A szervezet vezetője szerint egyedül a bíróságok töltik be jogállami rendeltetésüket.

Magyarország meglehetősen aggasztó irányt vett, a jogállamiság szempontjából megroppant, amely fokozott korrupcióval párosul. Ez egy olyan toxikus kombináció, amiből lehet, hogy önerőnkből ki sem tudunk jönni – hangzott el a Transparency International Magyarország konferenciáján.

Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója a szervezet a korrupcióellenes világnap alkalmából tartott rendezvényén arra mutatott rá, hogy eközben Magyarország egyre inkább távolodik az uniós értékektől.

Transparency International: Magyarország nagyon nagy bajba került

Szerinte a legnagyobb kockázat az, hogy a közhatalom vészesen eltávolodott az utóbbi időszakban a nyugati demokráciáktól, a magyar kormány páratlan központosítást hajtott végre.

Szerinte már csak a bíróságok töltik be a rendeltetésüket, szemben egyes állami hatóságokkal és szervekkel. Utóbbira példaként a letelepedési államkötvények esetét említette több, ami több 10 milliárd forinttal károsította meg már eddig is a magyar államot, és amelyben sem az ÁSZ, sem az ügyészség nem lát semmi különöset, így nem is vizsgálja.

(napi.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert az utobbi idoben a Kuria hozott egy-ket erdekes dontest, de korantsem annyit, amennyit kene nekik,...
Amig polt nincs kilove a Marsra, - a trocsanyi-trogerrel egyutt - , addig Magyarorszagon csak (i)gazsagszolgaltatas lesz, ...:o(((
Sajnos...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
peterkelemen
@bencemacska: Melyik bíró hűséges az esküjéhez Magyarországon? Max. pár bíró? És ahogy írod azokat is nyugdíjazzák a fideszes Handóék. Magyarul butaságokat ír a TI. Ők is mossák kezeiket.
JAJMÁR
Szerintem is a bírósagok mèg betöltik...
Csak van olyan èrzès időnkènt, hogy mègse, de ehhez egy bíró elèg. (Hallottam valakitől valahol ès igaza van. Arra az egyre kell szignózni azokat az ügyeket. Ennyi!) A bìrók többsège viszont teszi a dolgàt, hìven esküjèhez.
bencemacska
@peterkelemen: ma, 22:11
Nem tudják szabálytalanul nyugdíjazni, mert az emberjogi bíróság beleköpött. Be kell tartani az ítéletet.
Különben már mind el lenne zavarva!
peterkelemen
@bencemacska: Hagyjuk már ezt a butaságot, hogy nem lehet szabálytalanul nyugdíjazni. A fideSS ténykedése csupa szabálytalanságra épül.
kokopelli
@kereső: legalább egy ilyen "überokos" megírná,hogy mennyi az az
"úniós bérszint",és nem csak a saját kis beszűkült világukból irogatnának! ;-)
Ördögvadász
Ki fizeti a szarházit? Kirugni az országból, megfosztani mindenétõl az árulót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.