Tizennégy év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a testnevelő tanárt, aki a csepeli Burattino iskolában szexuálisan zaklatta diákjait.

A férfit 28 rendbeli szexuális erőszak, 20 rendbeli szexuális visszaélés, 2 rendbeli szexuális kényszerítés és 5 rendbeli testi sértés miatt ítélték el. Az ítélet nem jogerős.

A Fővárosi Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta:

a férfi a csepeli Burattino Általános, Közép- és Szakképző Iskola, Gyermekotthonban volt testnevelő tanár. Az ítélet szerint 2005 és 2014 között 36 intézeti nevelt és szociálisan hátrányos helyzetű, 8 és 18 év közötti fiúval szemben követte el a bűncselekményeket.

Tizenkét sértettel szemben úgy valósította meg a szexuális erőszak bűntettét, hogy a fejüket a nemi szervéhez nyomta, vagy gáz-riasztófegyverrel fenyegette meg és szexuális cselekményre vagy az eltűrésére kényszerítette őket. Tizenhat sértett még nem töltötte be a 12. életévét, amikor a vádlott hasonló szexuális cselekményekre kényszerítette őket.

A volt tanár tizennégy esetben a nevelése, felügyelete alatt álló 12 és 14 év közötti, hatszor a tanári pozíciójával visszaélve 14-18 év közötti fiúkat vett rá szexuális cselekményre vagy az eltűrésére. Kihasználta azt is, hogy két fiú fél tőle, és kényszerítette őket szexuális cselekmény eltűrésére. A férfi tizennégy fiúval 12 éves koruk előtt és után is fajtalankodott.

A vádlott mindent tagadott

Azt állította, hogy a fiúk kitalált történeteket adtak elő, amire az iskola vezetői készítették fel őket. Szerinte az iskola azért akarta ellehetetleníteni, mert a kollégák panaszai szerint túl közel engedte magához a gyerekeket, túl közvetlenül viselkedett velük.

Arra is hivatkozott, hogy merevedési problémákkal küzd, ezért a nemi bűncselekményeket nem is követhette el.

A törvényszék a vádlott bűnösségét a sértettek következetes, pszichológus szakértő által is alátámasztott terhelő vallomására, a közvetett tanúk nyilatkozatára, valamint a vádlott és a sértettek Facebook-levelezésére alapozta.

Az orvosszakértői vizsgálat pedig cáfolta a vádlott azon védekezését is, hogy merevedési problémákkal küzdene.

A férfit a bíróság véglegesen eltiltotta a gyermeknevelői, -felügyelői, gyermekgondozási és -ápolási foglalkozásoktól.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész súlyosításért, az előzetesben maradó vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Szakemberek segítették a csepeli Burattino iskola zaklatásban érintett diákjait

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a csepeli Burattino Általános és Középiskola gyermekbántalmazásban érintett növendékeit tapasztalt szakemberek segítségével rehabilitálták, a szakszerű segítségnek köszönhetően az érintettek jobban vannak – közölte a gyermekotthon intézményvezetője.

Mezei Katalin, a Burattino Általános és Középiskola és Gyermekotthon intézményvezetője korábban a lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta:

2014 februárja óta sok mindent újra kellett gondolnunk, és a történtekre úgy reagálnunk, hogy a ránk bízott nehéz sorsú gyerekek minél kevésbé sérüljenek.

Kiemelték, hogy a gyermekbántalmazásban érintett növendékeiket a legjobb tudásuk szerint, hozzáértő, tapasztalt szakemberek és alapítványok segítségével igyekeztek rehabilitálni.

A sebek még nem gyógyultak be, elfelejteni nem tudjuk, nem is akarjuk a történteket. A szakszerű segítségnek, a sokszínű diákéletnek, élménynek köszönhetően az érintettek jobban vannak. Valamennyi kollégánk minden energiájával azon volt és van, hogy jelentősen enyhüljenek a trauma hatásai

- olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél