A szervezet vezetője szerint egyedül a bíróságok töltik be jogállami rendeltetésüket.

Magyarország meglehetősen aggasztó irányt vett, a jogállamiság szempontjából megroppant, amely fokozott korrupcióval párosul. Ez egy olyan toxikus kombináció, amiből lehet, hogy önerőnkből ki sem tudunk jönni – hangzott el a Transparency International Magyarország konferenciáján.

Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója a szervezet a korrupcióellenes világnap alkalmából tartott rendezvényén arra mutatott rá, hogy eközben Magyarország egyre inkább távolodik az uniós értékektől.

Transparency International: Magyarország nagyon nagy bajba került

Szerinte a legnagyobb kockázat az, hogy a közhatalom vészesen eltávolodott az utóbbi időszakban a nyugati demokráciáktól, a magyar kormány páratlan központosítást hajtott végre.

Szerinte már csak a bíróságok töltik be a rendeltetésüket, szemben egyes állami hatóságokkal és szervekkel. Utóbbira példaként a letelepedési államkötvények esetét említette több, ami több 10 milliárd forinttal károsította meg már eddig is a magyar államot, és amelyben sem az ÁSZ, sem az ügyészség nem lát semmi különöset, így nem is vizsgálja.

(napi.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert az utobbi idoben a Kuria hozott egy-ket erdekes dontest, de korantsem annyit, amennyit kene nekik,...
Amig polt nincs kilove a Marsra, - a trocsanyi-trogerrel egyutt - , addig Magyarorszagon csak (i)gazsagszolgaltatas lesz, ...:o(((
Sajnos...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Herélt hurka? papa laci csirke-mirke? hehe? nem, de öt? ön is senki vagy tegnap? tudjuk, hogy tudtam, ja semmi?
Nessy
@Eladott Ország: Elég, ha egy nem számítógéphez kapcsolt, nem működő klaviatúrát adnak neki. Azzal aztán el lenne egész nap.
peterkelemen
A bíróságok sem töltik be így hülyeségeket ír a Transparency. Handó Tünde a fideszes Szájer felesége így eleve törvényt sért és köze sincs a jogállamisághoz. Handó Tünde az Országos Bírósági Hivatal (OBH) első elnöke.
karma1
@SystemError: Latom, megtalaltad a kozos hangot,...:o))) Mondd, mi a foglalkozasod civilben? Csak nem az ilyen idiotakat kezeled?...:o)))) Gratula a turelmedhez,...:o))))
karma1
Azert az utobbi idoben a Kuria hozott egy-ket erdekes dontest, de korantsem annyit, amennyit kene nekik,...
Amig polt nincs kilove a Marsra, - a trocsanyi-trogerrel egyutt - , addig Magyarorszagon csak (i)gazsagszolgaltatas lesz, ...:o(((
Sajnos...
Eladott Ország
Hát ez valahogy nem jött össze eddig és mivel ez a költségvetési ciklus lezárul 2020-ban és
várhatóan azt követően jóval kevesebb forráshoz jutunk, már nem is fog összejönni. Ugyanis az eddig Magyarországra érkezett uniós források különösebb látszat nélkül folytak szét, mint a
búvópatak. Az országban épült szökőkutak és viakolorral burkolt terek ennyi pénzt nem
emészthettek fel. Itt már működő gazdaságnak kellene lennie, de nincs. Viszont az van, hogy az elmúlt években a magyarországi fejlesztések 97 százalékát csak uniós forrással vagyunk képesek finanszírozni. Nem is nagyon lehet csodálkozni a nyomtalanul eltűnt pénzeken, mert például a mai napig kétszer annyiba kerül Magyarországon 1 km. autópálya megépítése, mint Németországban. Mindezt úgy, hogy a németeknél drágább az alapanyag, a munkaerő és szigorúbbak a szabályok. És ez nem új keletű probléma, már az Unióhoz való csatlakozásunk után három perccel így volt. Egyszóval lehet itt cukiskodni és handabandázni a mi bankunkkal, amiből hétszeres pénzt veszünk ki, mint amit beraktunk. Lehet tiszteletet követelni az országnak, verni a mellünket össznemzetileg, de bizony