtté váltak. „Bár töretlenül vágyom a változásra, de az MSZP alelnökeként mától nem tudok felelősséget vállalni a párt jövőjéért és a 2018-as választáson való szerepléséért. Nem tudok közösséget vállalni azzal, hogy az MSZP belső viszonyait és politikáját külső szervezkedések által is befolyásolni vagy akadályozni lehet. Ezért a mai nappal lemondtam az MSZP alelnöki tisztségéről”- közölte.

A párt elnöke máshogy értelmezi Botka félreállásának az okát

Maratoni elnökségi ülés után állt ki a nyilvánosság elé Molnár Gyula. Az MSZP elnöke azt állítja, Botka azért áll félre, hogy személye ne legyen akadálya az összefogásnak – írja a hvg.hu.

Az elnökség döntött arról, hogy tárgyalódelegáció áll fel, amelynek tagjai Molnár, valamint Hiller István és Tóth Bertalan frakcióvezető. Molnár szerint az egyéni kerületekben való megállapodás az első, utána lehet a listáról egyeztetni. Még idén kongresszust tartanak, a választási kampányt mostantól maga Molnár Gyula vezeti adminisztratív oldalról.

Molnár újságírói kérdésre azt mondta, hogy nem ért egyet Botkával a lemondásának indoklásának egyes részleteivel. Megkérte, hogy senki se beszéljen ki a pártból.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat en igencsak megneznem azt a szovetseget, amit o tamogat... Mindenesetre senki se forditson neki hatat,...
Valoszinu, most megprobal Szegedre visszamenni...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Ez az egész cirkusz ami mostanig folyt csak a hatalomátvételről szólt...
Eladott Ország
@karma1: Ki sok felé kap, két szék között a pad alá esik. Csak nehogy Szegeden is fájront legyen.
karma1
@Eladott Ország: Szerintem azert rohant vissza meg ido elott, hiszen allitolag ott is eppen eleg baj van a partjaval...
Nem baj, majd jon a Gazdaallat es megmenti, hiszen igert Szegednek 60 milliard forint fejlesztest.
Ahogy szoktam volt mondani: annyira csoro sohasem volt meg orban, hogy igerni ne tudott volna.
evacica
Botka alkalmatlan volt miniszterelnöknek, sértődékeny nem kompromisszumkész, az állandó Gyurcsányozása csak csak ártott a demokratikus oldalnak. Jött decemberbe belerondított a demokratikus oldal tárgyalásaiba, s most meg hogy sikerült szét cincálni, sértődévé tovább áll. Sajnos csak ártott a demokratikus oldalnak. nem ez az első eset, hogy az MSZP saját maga ellen dolgozik. Nem tanulnak, mi meg csak szívunk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.