Nem engedik felszállni a maroslelei autóbuszra a szegedi Pataki György Lászlónét és fiát, Jánost.

Katalin nem érti, miért nem engedik fel a buszra – az utasok üdvözlik a döntést
Illusztráció: Pixabay

A Délmagyar járt utána, hogy mi lehet az oka, hogy a maroslelei autóbusz nem viszi el a nőt és fiát, a vásárhelyire és a makói járatra viszont felszállhatnak.

Pataki György Lászlóné a lapnak azt mondta, ő nem adott okot arra, hogy így járjanak el vele szemben.

A helyi közlekedési vállalat (DAKK) közölte,

a hölgy a panasszal érintett járatokon utazás előtt és alatt az Üzletszabályzat rendelkezéseit nem tartotta be, ezért az autóbusz-vezető a többi utasra tekintettel kezdeményezte az utazásból történő kizárását.

Miután az asszony a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál is panaszt tett, a tárca is arra jutott, hogy a DAKK „jogszerűen járt el", a sofőrök „az előírásoknak minden tekintetben megfelelve végezték feladataikat".

A riportból az is kiderül, a nő hároméves koráig intézetben élt, majd huszonhét évig a nevelőszüleivel. Elvált, 59 éves, rokkantnyugdíjas, utazási kedvezményt kap. Haszonélvezeti joga van a lelei, Makói utcai házra.

Nincs jóban a falubeliekkel, kölcsönösen nem bírják egymást.

A Makói Járásbíróság november 9-én úgy határozott, hogy egészségügyi ellátással összefüggő jogainak gyakorlásában és hivatalos ügyeinek intézésében részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezi az asszonyt, kizárja a választójog gyakorlásából. Katalin fellebbezett a döntés ellen.

A cikkben említett lelei buszjárat utazóközönsége többnyire egyetért a sofőr döntésével. Mint írják, sokuknak meggyűlt a baja Katalinnal, elmondásuk szerint a nő kötekedős, zavarja a többi utast.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1bitang
Még szerencse, hogy ezt csak a lelei buszon teszi. A többin normális (emberek utaznak).
kukac50
Azért Katalinnak is alkalmazkodni kellene a többi utashoz,és nem zavarni Őket.
Nessy
Sajnos ilyen "kedves útitárs" előfordul. Egy nagy városban ritkábban botlunk bele. Viszont egy helyi járaton, ahol ő is gyakran megfordul, fárasztó lehet!
advocat
Talán higgyük el amit a helyiek mondanak. Esetleg ők ismerik is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.