2017. december 21. 10:40 - szerző: 168 Óra Hárborzongató képet festett a 2018-as választásokról a HVG-nek adott interjújában Békesi László közgazdász, volt pénzügyminiszter. Békesi szerint a megsértett tömegek előbb vagy utóbb létrehoznak egy elsöprő erejű mozgalmat, amely megbuktatja az Orbán-rezsimet. Ami a rövidebb távot illeti, nem hisz abban, hogy az ellenzék összefogása eredményre vezet, mert kevés tekintélyes jelöltet tudnak kiállítani, „nincs 106 Mellár Tamása” az ellenzéknek. Ráadásul ha működne is az ellenzéki összefogás, szerinte a Fidesz nem fogja annyiban hagyni. „Valamilyen kreált ürüggyel akár szükségállapotot is kihirdet, felfüggeszti a még létező szabadságjogokat, elhalasztja a választásokat” – hozza a frászt az olvasókra. A közbevetésére, hogy a parlamentarizmus felfüggesztését talán a Fidesz híveinek is nehéz lenne megmagyarázni, Békesi azt mondta: „Ne vicceljen, néhány robbantás után a hívei könyörögni fognak a szükségállapotért. Ez...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: bencemacska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@nyanya001: ma, 12:25
Sajnos, ez nagyon a levegőben lóg!
De míg azok a robbantások "csak" anyagi károkat okoztak, én félek, hogy a következő durvább lesz!!!
És most azt kívánom, hogy ne legyen igazam!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Az újságíró közbevetésére, hogy a parlamentarizmus felfüggesztését azért a Fidesz híveinek is nehéz lenne megmagyarázni, Békesi úgy válaszolt:

"Ne vicceljen, néhány robbantás után a hívei könyörögni fognak a szükségállapotért. Ez pedig egyszerűen kivitelezhető. Emlékezzünk vissza a kilencvenes évekre: a rejtélyes robbantások is azonnal megszűntek, miután a Fidesz hatalomra került. Ha Orbán veszélyben érzi a hatalmát, nincs kétségem, hogy elmegy a végsőkig. Ezt készíti elő az állandó háborús hangulat, a veszélyeztetettségtudat fenntartása."
Sajnos nagyon is jól látja Békesi.
tudode
Olyan mértékben megvan osztva az ország, amely a VÉG JELENTHETI annak, amelynek a rendszerváltáskor örültünk.
.
www.youtube.com/watch?v=bkIhk2-u9lI
.
Pártunk és kormányunk 5. számu tagkönyvének tulajdonosa vezeti ezt a HIHETETLEN műsort!
.
Most akkor mi van, HOL TART AZ ORSZÁG!!!
bencemacska
@nyanya001: ma, 12:25
Sajnos, ez nagyon a levegőben lóg!
De míg azok a robbantások "csak" anyagi károkat okoztak, én félek, hogy a következő durvább lesz!!!
És most azt kívánom, hogy ne legyen igazam!
RonaGyuri
nem szeretem a Békesit, de ebben most sajnos nagyon igaza van! =))
Csak annyit tennék hozzá, ha nem lenne aki könyörög neki - amit kétlek -, akkor megkeresné azt, aki könyörög (újszülötteknek Prágába is azért mentek az elvtársak, hogy megkeressék azt aki hívja őket!!!)!!! =))
nyanya001
@bencemacska: Igen. De sajnos benne van a pakliba.
Ettől az elmebeteg hatalommániástól minden kitelik a hatalom megtartása
érdekében.
papa.49
Mindent leírtatok csak egyetérteni tudok veletek, de ha nem adja át a hatalmát békésen, (már pedig biztos nem fogja) akkor is csak a felkelés a megoldás !!!
anka
@nyanya001: @papa.49: - azért fegyverkezett előre! - és használni is fogja...:(
Jozefina
Ezt már régóta mondom, hogy orbán erre játszik!!! Igaza van Békésinek!!!
karma1
Errol beszelek mar miota! Ezert beszelt "forro osz"-rol,- mert meg akart rendezni egy balhet, amire mozgosithat, es gyulekezesi szabadsagot hirdethet, kijarasi tilalommal, meg jegyrendszert is bevezethet, amivel minden multit el tud uldozni rovid uton.
