Lökdösődés, fenyegetőzés kísért egy tüntetést a Békés megyei Végegyháza főutcáján csütörtökön.

Lökdösődéssé fajult a Fidesz-Jobbik-vita Végegyházán
Fotó: Pixabay

A  „település szétlopásával” vádolták meg a testületet

Cséfán János (Fidesz-KDNP) képviselő az MTI-nek elmondta, hogy Vajda Norbert jobbikos polgármester az elmúlt napokban a képviselő-testületet becsmérlő szórólapot adott ki, amelyben a "település szétlopásával" vádolta meg a testületet.

A polgármester a munkaügyi hivatalban bejelentette, hogy

2018-ban növelni szeretné a közmunkaprogramban résztvevők számát, ami egy ekkora településen indokolatlan

- tette hozzá.

A polgármester csütörtök délutánra rendkívüli, kihelyezett testületi ülést hívott össze a helyi művelődési házba, amelyen a

testület nem vett részt, mivel a település vezetője elutasította javaslatát arra, hogy az önkormányzat épületében üljenek össze.

Cséfán János szerint a kihelyezett testületi ülésen "feltüzelt, felajzott, jobbikos háttértömeg" vett részt, mások mellett az országgyűlési választáson jobbikos színekben induló Szabó Ervin is.

Közölte: az ülés után 30-40 ember elment Paulik Katalin független alpolgármester és Király Sándor független képviselő, valamint az ő házához, ahol rugdosták a kerítést, lökdösték és életveszélyesen megfenyegették a feleségét.

"Féltünk"

- fogalmazott.

Cséfán János elmondta, péntek reggel képviselő-társával és az alpolgármesterrel feljelentést tesz a rendőrségen.

"A képviselő felesége rontott a demonstrálókra"

Vajda Norbert polgármester az MTI-vel közölte, a művelődési házban mintegy 200-300 lakos vett részt a nyílt ülésen, amely a képviselők jelenlétének hiányában eredménytelenül zárult. Ezután "békés demonstrációra" hívta a résztvevőket. Elismerte, hogy elmentek az alpolgármester és a két képviselő házához, ahol a demonstrálók a testület lemondását követelték.

Az egyik képviselő feleségével egy tüntető összevitatkozott, Cséfán János házánál viszont a képviselő felesége rontott a demonstrálókra, és kezdett lökdösődni, egy tüntetőt az asszony a karján meg is ütött. Személyi sérülés nem történt, estére mindenki hazatért az otthonába – tette hozzá a polgármester.

Vajda Norbert hangsúlyozta, elmérgesedett a helyzet közte és a képviselő-testület között, több korrupciógyanús esetre derült fény.

December közepén a képviselők 12 fővel szerették volna csökkenteni a közmunkások számát a tavalyi 32-höz képest, ami elfogadhatatlan – mondta, hozzátéve: ezt akarta csütörtökön nyilvános ülésen újratárgyalni.

Vargáné Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, két bejelentést kaptak csütörtök kora este Végegyházáról, a rendőrök a helyszínen meghallgatták a bejelentőket. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény vagy szabálysértés.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Akkor lesz itt szepvilag amikor ez orszagos szintuve fog fejlodni. Lehet hogy latunk meg fideSSes geciket karoba huzva.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
nem egészen 1400 lelket számláló településnek van polgármestere, alpolgármestere, képviselőtestülete, polgármesteri hivatala... Minek?
Yoda69
Akkor lesz itt szepvilag amikor ez orszagos szintuve fog fejlodni. Lehet hogy latunk meg fideSSes geciket karoba huzva.
nezelodo
Nacsak összevesztek a fideszes és jobbikos tejtestvérek, kinek jusson az a lefejt csecs? Istenem, hány ilyen település lehet az országban, ahol ugyanúgy el kellene számoltatni ezt a maffiát a tolvajlásaik végett? Szerintem nagyon sokan ismernek ilyeneket, és majd jön a nagyokos kolléga, és felszólít, hogy jelentsd fel őket! Nem teszed, mert hamar kiderül, engedély nélkül építettél tyúkólat, és basztatnak érte...
justhpeter
Kezdődik a kampány... olyan szinten, amilyen szinten a kormánypártok vannak.
papa.49
Beérett a csutigörény hazudozása, ez lesz a tendencia a fizikai erőszak !!!
sokanvagyunk
@Equus: (01:23) Miért? - mert egy tucattal rögtön nőne a közmunka-programban résztvevők száma.
magyarbakancs
Azt mondom lehet,hogy nem is lesz parlamenti választás.
Borsodi
Mondj igazat betörik a fejed.Nem értem mért háborog a fideszes polgármester mikor ez már tudjuk természetes, .Felelősségre vonni úgysem fogják Győzike szavaival Ekkel csinyálnyi e!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.