Havi 120 ezer forintot jelenthetne számára az állami kitüntetés, de egyelőre a díj nincs nála, a színművész ugyanis nem vette át a Jászai Mari-díjat.

„Nekem van egy Jászai Mari-díjam, amit ugyan nem vettem át, mert nem értem rá, állt a bál a nejemmel, de azt a díjat nekem kiosztották. Bár úgy tudom, hogy eredetileg Kossuth-díjra voltam felterjesztve”

– nyilatkozta Paudits Béla a Blikknek. 

Az évek óta betegeskedő színész rendkívül rossz körülmények között él. Betegsége miatt ágyhoz van kötve, egy egyszobás garzonban él, 70 140 forintos nyugdíjából arra sincs pénze, hogy tisztasági festést csináljanak nála, az elöregedett ablakok pedig télen huzatosak – írta a lap.

Jimmyt nőnek nézte, de megszerette

Paudits korábban az Origónak elmondta, hogy jóformán senki nem keresi, nem látogatja, magába zárkózva él macskájával és madaraival, néha telefonon perlekedik az önkormányzat szociális osztályával. A közönséggel már nem keresi a kontaktust, fellépni nem akar, és az interjút sem szerette volna, de azért egy órán át adomázott.

Címlapkép: Youtube

(Blikk, Origo)

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Nem csak a nyugdíja van, hanem jogdíja is ! Többször volt látható az egyik köztévé csatornáján régi műsorban szerepelni. Már annyi színészt, művészt, sportolót és még ki tudja kit havonta támogatunk nem kis összeggel. Paudits otthagyta a színészetet ,kiment külföldre aranyművesnek. Erre az időre gondolom nem számoltak neki nyugdíjat. Jó volna ha már befejezné a siránkozást. Sok olyan embere van akinek kevesebb vagy esetleg ennyi a pénzük , nem kapnak segítséget, nem sírnak nyilvánosan a médiában !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@papa.49: Már a macskájára is költhet.
Shikari
Elfelejtette átvenni az elismerést? Most felejtse el az érte járó díjat is!
Eladott Ország
@Shikari: https://24.hu/szorakozas/2018/02/01/paudits-b...
márciustól már folyósítják neki a 121 ezer forintos művészjáradékot. + a 70 ezer forintos nyugdíját.
Shikari
@Eladott Ország: A megható könnyes, babos nyavalygás helyett lépni kell! Ha kijárta, megkapja, megérdemli. Ennyi! Az viszont ocsmány, hogy az ő hibája miatt késik a kifizetés és hisztizik!
szaboria1
@Shikari: Tudod az a probléma, hogy ti még nem éltettek amikor Ők minket szórakoztattak. Soknak akkor még a lakásokba telefon sem volt emlékszem a páromék TV -jét a félház nézte.
Shikari
@szaboria1: Nem minősítettem a művészi nagyságát, csak arra céloztam, nem nyavalyogni kell, hanem cselekedni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél