Karácsony Gergely az MSZP színpadáról megüzente, ha kell, jön, Molnár Gyula pártelnök a rendezvény végén bejelentette, azt javasolja a párt elnökségének, fogadják el a Párbeszéd ajánlatát.

Szombaton Molnár Gyula, az MSZP elnöke a párt új programját a változás programjának nevezete, fő céljai az oktatás és az egészségügy fejlesztése, a jogállam, a szabad sajtó és a független ügyészség visszaállítása. „A szocialista párt a nyugdíjasok pártja” – mondta Molnár, aki szerint ezt hallja vissza a választóktól legtöbbször.

Az MSZP elnöke szerint az ellenzéki pártoknak össze kell fogniuk, be kell fejezniük az egyezkedést. A szocialisták ezért továbbra is kiállnak egy közös lista és a közös miniszterelnök-jelölt mellett. Molnár Gyula a választmányi ülés végén bejelentette, hogy azt javasolja az elnökségnek, fogadják el Karácsony Gergely és a Párbeszéd ajánlatát a közös listára és miniszterelenök-jelöltre.

Ezt követően Molnár felkonferálta Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét, aki azt mondta, hogy: „tedd azt, ami helyes, ne azt, ami könnyű”.

Karácsony azt üzente, ha kell, akkor ő bizony jön, és ő  lehet a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje

MTI Fotó: Illyés Tibor

Karácsony Gergely arról beszélt, hogy a pártoknak közös listára van szüksége és szívesen lenne ő a közös miniszterelnök-jelölt. Karácsony azt is mondta, hogy még nem fogadta el az MSZP jelöltségét, de pártja eddigi egyetlen szövetségesének, az Együttnek ennyi is elég volt, hogy megszakítsa vele a kapcsolatot. Szigetvári Viktor és Juhász Péter ugyanis olyan összefogást akar, amelyben az MSZP nincs benne. Amúgy két nappal korábban Karácsony cáfolta, hogy a jelöltségről tárgyalna a szocikkal.

Együttműködik a választáson a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szolidaritás Mozgalom. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke elmondta, miután a mozgalom civil szervezet, önállóan nem indulhatna az országgyűlési választáson, ezért biztosítják nekik a parlamenti képviselet lehetőségét.

Címlapkép: MTI Fotó/Illyés Tibor

(HírtTV/HVG)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Daraboljátok még jobban szét magatokat marhák,a csútinak kedveztek vele..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.