Semjén Zsolt törvénymódosítást nyújtott be, amelyet ha elfogad az Országgyűlés, az alaposan megváltoztatja a Nemzeti Eszközkezelőhöz (NET) került lakások értékesítését.

A jelenlegi szabályok szerint az eszközkezelő úgy értékesítheti a tulajdonába került és megüresedett lakásokat, ha azt nyilvános pályázaton, vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elektronikus árverési felületén meghirdeti.

Ha a miniszterelnök-helyettes törvényjavaslata átmegy, akkor eltűnnek a nyilvános árverésről szóló előírások.

Az állam annak adhatja majd az üres lakásokat, akinek akarja?

(Fotó: YouTube/Echo Tv)

Az eszközkezelőnek az üres ingatlanokat „közcélú hasznosítás érdekében” a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek (MNV) kellene átadnia.

Azénpénzem.hu korábban azt írta, az sem világos, mit takar „a közcélú hasznosítás” és érdekes a vagyonkezeléssel kapcsolatos szerződés részleges megszüntetése.

Semjén Zsolt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek (MNV) azzal indokolt, hogy

egyes, megüresedett lakóingatlanok hatékony közcélú hasznosítása érdekében indokolttá vált, hogy az ingatlanok felett tulajdonosi jogokat gyakorló MNV Zrt. átvehesse az érintett ingatlanokat, a vagyonkezelési szerződés részleges megszüntetése mellett.

A szakportál szerint a „részleges” megszűnés – a jogszabályok böngészése alapján – azt jelentheti, hogy a NET későbbi bérlők kijelölésére vonatkozó jogosítványát megvonnák,

az állam annak és úgy adhatná oda a lakást, ahogy akarja.

Ez nagy visszalépés, hiszen most az eszközkezelővel lakásbérleti viszonyban állók és a szociálisan rászorulók pályázhatnak az üresen álló NET-es lakásokra.

(24.hu)

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Semmi idegeskedés, KEZDŐDIK A HÁZI ÚRI REND KIALAKÍTÁSA !!!
Így kell vagyonhoz jutni ingyen, bérmentve !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Semmi gond, idáig is ezt csinálta ez a díszes banda, de most törvényben is megerősítik! Szabad a vásár eladó egész Magyarország, de csak fideszes talpnyalóknak!Ettől a Áhítatos Manó Semjéntől meg hánynom kell!
kukac50
Majd a kilakoltatott deviza hiteleseknek adják bérbe olcsón úgy mint a Fidesz közelieknek!
Eladott Ország
@Eriksson: Huzzál a büdös picsábaí te fideszes faszparaszt. A fejtágítást a parasztvakítást meg a szarházi tolvaj rohadt mocskos fidesz kurva bandádnál folytasd. Te rohadék!
Eriksson
@Eladott Ország: Kijött belőled a vadparaszt? Sok volt a pálesz öcsém, már magad sem tudod, hogy mit beszélsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.