Ösztöndíjat hirdetett az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az ápolás mesterszakos hallgatóknak, az összeg akár 640 ezer forint is lehet egy félévre.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ ösztöndíjpályázatot hirdetett ápolás mesterképzési szakos hallgatóknak, az első félévben akár 640 ezer forintot is jelentő ösztöndíjra október 25-éig lehet pályázni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel szombaton.

Akár 640 ezres ösztöndíjat kaphatnak az ápolás mesterszakosok

Fotó: pixabay.com CCO

Az ápolás mesterképzési szakos hallgatók Michalicza-ösztöndíjával a felsőfokú végzettségű ápolókat és mentőtiszteket támogatja a mesterfokozat és az okleveles ápoló szakképzettség megszerzésében – írták. Az a cél, hogy elősegítsék ezzel a magasan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező, egyetemi végzettségű ápolók utánpótlásának biztosítását, valamint motiválják őket a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre.

Az ösztöndíj mértéke a képzés első félévében 640 ezer forint, a második félévétől kezdve pedig 320 ezer és 640 ezer forint közötti összeg lehet félévente. Az ösztöndíj legfeljebb három féléven keresztül folyósítható. Annak, aki vállalja, hogy ágazati hiányterületen, közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál létesít jogviszonyt, a megállapított ösztöndíj összegének kétszerese folyósítandó. A pályázatot az erre a célra készült pályázati adatlap elektronikus kitöltésével október 25-éig kell benyújtani.

A pályázattal kapcsolatosan további részleteket a www.enkk.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Akár 640 ezres ösztöndíjat kaphatnak az ápolás mesterszakosok"...

akár...

ez a rövid szó a kedvencem...a magyar nyel igazi gyöngyszeme. ez többet ér minden apróbetűs kifogásnál...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
Tilitoli az egész és szarban marad az egészségügy, az ápolási mesterszakos sem fogja a magatehetetlen anyádat vagy téged megitatni óránként. Vagy megetetni.
cikicakk55
@Mirabilis: Na látod,ez az amit én sem értek.Nekem már az is magas,hogy mi az a gyakorló ápolónő és a szakápolói diploma közti különbség.Annyit tudok,hogy a gyakorlóin bizonyítványt kapott a gyerek,a szakápolóinál,meg egy kemény papírrt amire az van írva,hogy Diploma,mikor hol végezte el,hányassal.Bélyegző orvos,főnővér,igazgató aláírása. Már a gyakorló ápolói vizsga sem volt könnyű.Szerintem tudnak annyit mint a szakápolók,hisz a fiam szerint ugyan azt tanulják amit tavaly,csak most szakokat jobban.
Desischado
És akik ápolják napi 24 órában a beteg hozzátartozójukat, azoknak mi jár? A nagy semmi?
BALKÁN KOBRA
@kisrigó: ... koma-kóma, párbajban vérezni vagy vérbajban pározni, Gizike vagy Gőzeke...

Ez Magyarország ma! Eddig csak kavarták a sz@rt, most bepanírozza + kisüti!
kisrigó
@BALKÁN KOBRA: Sajnos, sokan meg is kajálnak mindent, amit kisütnek és jól becsomagolnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél