A helyszínen szörnyethalt egy háromtagú család, kocsijuk kedden késő délután egy kamion leszakadt vontatmányával ütközött. A végzetes baleset Miskolc külterületén, a 306-os elkerülő úton történt Felsőzsolca irányába.

A Bors saját információira hivatkozva azt írta, az autóban egy hatvan év körüli kazincbarcikai házaspár és a férj édesanyja utazott. Az autót a házaspár férfi tagja vezette. A többtonnányi rakománnyal való üt­közést egyikük sem élte túl.

A lekapcsolódott pótkocsi megölte a kazincbarcikai család három tagját, esélyük sem volt a túlélésre

A rendőrségi tájékoztatás szerint a Miskolcról indult nyerges kamion pótkocsija valahogyan lekapcsolódott a helyéről, elszabadult, és aztán önálló életre kelve haladt tovább.

A közvetlen mögötte haladó Renault sofőrje még épp időben észlelte a leszakadt vontatmányt, s bár az autó érintőlegesen ütközött a pótkocsival, a vezető időben fél­rerántotta a kormányt és meg­menekült.

A Renault mö­gött haladó autó – amiben a házaspár és az idős asszony utazott – viszont frontálisan ütközött a pótkocsival. Azonnal meghaltak, a holttesteket a tűzoltók emelték ki a roncsból.

(Bors)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
"A közvetlen mögötte haladó Renault sofőrje még épp időben észlelte a leszakadt vontatmányt, s bár az autó érintőlegesen ütközött a pótkocsival, a vezető időben fél­rerántotta a kormányt és meg­menekült.

A Renault mö­gött haladó autó – amiben a házaspár és az idős asszony utazott – viszont frontálisan ütközött a pótkocsival. Azonnal meghaltak, a holttesteket a tűzoltók emelték ki a roncsból."
Követési távolság??? Ha az előtte lévő ki tudta kerülni,ő miért is nem??? Talán nem figyelt???
kissé felnőttem
@Pálinkás Pál: jogos már nem létezik követési távolság rámászás van.
kissé felnőttem
@bakcsubakka: elméletileg ez is igaz. más az elmélet más ám a gyakorlat
nem tibi
Hogyan akadhatott le egyáltalán ???
Részvétem a a szerncsétlenül járt emberek hozzátartozóinak .
Értük is lángol a gyertya ...
fekete
Mindenki tud mindent. Nem vetek eszre? Egy csalad utazik normalisan es egy vad allat nem kap
csolja ra' a potkocsijat a kamionra,majd az leszakad es ok pedig belerohanak.A fo bunos a Kamionos! mert sietnek, drogoznak,reszegen vezetnek,a nyugati szisztem lehuz roluk is mindent,
csak hajcs mind a kocsis.Senki nincs normalisan megfizetve,be van csapva a sofortol kezdve
mindenki,KOzben pedig az AFA val csalnak milliardokat,amirol a Kamionos is tud.SZegyentelen egy moslek alak.SZegeny embereknek igy kellet tavozniuk. R I P
Pálinkás Pál
@bakcsubakka: Te vezetsz...na ugorj neki a cikknek mégegyszer,de segítek neked
"A közvetlen mögötte haladó Renault sofőrje még épp időben észlelte a leszakadt vontatmányt, s bár az autó érintőlegesen ütközött a pótkocsival, a vezető időben fél­rerántotta a kormányt és meg­menekült."
Nem tudom felfogtad-e MÖGÖTTE haladt! ergo ugyanabban az irányban...ha le is kapsolódik a pótkocsi,nem fog elindulni visszafelé veled szemben..halad tovább ugyanabba azirányba,legfeljebb átmegy a szembejövő sávba...ha nem így gondolod akkor fel voltál mentve fizikából!!
terlasz
@Pálinkás Pál: Nekem is ugyanez jutott eszembe. Egy fékező kocsiba is belerohanhatott volna, mert a követési távolság be nem tartása mellett nem volt elég éber a figyelme sem.
Természetesen, a leszakadt pótkocsinak is van felelőse.
Pálinkás Pál
@terlasz: Világos...a teherautóért a sofőr felel...de magát a karambolt a figyelmetlenség okozta!!!
Pálinkás Pál
@bakcsubakka: Meg tudlak érteni.én csak 6 napig voltam eszméletlen egy baleset után,...azóta...pedig még az átkosban volt...kicsit átértékeltem a dolgokat,beleértve a vezetést is...Sajnos balesetek mindig lesznek...csak a cikkben leírtak alapján ez bőven kivédhető lett volna...ahogy az előtte haladó kocsi meg is úszta!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.