az van, hogy a Nagy Nemzeti Korrupció felzabálta a jövőnket. A tessék-lássék beruházások és a stadionok mellett valódi gazdaságfejlesztés nem történt. A Magyarországon működő ipar sem magyar, mi csak bérmunkások vagyunk. A majdnem nyomtalanul elköltött/eltüntetett ezermilliárdokhoz még bátran számoljuk hozzá a magánnyugdíj megtakarításokat és azokat a hiteleket, amelyeket folyamatosan vesz fel az ország, például államkötvény-kibocsátás formájában. Az van, hogy minket bizony kiraboltak. Röhögve, cinikusan. De semmi baj, van még mit veszítenünk. Addig is, ameddig az utolsó fillérünkből is ki nem forgatnak, mi csak bátran harcoljunk a gaz Unió ellen és üvöltve követeljünk tiszteletet. Tolvajoknak és hülyéknek jár is az. A tisztelet.
SystemError
@durbincs: Handibandi? Ugábugá volt vagy nem? több kecskét a nyulak köze többnyire káposztásan? kicsi cica pötty?
bencemacska
@peterkelemen: De vannak még bírók, akik az esküjükhöz hűek, és nem Handóhoz.
Csak rövidesen nyugdíjazzák őket!
cikicakk55
@peterkelemen: Én is ezen akadtam ki! A bíróságok sem töltik már be.Már ott elakadnak,vagy elsikkadnak az ügyek.Ha van is ügy belőle,húzzák halasszák és a bűnös nyugodtan teheti tovább amit addig tett. Már ott el kéne kezdeni,hogy a politikusoknak ne legyen mentelmi joga, bár ez is csak kifogás a bíróságok részéről.Ha nem lenne mentelmi joguk ugyan úgy nem foglalkoznának velük,csak valami más találnának ki,hogy miért is nincs még műanyag lakat alatt az egész vezérkar.( pártfüggetlenül)
cikicakk55
@karma1: Tényleg csodálom a türelmüket azoknak,akik még válaszolnak durbincsnak.Van mikor én is megpróbálom kérdőjelek nélkül értelmezni amit ír,és nagyon ritkán van is benne valami értelem szerű,ha nem tűzdelné tele olyan szavakkal,ami nem vág a témába.A kérdőjelekről nem is beszélve.Az én klavim is akadozik,mert nem mindig akarja elfogadni a nagy betűt,főleg ugye a mondat elején,vagy pont mindent nagy betűvel akar írni. Ilyenkor kikapcs-,bekapcs és újra jó,bár állítólag van valami beragadt billentyűs megoldás,de bár elmondta már párszor a fiam,képtelen vagyok megjegyezni.
1magyar
Mo.nem teljesíti az uniós diktátumokat?
cikicakk55
@bencemacska: Így van.Vagy nyugdíjazzák őket,vagy valami mondvacsinált okból nem olyan ügyeket kapnak,ami a közpénz ellopásával,vagy a politikában elkövetett gaztettekre vonatkozik. Legjobb esetben kapnak pár MSZP által elsíbólt pár millióról szóló ügyet.
1magyar
@cikicakk55: Nálam is van sokszor, hogy nem írja ki a betűt,szóközt stb. - szerintem régi már és elkoszolódott,beragadt amit már nem tudunk tisztítani.
Nagyon erősen kell újra leütni.
cikicakk55
@1magyar: Ha teljesítené az Uniós diktátumokat és csak azt,semmi mást,akkor nem lennénk a béka feneke alatt. Nekem sem tetszik minden Úniós szabály,mert nem tudom megbocsájtani nekik,hogy majdnem miattuk haltam bele egy kullancs csípésbe,de valahogy elfogadom a nem mindegy merre görbülő uborkát,meg a kutyák láncának hosszát,meg a disznók halálközeli élményének elkerülését. A többi Úniós ország is abban a diktatúrában él,amit teljesíteniük kell,mint tagságnak,de sokkal jobban mint mi. Mióta Uniós ország lettünk a milliós lopások milliárdossá változtak és a gazdagok is milliárdossá változtak milliomosról,még az emberek középoszályról a szegények közé,7 év óta meg még annál is lejjebb csúsztak. Érdekes,hogy a kivándorolt Magyarok,akik ki mentek az Unióba dolgozni,nagyon jól élnek a Uniós diktatúrában. Mondjuk Ott nem POlt Péter a főügyész,Nem Orbán a ME és nem Áder azértsememnevetek János a Nincsisköztársasági Elnök.
1magyar
