Az intenzív havazás miatt kilenc balesethez riasztották a tűzoltókat Nógrád megyében csütörtökön. Az időjárás a vasúti közlekedést is nehezítette, főleg a megye déli és nyugati részén – tájékoztatta a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Angyal Eszter elmondta: a 22-es főúton két baleset is történt. Őrhalom közelében két személyautó ütközött össze, Balassagyarmat és Ipolyszög között ugyancsak két autó csúszott egymásba, utóbbi balesetben ketten megsérültek.

A Szécsény és Varsány közötti útszakaszon egy menetrend szerint közlekedő autóbusz csúszott az árokba. A járművet egy földmunkagép segítségével húzták ki az árokból, a busz utasai nem sérültek meg.

Árokba csúszott a rétsági körforgalom közelében több kamion, egy-egy személyautó Becske és Magyarnándor között, Mohora külterületén, Ipolyszögön és a 2-es főútról Diósjenő irányába vezető útszakaszon, továbbá egy kamion Herencsény és Cserhátszentiván között.

A szóvivő tájékoztatása szerint nehezítette a vasúti közlekedést, hogy egy nagyméretű fa dőlt a Drégelypalánk és Diósjenő közötti vasúti vonalra, a Ráróspuszta és Nógrádszakál közötti sínpárra pedig kilenc nagyobb méretű fa dőlt rá, itt szintén várakoznia kellett a vonatnak, hogy tovább tudjon haladni.

A kárfelszámolásokat a balassagyarmati, a rétsági, a berceli, a pásztói és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók, valamint az érsekvadkerti önkéntes tűzoltók végezték.

Nógrád megyében a hajnali óráktól felerősödő havazás fennakadásokat okozott a 2-es és a 22-es főút forgalmában. A 2-es főút Nógrád megyei szakaszán egy időre korlátozták a 7,5 tonna össztömeget meghaladó gépjárművek közlekedését, a személygépjárművek forgalma rendőri irányítás mellett haladt. A megye több településén ideiglenes áramkimaradás is volt.

Fák dőltek ki az intenzív havazás miatt Nógrád megyében

A behavazott vár Salgótarján Somoskő településrészén. Fotó: MTI/Komka Péter

A Mávinform közlése szerint várhatóan késő délutánra, kora estére állhat helyre a menetrend szerinti közlekedés a Vác-Balassagyarmat és az Ipolytarnóc-Balassagyarmat-Aszód vonalon. Mint írták, a szakemberek eltávolították a kidőlt fákat, így megszűntek a korlátozások.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
ez a hülye időjárás az oka mindennek. A katasztrófavédelem fel volt készülve. Egész nyáron készültek... most, h itt a tél, éppen pihentek volna, hát erre ez a hülye időjárás... borzasztó, erre senki nem számított, h télen hideg lesz és havazni is fog.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Szabadjon megjegyezni ez még az ,,átkosban,, is úgy volt, hogy a MÁV. ősszel végig járta az erdőkben húzódó vonalakat és legallyazták, vagy kivágták azokat fákat amelyik bajt okozhatott volna, most hogy a máv vezér fizuja 5 milla lett, ez már FEL SE MERÜLT ))))))))))))))))))))
nezelodo
@papa.49: Nem is volt ennyi hótörés, mert folyamatosan gondozták a pályatesteket övező növényzetet. ma meg sok helyen a vonat tör magának utat, még a fővonalakon is a bozótban. Aztán meg csodálkoznak, hogy körülötte sehol nincs hó csak a vasúti pályán van hófúvás.
A közutakon pedig a folyamatos riogatás helyett (minden gőzt a dudára), jobb lenne, ha a szakma szabályai szerint alásóznának, mint pl a sógoroknál. De nem itt még a közlekedést is a Soros veszélyezteti, nem a szakszerűtlen elhárítás.
papa.49
@nezelodo: Volt szerencsém néhányszor igazi téli körülmények között autózni Ausztriában, meg Németországban is, sőt egy, két alkalommal Romániában is a Kárpátokban, de ami itthon van azt még MASZATOLÁSNAK SE NEVEZHETEM AZOKHOZ KÉPEST !!!
mackoka46
Az elektromos művek meg ne a geciláda cöf despotáknak herdálják a pénzt, hanem tegyenek valamit az ellátásbiztonságért. Amíg nincs áram, addig nincs rezsi. Ez a gyagya rezsi rizsa csökkentés.
papa.49
@mackoka46: A több napos áramszünet miatt tönkrement ennivalóról nem is beszélve !!!
Nekem szakmán és mikor autóval járom az utakat létom hogy nem a normális ,,belógást,, hagyták meg hanem sokkal kevesebbet, az eredmény télen fagyban szigetelő törés, vezeték szakadás vagyis az elvégzett slendrián munka javítása !!!
nezelodo
@mackoka46: Félreérted, spórolnak. Az első lucskos hó elvégzi azt a gallyazási munkát, amit a hálózaton kellene elvégezni nyáron. Ja, hogy a leszakadt vezeték, is pénzbe kerül? Nézd meg a villanyszámládat, hány féle díjat fizetsz ami nem áramdíj. Szóval ezt a spórolást is Te, és Mi fizetjük ki, na meg tönkremegy esetleg a mélyhűtőd tartalma és nincs fűtés, világítás. Ja és mivel szponzorálná az Ákoskát ez a nagyszerű cég, ha bozótirtásra költené a pénzét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.