Betörő járt egy józsefvárosi lakásban december 6-án este 19 óra 30 perc körül. Befeszítette az ajtót, hóna alá vett egy tévét, egy bőröndbe pedig bepakolt 6 pár női cipőt, fehérneműket, farmernadrágokat, ékszereket, karórát, mandzsettagombot közel 750 ezer forint értékben.

– Ezen a nyomon tudtunk elindulni, a kerület térfigyelő kameráin keresztül jól láttuk, ahogy a tévével sétál, végig tudtuk követni, amint egy másik utcában taxiba száll – mondta Varga Valentin hadnagy, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója. – A kamerafelvételek alapján egy rendszámtöredékünk is volt, ezt összekötve a személygépkocsi típusával, megtaláltuk a sofőrt, aki elmondta, hogy egy Práter utcai, 15 emeletes épület előtt tette ki a tévés utast.

Elfogták a VIII. kerületi tolvajt, a tévé visszakerült a tulajdonosához

A nyomozók megkeresték a társasház gondnokát, aki nem tudott nekik segíteni, nem ismerte a 300 lakás minden tulajdonosát, bérlőjét. A ház biztonsági kameráján azonban már az arca is látszott a tévés lakónak, ahogyan belépett a kapun. A józsefvárosi zsaruk tovább elemezték a felvételeket, és látták, hogy a fiatal férfi nem száll liftbe, a lépcsőn indul el felfelé.Elfogták a VIII. kerületi tolvajt, a tévé visszakerült a tulajdonosához

– Feltételeztük, hogy két emeletnél többet nem gyalogolt, ezért az első két szint lakóit ellenőriztük – vette át a szót Gliga Hunor őrmester, körzeti megbízott. – Másnap délutánra kizárásos alapon jutottunk el az egyik lakáshoz, melyről kiderült, a budapesti B. Rudolf (29) bérli, ő azonban nem volt otthon.

A zsaruk figyelni kezdték a lakást, majdnem két órát vártak, de megérte. Amikor B. Rudolf megjelent, elfogták. Átvizsgálásakor a kabátja alól egy nagy méretű csavarhúzó, egy feszítővas, nagyobb értékű valuta, illetve műszaki cikkek, ékszerek és egy tablet került elő.

Elfogták a VIII. kerületi tolvajt, a tévé visszakerült a tulajdonosához

– A férfi nem tudta igazolni a tárgyak eredetét – folytatta Varga Valentin hadnagy. – Bekapcsoltuk a táblagépet, megnéztük, hogy egy közösségi oldal alkalmazásán ki lépett be rajta utoljára, felvettük a kapcsolatot a felhasználóval, aki tőlünk tudta meg, hogy aznap délután, 15 óra körül betörtek Mester utcai lakásába. Mivel az ezt követő házkutatáskor a férfi lakásán a december 6-ai betörésből származó értékeket is megtaláltuk, így mindkét bűncselekmény kára megtérült, a tárgyakat visszaadhattuk tulajdonosaiknak.

B. Rudolf a bizonyítékok ellenére nem ismerte el a bűncselekményeket, zavart válaszokat adott a tévés sétálással és a kabátja alól előkerült tárgyakkal kapcsolatban is. A VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, a bíróság december 9-én elrendelte előzetes letartóztatását.

– Az elkövetési módszer hasonlósága, valamint a gyanúsítottnál lefoglalt tárgyak arra utalnak, hogy a férfi vagyon elleni bűncselekményekből tartja el magát – értékelte az intézkedést Molnár Gábor alezredes, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője. – Több olyan bűncselekményt vizsgálunk, melyek beleillenek ebbe a profilba, nem kizárt, hogy a jelenlegi két bűncselekmény mellett más betörések is a számlájára írandók. Az év elején a józsefvárosi Palotanegyedet fosztogató betörőcsapatot sikerült elfognunk, december elején egy újabb sorozatnak lett vége B. Rudolf azonosításával.

Forrás: Végh Attila/Police.hu

Fotók: Erdei Mihály, Rendőrség

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
az V. ker fosztogatóját, a folyton növekvő lakású arrogán urat mikor fogják már vasra verni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
az V. ker fosztogatóját, a folyton növekvő lakású arrogán urat mikor fogják már vasra verni?
ila51
@Equus: Ott nagyban viszik a rongyrázást , védett állatok...
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Szerintem perui! Bár ahhoz túl világos a bőre a bilincsek alatt! Megfigyelted - Palika?
quadrocopter
@Equus: Csak nem a keményen bűnöző mocskos Rogán-Trógerre gondoltál? Az akasztófa meg kiszárad...
Equus
@quadrocopter: jobban megnézve a képet... mit csinálnak a rend derék védelmezői a dzsekivel? Levenni nem tudják róla a vas miatt, ráadni sem tudták... lehet, h a kép csak illusztráció? Illett volna kiírni...
quadrocopter
@Equus: Lehúzzák a felkarjára, nehogy ,megtámadja őket...két napig vetkőztették, mert elfelejtették, hogy feltették rá a bilincset! Nem?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.