Egy szépen feldíszített fenyőfával nemcsak a karácsonyi hangulatot lehet a lakásba bevinni, de számos apró élőlényt is. Nagyjából 25 ezer kis élőlény otthona a te fenyőfád is. Egy kutatás szerint a fenyőkön atkák, tetvek, lepkék és pókok csapatai tanyáznak. A rovarok a hidegben hibernált állapotban vannak, egészen addig, amíg a fát be nem viszed a lakásba.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
@1magyar: Évek óta műfenyőnk van, azóta nincs veszekedés Karácsonykor :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Főként gyerekes családoknál igazi betegségforrás,ezért jobb a műfenyő.
Levendula
@1magyar: Évek óta műfenyőnk van, azóta nincs veszekedés Karácsonykor :)
lampa laz
A fenyvesek védelme miatt közel 20 éve műfenyők van.
nemkati
Nekem a karácsonyi hangulathoz hozzátartozik a lakásban a fenyőillat. Az apró élőlényekkel ugyanúgy együtt élünk nap mint nap, mint a nagyobbakkal, csak szabad szemmel nem biztos, hogy látjuk őket. Nem lehet mindent magunk körül lefertőtleníteni, de nem is lenne jó. Úgy vagyunk megteremtve, hogy együtt éljünk más élőlényekkel. Csak arra veszélyes némelyikük, akinek az immunrendszerével valami baj van.

Ha már karácsony, és fenyőfa, és sokan nem szeretik a műfenyőt, akkor arra kellene törekedni, hogy minél több gyökeres fenyőt áruljanak ilyenkor, és azt visszaváltsák, újra elültessék (és az emberek vissza is vigyék). Nem mindegyik fog megmaradni, de a semmihez képest mégis több.
karma1
@1magyar: Es azt tudod-e, hogy naponta mennyi rettenetes atkat, bacilust, hangyat es eloskodot hozol be a lakasba a cipod talpan? Es hallottal-e arrol, hogy a mosogatorongyodban tobb a veszelyes korokozo, mint a WC ulokeden? Pedig igy van!
Nem ezert nem kell behozni a karifakat karacsonykor, hanem azert, mert irtjuk magunk korul par napert az erdot.
Fenyoillatot lehet csinalni egy kis spray-vel, meg lehet kapni mu-havat, amivel beszorhatjuk a mufat, vagy eppen a gyokeres kisfenyot.
Emberemlekezet ota mufat hasznalunk, praktikusabb, tisztabb is, es hat nem irtjuk ki a kornyezetunket. En a viragot is a kertben szeretem csak, soha nincs a hazban vagott virag - a viragnak kertben a helye! A nappaliban, ahol futunk, rengeteg zold szobanoveny van, van olyan, ami mar szinte a nappalit is kinotte. Van bonsai, karacsonyi kaktusz, es 2 eve vettunk egy bromeliat, aminek a viraga hosszu hetekig el. ANnyira szeretett az ablakban lenni, hogy hozott 7 kicsi hajtast, (altalaban 4-et szokott), en pedig mindegyiket kulon cserepben elultettem. Mara mar akkorak, mint az anyanovenyek, de sajnos, csak 4 evente viragzanak, tehat van meg 2 evem...:o)))) Nade akkor!...:o))))
glorianna
@nemkati: Zalában és Somogyban sok család él karácsonyi fenyő termesztéséből, nagyon hasonlóan a virágkertészetekhez, csak itt 8-10 évig pátyolgatják / ültetik át / teszik-veszik a fenyőt, mire vágható és árusítható - nem a karácsonyi fenyők miatt mennek tönkre a fenyvesek...
Csizmás Kond
ez ismét hazugság. A fiatal fenyőnek még ép a kérge, oda nem tudnak meghúzódni a bogarak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.