Korlatozhatja az internet es mobilszolgaltatast, - elmeletileg MINDENT megtehet.
(Mar tobbszor kerte a Parlament teljes felhatalmazasat arra, hogy barkit lehallgathasson, kovethessen, az illeto tudta nelkul, es minden elozetes birosagi engedelykeres nelkul.
Mar a terez koruti robbantas ota errol ugatok! Most is ezert allitotta ki a Vorosmarty ter kozepere a tankot...
Mindent kitervelt elore, az ASZ-szal sorban anyagilag ellehetetleniti az ellenfeleit: aprilisra oruljenek az emberek, ha a hatarokat nem zarja le oda-vissza.
Gusztustalan egy allat - ezt mar bekesen nem lehet levaltani.
Kar, hogy ezt lehetett mar latni innen, kivulrol, mig az otthon eloket mar annyira bombazta a gyuloletkeltessel, hogy mindenki immunis lett a szovegere...
Mikozben folyamatosan lopja az orszagot a sajat zsebebe,...
Qqberci
Pintér elvti bombagyáros haverja, Dietmar Clodo most merre van? Dolgozgat ki műhelyében?...
simmering73
Nem rossz. És a pakliban ez is benne van.
Eladott Ország
Akkor szép halála lesz a csúti cigánynak, mint a kárpátok géniuszának, ha nem takarodik el.
almalibre
Na, ez a mondat maga egy kreált ürügy: „Valamilyen kreált ürüggyel akár szükségállapotot is kihirdet, felfüggeszti a még létező szabadságjogokat, elhalasztja a választásokat” - a feszültség fenntartására...
Eladott Ország
Alapvető jogunk lázadni, elégedetlennek lenni és ezt kimutatni. Ha a demokratikus jogrendet sikerül újra felépíteni, a gazdaságot is sikerülhet. Nem egyik napról a másikra és nem fogunk ott tartani, ahol tarthatnánk, mert a lehetőségünk megvolt. Csak elbasztuk, mert elhittük, hogy kisebbségben vagyunk, hogy minden politikus lop és jól van ez így. Ha nem váltjuk le a kormányt, akkor is bajban lesz  a gazdaság, az oktatás az egészségügy, de meg fogják tapasztalni azok is, akik most lelkesen tapsikolnak, hogy bizony ők is bajban vannak. A következő, ami be fog dőlni, az a nyugdíjrendszer lesz. Mert aki még most reménykedik és igyekszik mindent megtenni a változásért, az nem fog újabb négy évet áldozni az életéből egy
reménytelen küzdelemre. Csomagol, elmegy. A munkaképes korú és versenyképes szakmával rendelkezők nagyon nagy része már elment. A munkaerőhiány nem véletlen, de nem is a kormány remek politikájának a következménye, hanem az elvándorlásé. Ha még több aktív munkavállaló hagyja el az országot, a bajok csak súlyosbodni fognak. Az lesz a különbség, hogy Orbánnal és bandájával soha nem lesz esélyünk sem kimászni a szarból. Mert nekik nem érdekük és lássuk be: nem is értenek hozzá, hogyan kellene egy országot jól vezetni. Már nincs is senki körülöttük, aki képes lenne szakmailag kézbe venni bármelyik ágazatot. Ha maradnak, ennek az országnak reszeltek. Hosszú évtizedekre, ha nem évszázadokra.
qxy
Mondtam én, ha ezt meg szavazzák, Orbán még király is lehet. azt csinál amit akar. ha rá akarnak lépni a faszára," :_ Szükség állapot.
és ha ez azt diktálja akkor el is vehet tőled mindent.ja és akkor nem is lehet le váltani. Vagyis, marad a vas lapát.
peterkelemen
Egy diktatúrát amúgy sem lehet választások útján leváltani csak és kizárólag a nép erejével vagy likvidálni kell a fejet és akkor úgy omlanak össze, mint a kártyavár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.