Méghogy nem becsülik meg a nézőket a magyar fociban: az NB I.-es csapatok új vagy átépített stadionjaiban átlagosan 779 ezer forintból jön ki egy ülőhely költsége. Stadion helyett csapatot! Ezzel a kiírással üzentek a szombathelyi ultrák a klubvezetésnek az új stadion nyitómeccsén, miközben a polgármester arról beszélt: „ha ilyen ajándékot kap valaki, ahhoz nyilvánvalóan rendesen kell viselkedni”. Nem csoda, hogy elégedetlenek a lelátón: hiába épült meg az új aréna, a Haladás szeptember közepe óta nem nyert tétmeccset, a hétvégén pedig már kiesőhelyre csúszott vissza. Pedig Szombathelyen nem sajnálták a pénzt a stadionra. Eredetileg arról volt szó, hogy 8,8 milliárd forintot kell az építkezésre költeni, végül 15,6 milliárdnál állt meg az ár. És hogy mindez még látványosabb legyen: nem sikerült üzemeltetőt találni, így ezt az építtető nonprofit cégre bízták, az önkormányzat pedig bérleti díjat fizet a létesítmény használatáért.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Hány évig kell egy stadionnak működnie, hogy ez a költség visszajöjjön? 100-200 év? Van értelme? Nincs. Ebből a pénzből inkább minden faluban biztonságos kapukat és füves pályát kellett volna venni, hogy a fiatalok ne unatkozzanak, hanem rúgják a bőrt. Az utánpótlás képzés is előrébb lenne és a fiatalok is egészségesebbek lennének. Az iskoláknak még most is problémát jelent a megnövelt testnevelés óra megtartása. Nincs tornatermük, nincs felszerelésük. De a foci, főleg az drága foci az minden pénzt megér Orbánnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.