A Fidesz választáson nem győzhető le, de ez nem jelenti azt, hogy a kormánypárt által az országra erőltetett rendszerre nem adhatnának az ellenzéki pártok megfelelő politikai választ. Az Állami Számvevőszék ugyanis nagy szívességet tett azoknak, akik nem kívánják Orbán Viktor színházában játszani az alabárdos szerepét. Domokos Lászlóék ugyanis okot adtak a választás bojkottjára. Hont András vitaindító cikke.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Nem csodálkoznék Hont András cikkén, ha a Marson élne! De tudtommal Budapesten él.
Sőt naponta - partnereit durván letorkolva - "osztja az észt" valamelyik TV-ben.
Nem hiszem, hogy ne érné fel ésszel: ha az ellenzéki pártok nem tudnak megegyezni a közös indulásban, akkor meg tudnak egyezni a teljes bojkottban!
Ő Fidesz alapító tag, mindenkinél jobban kellene ismerni a volt kollégáit!
Az otthon maradókat akarja eleve felmenteni?
Arra már gondolni sem merek, hogy csökkenteni akarja a szavazáson részt vevők számát, mert azt mindenki tudja, kinek kedvez!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Tényleg ezek valójában mit szeretnének?

Az egyik cikk egyik hozzászólása kérdi a szerzőtől, hogy tulajdonképp mit szeretne?

Szinte egy-rakáson van három viszonylag friss cikk a hvg.hu főoldalán:

„Hont András: Utolsó szavak a választási bojkott ügyében”,
„Tóta W.: Vereségre várva”,
és
„Seres: A jó hír az, hogy a magyar külpolitika teljesen EU-konform”!

Tényleg fel kell tenni a kérdést: Mit akartok???
bencemacska
Nem csodálkoznék Hont András cikkén, ha a Marson élne! De tudtommal Budapesten él.
Sőt naponta - partnereit durván letorkolva - "osztja az észt" valamelyik TV-ben.
Nem hiszem, hogy ne érné fel ésszel: ha az ellenzéki pártok nem tudnak megegyezni a közös indulásban, akkor meg tudnak egyezni a teljes bojkottban!
Ő Fidesz alapító tag, mindenkinél jobban kellene ismerni a volt kollégáit!
Az otthon maradókat akarja eleve felmenteni?
Arra már gondolni sem merek, hogy csökkenteni akarja a szavazáson részt vevők számát, mert azt mindenki tudja, kinek kedvez!
cs.n.
@RonaGyuri: Olvastam mindhármat, finoman szólva nem túl optimista hangvételűek. De nem is kell annak lenni, mert az meg a ló túloldala. De ilyen lelombozóan apatikusnak sem, hogy szarjunk bele az egészbe, úgyse változik semmi.
peterkelemen
A bojkott egy megfelelő eszköz lehetne ami elvezet a kilábalásból csakhogy ehhez kellene valódi, demokrata és bátor ellenzéki pártok, ami viszont nincs ma Magyarországon.
peterkelemen
A bojkott egy megfelelő eszköz lehetne, ami már elindítna egy tömeges megmozdulást Magyarországon. Éppen ezt akadályozzák az ellenzéki pártok és beleviszik egy hazug, csalásokra felépített választási rendszerbe az embereket. Egy diktatúrában mindig a diktátor és bűnbandája a befutó. Akárcsak Orbán egyik aljadék haverjánál Putyinnál is 64 párt indul, de mindenki tudja, hogy Putyin nyer. Ez egy látszat demokráciára felépített puha diktatúra, ami egyébként a későbbiek során emény diktatúrába fog átmenni feltéve ha hagyjuk. Igenis nemzetközileg odafigyelnének egy Európai Uniós államra ha mondjuk csak Orbán és bűnbandája lenne a magyar parlamentben. Onnantól kezdve már hivatkozhatna arra, hogy demokratikus válastásokkal őt legitimálták és stb. Természetesen nemzetközi nyomás alá lehetne helyezni onnantól fogva.
Madácsi Pali
@peterkelemen: én, mint felelős magyar állampolgár a voksom megvonásával nem legitimálom a csúti főg^ci rabló király a tolvajok és csalók fejedelmének hatalmát. Nem ismerem el demokratikus választásnak a voksolást. Szerezzen bár a patkány a megjelet 30%-ból 110%-ot, az még akkor is csak a választópolgárok 1/3-a. Legitim hatalomként európában nem ismerik el. A "demokratikus" pártok majd akkor kérjék a voksomat, ha hajlandók lebontani ezt a patyomkin demokráciát, ezen szándékukat felém hitelesen megerősiteni, és létrehozni az új Magyar Köztársaságot.
bencemacska
@Madácsi Pali: tegnap,23:48
Nagyon olcsón feladtad!
Ha eredménytelen (rontott) szavazatot adsz le, azzal nem támogatsz senkit, még a fideszt sem!
Madácsi Pali
@bencemacska: nem a rontott szavazat a bojkott, és a részvételi aranyt sem csokkenti. A bojkott nem a feladásról, hanem a tisztességes demokratikus feltételek nemzetközi szintű kikényszerítéséről szól.. Az érveim olvasd el a Mart Brashnak írt válaszomban.
bencemacska
@Madácsi Pali: ma, 07:10
Lehet, hogy nem fogalmaztam világosan: tudom, hogy nem azonos a rontott szavazat a bojkottal.
De ahogy nem tudnak megegyezni a pártok a közös indulásban úgy nem tudnak a közös bojkottban sem!
De ha megegyeznének netán, a Fidesz tud pár kliens pártot indítani,( jobbról, balról, középről!) és ezzel be fogja bizonyítani a külvilágnak, hogy itt igenis több párt rendszer van!
Nem minden szavazó képzett politológus! Lesznek, akik azt hiszik, hogy a Fidesz ellen szavaznak!
Az értelmesebbje hiába bojkottál, akikhez csak kormánypárti propaganda jut el, vagy nem szavaz, vagy a Fideszre szavaz!
Lesz a Fidesznek 90 %-a "demokratikus választáson", mi meg b...-hatjuk!
wagabund
"Hont András: Utolsó szavak a választási bojkott ügyében"

