Az intenzív havazás miatt kilenc balesethez riasztották a tűzoltókat Nógrád megyében csütörtökön. Az időjárás a vasúti közlekedést is nehezítette, főleg a megye déli és nyugati részén – tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Angyal Eszter elmondta: a 22-es főúton két baleset is történt. Őrhalom közelében két személyautó ütközött össze, Balassagyarmat és Ipolyszög között ugyancsak két autó csúszott egymásba, utóbbi balesetben ketten megsérültek.

A Szécsény és Varsány közötti útszakaszon egy menetrend szerint közlekedő autóbusz csúszott az árokba. A járművet egy földmunkagép segítségével húzták ki az árokból, a busz utasai nem sérültek meg.

Árokba csúszott a rétsági körforgalom közelében több kamion, egy-egy személyautó Becske és Magyarnándor között, Mohora külterületén, Ipolyszögön és a 2-es főútról Diósjenő irányába vezető útszakaszon, továbbá egy kamion Herencsény és Cserhátszentiván között.

A szóvivő tájékoztatása szerint nehezítette a vasúti közlekedést, hogy egy nagyméretű fa dőlt a Drégelypalánk és Diósjenő közötti vasúti vonalra, a Ráróspuszta és Nógrádszakál közötti sínpárra pedig kilenc nagyobb méretű fa dőlt rá, itt szintén várakoznia kellett a vonatnak, hogy tovább tudjon haladni.

A kárfelszámolásokat a balassagyarmati, a rétsági, a berceli, a pásztói és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók végezték.

Nógrád megyében a hajnali óráktól felerősödő havazás fennakadásokat okozott a 2-es és a 22-es főút forgalmában. A 2-es főút Nógrád megyei szakaszán egy időre korlátozták a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek közlekedését, a személygépjárművek forgalma rendőri irányítás mellett haladt. A megye több településén ideiglenes áramkimaradás is volt.

Fák dőltek ki az intenzív havazás miatt Nógrád megyében

A behavazott vár Salgótarján Somoskő településrészén. Fotó: MTI/Komka Péter

A Mávinform közlése szerint várhatóan késő délutánra, kora estére állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés a Vác-Balassagyarmat és az Ipolytarnóc-Balassagyarmat-Aszód vonalon. Mint írták, a szakemberek eltávolították a kidőlt fákat, így megszűntek a korlátozások.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ez a hülye időjárás az oka mindennek. A katasztrófavédelem fel volt készülve. Egész nyáron készültek... most, h itt a tél, éppen pihentek volna, hát erre ez a hülye időjárás... borzasztó, erre senki nem számított, h télen hideg lesz és havazni is fog.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
ez a hülye időjárás az oka mindennek. A katasztrófavédelem fel volt készülve. Egész nyáron készültek... most, h itt a tél, éppen pihentek volna, hát erre ez a hülye időjárás... borzasztó, erre senki nem számított, h télen hideg lesz és havazni is fog.
papa.49
Szabadjon megjegyezni ez még az ,,átkosban,, is úgy volt, hogy a MÁV. ősszel végig járta az erdőkben húzódó vonalakat és legallyazták, vagy kivágták azokat fákat amelyik bajt okozhatott volna, most hogy a máv vezér fizuja 5 milla lett, ez már FEL SE MERÜLT ))))))))))))))))))))
nezelodo
@papa.49: Nem is volt ennyi hótörés, mert folyamatosan gondozták a pályatesteket övező növényzetet. ma meg sok helyen a vonat tör magának utat, még a fővonalakon is a bozótban. Aztán meg csodálkoznak, hogy körülötte sehol nincs hó csak a vasúti pályán van hófúvás.
A közutakon pedig a folyamatos riogatás helyett (minden gőzt a dudára), jobb lenne, ha a szakma szabályai szerint alásóznának, mint pl a sógoroknál. De nem itt még a közlekedést is a Soros veszélyezteti, nem a szakszerűtlen elhárítás.
papa.49
@nezelodo: Volt szerencsém néhányszor igazi téli körülmények között autózni Ausztriában, meg Németországban is, sőt egy, két alkalommal Romániában is a Kárpátokban, de ami itthon van azt még MASZATOLÁSNAK SE NEVEZHETEM AZOKHOZ KÉPEST !!!
mackoka46
Az elektromos művek meg ne a geciláda cöf despotáknak herdálják a pénzt, hanem tegyenek valamit az ellátásbiztonságért. Amíg nincs áram, addig nincs rezsi. Ez a gyagya rezsi rizsa csökkentés.
papa.49
@mackoka46: A több napos áramszünet miatt tönkrement ennivalóról nem is beszélve !!!
Nekem szakmán és mikor autóval járom az utakat létom hogy nem a normális ,,belógást,, hagyták meg hanem sokkal kevesebbet, az eredmény télen fagyban szigetelő törés, vezeték szakadás vagyis az elvégzett slendrián munka javítása !!!
nezelodo
@mackoka46: Félreérted, spórolnak. Az első lucskos hó elvégzi azt a gallyazási munkát, amit a hálózaton kellene elvégezni nyáron. Ja, hogy a leszakadt vezeték, is pénzbe kerül? Nézd meg a villanyszámládat, hány féle díjat fizetsz ami nem áramdíj. Szóval ezt a spórolást is Te, és Mi fizetjük ki, na meg tönkremegy esetleg a mélyhűtőd tartalma és nincs fűtés, világítás. Ja és mivel szponzorálná az Ákoskát ez a nagyszerű cég, ha bozótirtásra költené a pénzét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.