@cikicakk55: Akik kivándoroltak megkapják az uniós fizetés alsó szintjét, mert nem merik megtenni velük, hogy annyi fizetést adjanak mint a magyarországi leányvállalatoknál.
kereső
@1magyar: bocsi,de nem igy van.Tájékozódj.Van ismerősöd,rokonod,bárkid aki elmondja.
Csizmás Kond
Nalátjátok, csak meg magyarázzák hogy hol esik be...
" a legnagyobb kockázat az, hogy a közhatalom vészesen eltávolodott az utóbbi időszakban a nyugati demokráciáktól,"
...ez azt jelenti hogy a demokrácia is sokarcú, és mindig az az igazi amit a nagyobbak mondanak.
kereső
Van egy pupu,meg kétpupu,sőt több.Van egy soros,meg kétsoros,meg vonalas,meg mente.@durbincs:
cikicakk55
@1magyar: Igen,szerintem is az a baja! Elég régi is már,na meg a gyereknek szokása,hogy itt eszik a gépnél. Minden hétvégén mikor vissza megy kirázom a billentyűzetet és hullik kifelé a morzsa. Átélt már jó pár évet szegény,de ameddig csak bírom püfölöm,mert nem telik másikra. Majd ha valami csoda folytán tényleg emelik a nyögdíjat,vagy tényleg csökken a rezsi,akkor talán a Tescoba tudok venni egy újat( Állítólag ott a legolcsóbb,bár ahogy hallom a legsz.. bb is.
cikicakk55
@1magyar: Tudom,hogy a kinn dolgozók a kinti béreknek a töredékét kapják csak,még is sokkal jobban megélnek,mint itthon. Egy szóval nem írtam,hogy igazságos amit az Unió tesz,mert azért ott is vannak G-k Az a helyzet,hogy én speciel inkább elviselném,hogy kevesebb pénzt kapok mint az Angol,vagy a Német,de ameddig nevetve megélek belőle és még tudok is haza küldeni,addig ki nem sz..ja le,hogy a másik mennyit keres. Tudom,hogy hülye felfogás,de én senkitől nem sajnálom a megélhetést,ha engem is hagynak élni és megélni.
kokopelli
@kereső: iszonyatosan tájékozatlanok a kommentelők a külföldről!Olyanokat is
állítanak,ami úgy fedné a kívánságukat!A bérről,a helyiek béréről,és olyan dolgokról,
amit az ottaniak sem mondják meg egymásnak,mert nem is érdekli őket a másik bére!
A felvételnél megállapodnak,és utána csönd van! A szakszervezetről meg a munkaadó
nem is tud,mert a tagok tagdíja a bankontóról megy át a szakszervezethez! Mosolygok
a dolgokon,de azért szomorú a mindentudás! ;-)
kereső
@kokopelli: igen,és mindez komolyan,kijelentő módban.Semmi kétség,neki van igaza.Ő tudja a tutit.
kereső
@durbincs: száraz tónak nedves partján döglött béka kurottyol,hallgatja egy süket ember, ki a vizben lubickol.
JAJMÁR
Ìgy van, nagy bajban vagyunk ès nem is tudunk egyedül kimàszni belőle, mert van az a "joga van hülyènek lenni" rèteg, aki a migràns szónàl nem jut tovàbb gonfolkodàsban. Tettekben meg baàrmit visszaküld.
peterkelemen
@bencemacska: Melyik bíró hűséges az esküjéhez Magyarországon? Max. pár bíró? És ahogy írod azokat is nyugdíjazzák a fideszes Handóék. Magyarul butaságokat ír a TI. Ők is mossák kezeiket.
JAJMÁR
Szerintem is a bírósagok mèg betöltik...
Csak van olyan èrzès időnkènt, hogy mègse, de ehhez egy bíró elèg. (Hallottam valakitől valahol ès igaza van. Arra az egyre kell szignózni azokat az ügyeket. Ennyi!) A bìrók többsège viszont teszi a dolgàt, hìven esküjèhez.
bencemacska
@peterkelemen: ma, 22:11
Nem tudják szabálytalanul nyugdíjazni, mert az emberjogi bíróság beleköpött. Be kell tartani az ítéletet.
Különben már mind el lenne zavarva!
peterkelemen
@bencemacska: Hagyjuk már ezt a butaságot, hogy nem lehet szabálytalanul nyugdíjazni. A fideSS ténykedése csupa szabálytalanságra épül.
kokopelli
@kereső: legalább egy ilyen "überokos" megírná,hogy mennyi az az
"úniós bérszint",és nem csak a saját kis beszűkült világukból irogatnának! ;-)
Ördögvadász
Ki fizeti a szarházit? Kirugni az országból, megfosztani mindenétõl az árulót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.