A Vajdahunyad vára melletti látogatóközpont egyetlen terven sem szerepel.

Újabb épületet akarnak építeni a Városligetbe, ezúttal a Vajdahunyad vára és a műjégpálya közé a HVG információi szerint.

Ez az építmény nem szerepelt a múzeumi negyed tervei között, sőt, maga a Városliget Zrt. sem tud a tervekről, ami a Földművelésügyi Minisztérium és a Mezőgazdasági Múzeum közös akciója lehet: egy látogatóközpontot akarnak felhúzni, ami miatt több tucat fát kellene kivágni - írja a Blikk a HVG-re hivatkozva.

A HVG szerint az új épületre azért van szükség, hogy a fizetős rendezvények, esküvők vendégei a múzeum nyitvatartási ideje alatt is szabadon mozoghassanak az épületben.

Nyitókép: Wikipedia/Felix König

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ezek pusztítanak mindent, ami szép és az életet jobbá teszi és felhalmoznak mindent, ami a hatalmukat erősíti.
Átok rájuk!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hazavágják a pesti emberek kikapcsolódási helyét teljesen, ezt még a Kádár se lépte meg ...Valamikor a Vörösmarty téren felültünk a kisföldalattira, és kimentünk a Hősök terére, akár egész délutánt el lehetett tölteni a Város Ligetben, hát eztán nem lehet a proli gürcöljön az urak majd dorbézolnak a Ligetben !!!
lusta
Nem értem a nyavalygókat. A zemberek nem akarják megérteni, hogy minden az ő érdekükben történik. Ez a jelenlegi sok fa és zöldterület hátráltatja Budapest fejlődését. Egységnyi területre eséen túl sok van belőlük pl. a Népligetben és a Városligetben is. Bőven elegendő egy-két fa/ épület arány és akkor mindenki örömmel fogja konstatálni a városvezetés zsenialitását.
elnyomott
Ezek pusztítanak mindent, ami szép és az életet jobbá teszi és felhalmoznak mindent, ami a hatalmukat erősíti.
Átok rájuk!
human
Borzalmas amit ezek művelnek. Minden zöld felület érték. Itt is csak arról van szó, hogy a fákból nem tudnak milliárdokat lenyúlni, de betonkiöntésből már igen.
lusta
@human: Az ország gazdasági felemelkedésének gazdasági kulcsa a városligeti zöld beton. Matyar találmány.
Nessy
@human: Aztán zöldre festik a betont, és több lesz a "zöld felület", mint a fa kivágások előtt! A rózsadombon, meg a Várban tiszta lesz a levegő, ott majd csak "cél autóforgalom" lesz!
human
@Nessy: Azt hiszed viccelsz? A Balatonból Mészáros luxusövezetet fog csinálni körbe. Prolinak meg marad a Tisza holtága, talán.
Qqberci
@lusta: Szerintem kísérletképpen Felcsúton kellene kivágni az összes fát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.