Egyelőre nem tudni, hogy mennyiért utalja a kormány a határon túlra az Erzsébet-utalványokat, amelyeket egyébként csak Magyarországon lehet felhasználni.

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista alelnöke, Korózs Lajos „Idén is több tíz millió forintért fognak majd több száz millió forintnyi Erzsébet utalványt külföldre utalni? Mennyibe kerül az Erzsébet-utalványokról szóló televíziós kampány?” – címmel tett fel kérdést.

Balog Zoltán azt válaszolta: az utalványok kézbesítése idén is megtörténik minden jogosult részére, aki magyar nyugdíjat kap, függetlenül lakóhelyétől.

„Az egyenlő bánásmódra figyelemmel nem tehető különbség az ellátásban részesülők között sem állampolgársági alapon, sem lakóhely szerint”

– szögezte le. Hozzátette, hogy a feladott küldemények díjának kiszámítását a Magyar Posta Zrt. a Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei alapján végzi, a végleges postai költségekről pedig még nincs információ.

„A kampány folyamatban van, ezért a pontos összeg a teljesítésigazolások aláírást követően áll majd a rendelkezésünkre” – fűzte hozzá.

Címlapkép: Pixabay/ stevepb

(HírTV)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ma van Európában egy ország, amely lassan mindenét feladja egy őrültért. Megalkuvó, gyáva szar nemzet lett. Lehetett volna bátor büszke európai, de neki a zsarnokok hatalma és seggnyalása kellett. Orosz, kínai, azeri – és sorolhatnám még milyen – diktátorok seggét nyaló miniszterelnökkel, egy kerti törpével, egy felcsúti „paraszttal” az élen, amelyik lassan kibassza magából az emberi tartást adó utolsó értéket is, a gerincet. Tudom, hogy elcsépelt, de látva a 7 éve tartó fideszes ámokfutást, látva hová tart ez az ország, Martin Niemöller elhíresült sorai jutnak állandóan az eszembe: „Először a zsidókért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó. Azután a kommunistákért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok kommunista. Azután a szakszervezetiekért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok szakszervezeti. Azután értem jöttek, és nem maradt senki, aki szólhatott volna.” Milyen utat, milyen jövőt, milyen értékeket adunk az utódok kezébe, hogy majd tovább vigyék a nemzeti lángot? Miközben naponta eladjuk a lelkünket pár „garasért”, miközben nem létező ellenségektől gyáván rettegünk, miközben látjuk fiataljaink, gyermekeink kivándorlását, nem csinálunk semmit. Gyáván, magalkuvóan gubbasztunk félelmeink falai közt, remélve, hogy valami csoda majd megment bennünket. Nincsenek csodák. A csodák Jézussal meghaltak. Nincs, aki csodát mutasson. Nekünk kellene csodát tenni, de a cselekvéshez túl gyávák vagyunk. Gyávák és megalkuvók. Meddig még?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
„Az egyenlő bánásmódra figyelemmel nem tehető különbség az ellátásban részesülők között sem állampolgársági alapon, sem lakóhely szerint”...
...akkor kérdezném Balogh Zoltántól, hogy a magyarországi dogozó nyugdíjasok miért nem kapják meg azt a szerencsétlen 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványt??? Miben különbözünk az amerikai vagy az ausztrál nyugdíjastól???
cikicakk55
Teljesen mindegy mit hazudnak,mert az igazi ár,már úgy van kiszámolva,hogy a holdudvarnak is csurranjon csöppenjen valami. Itt az országban már semmi nem annyiba kerül,mint azt az újság megírja.sajnos a 8 év alatt ( és nem a Gurcsány Nyócévére gondolok) meg kellett tanulnunk,hogy hiába dúlt a lé az EU-ból abból a nép szinte semmit nem lát.Karácsony körül,hogy a nyugdíjasokat még jobban össze lehessen ugrasztani az aktív dolgozókkal,szépen kiírják,hogy 10.000 ft-os Bözsi Utalványt is kaptunk. Sőt!!! Az idén előszór az ORBÁN kormány tette meg azt a nagyszerű és igazságos lépést,hogy még nyugdíj prémiumot is kaptunk.Ekkor már a harciasabb aktív dolgozók,fenték a késeiket. Szeptemberben még 40.000 ft /fő,majd októberben már 30, novemberben,már 20.decemberben már csak 10.000 Ft volt ez a nyugdíjprémium. Akiknek a nyugdíja nem érte el a havi 70.000 ft-ot azoknak százalékban számolták ki.Mi a párommal ketten nem kaptunk 14..800 ft.de azt is csak azért,mert a párom 70.125.ft nyugdíjat kap. lehet,hogy mindig mást írok végösszegnek,de ez függ a napok és ünnepnapok számától is.Az én 54.000 ft.os nyugdíjam nem oszt,nem szoroz Tehát az előre bejelentett 4 hónapig csak a csapból is az Orbánt értető hatalmas segítő összeg,amitől a nyugdíjasok végre megértik,hogy a kormány csak is értül él és dolgozik,segít rajtuk Bravó! Ez kb annyi,mint az egyik zsebemből kiveszek,a másikba beteszem,de közben kihullik pár semmit nem érő forint,hajoljon el a franc érte.Az utolsó 28 éve előtt nem ezt ígérték,ezért is örültünk neki.ma már sírva könyörögnénk vissza a biztonságot, a nyugalmat, és a biztos jövőt.Ha az internet elvétele lenne az ára,az sem érdekelne.Újra olvasnék. akkor még telt antiváriumra és könyvtárra is.
Desischado
Miért nem osztják szét az itthoniak között?!
terlasz
@durbincs: Igazad van, üljön repülőre és költse el, ha már gondolt rá is a nagyvezír.
Beragadhatna már rendesen a ?-ed, könnyebb lenne olvasni.
Eladott Ország
@namihami: A Kanadába kiküldött nyugdíjprémiumot elvitte a banki kezelési költség.
Borsodi
@Desischado: Így könnyebb el lopni,a külföldön lévőkre is gondol a szeretett pártunk.Az idősek megesznek minden maszlagot amit a király mond.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.