ez a faszi csak hülyeségeket beszél...
Madácsi Pali
@bencemacska: 30-35%-os résztvétel mellett 100%-al sem lesz legitim. Ennyit fognak elérni, bojkott esetén. A jelenlegi választási törvény alapján, a mostani média és plakát piacot figyelembe véve 70-80%-os részvétel esetén a számszakilag többségi kormányváltó szavazat ellenére meg lesz a 2/3-os fideSS győzelem. Tudomásul kell venni, hogy jelenleg Magyarország NEM DEMOKRATIKUS JOGÁLLAM, így demokratikus jogállami módszerrel a rezsim nem váltható le. Szerezzék meg a voksok 2/3-át a kormányt váltani akarók, többsége a fideSS-nek lesz.
Pöpec
@Madácsi Pali, Karma: A fidesz totálisan opportunista párt. Nem érdekelné őket a bojkott mellett előálló, legitimitás hiánya. Náluk a végeredmény számít: hatalomban maradni, továbbra is zsákmánynak tekinteni Magyarország összes fellelhető erőforrását, eladósítható vagyonát, az uniós támogatásokat és amiket még nem említettem, beleértve mások magánvagyonát is.
A legitimitás hiánya kapcsán az uniótól várni a megoldást - csacsiság. Az unió gazdasági bajainkra csak legyint: továbbra sem leszünk versenyben/gazdasági paritásban velük. Baj ez nekik? Dehogy. Az uniós pénzeket tovább folyósítják mert ha nem, putyin karjaiba visz a Nemzet Spermája. Ez a nyugatnak nem érdeke, inkább feláldozzák jövedelmük csekélyke részét tudván, G.orbánnál köt ki.
Szóval bojkott vagy sem, a végeredmény: G.orbán marad. A nemzet erőforrásai nem fogynak el, annyi adót mindig kivetnek és beszednek, annyi közbeszerzést mindig megnyernek, amennyi nekik és híveiknek kell.
Magyarország jövője sötét. Egyrészt kiürül, másrészt gazdaságilag súlytalanná válik, harmadrészt felvásárolja a nyugat. Minden statisztikában lemaradunk mint a borravaló.
Vajon hány nemzet tűnt már el a Kárpát medencében történelme során? Az agónia egy szakaszát éljük, amelyet orbán gyorsított fel kegyetlenül.
Itt már csak az erőszak segíthet, semmi más.
peterkelemen
@Pöpec: Nem a lószart. Orbán másra sem hivatkozik nyugaton, mint arra, hogy ők bizony legitim, demokratikusan megválasztott párt. Nagyon is beindulnának az események onnantól kezdve.
peterkelemen
@Pöpec: Látom sokan nem értik a bojkott lényegét. A bojkott csak egy kezdet, ami elvezet Orbán bukásához, aki ezt nem érti az ne akarjon politizálni sem, mert fingja nincs a folyamatokról.
Pöpec
@peterkelemen: Ebben most nem értünk egyet. Nem hiszek abban, hogy beindulnának a folyamatok. A dolgok akkor indulnának be, ha már kb. az ötödik fideszes potentátot küldenék el a kdnp-sek főnökéhez.
Pöpec
@peterkelemen 13:43: Látod, ezért nem politizálok :-)
Pöpec
A fidesz legyőzéséhez elképzelhetetlenül le kell aljasodnia egy riválisának.
bencemacska
@peterkelemen: ma, 13:43
A bojkotthoz nagyobb szervezettség kell, mint a választás koordinálásához!
Hol látsz te itt ehhez akaratot és kivitelezést!
Én a 2/3 jelentős megakadályozását és a kollaboránsok seggberugását már eredménynek látnám az első lépésben.
A második lépés nekem már messze van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.