Újabb RMDSZ-es, valamint a szövetséghez közel álló politikusokról, illetve egyházi személyiségekről állapította meg a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács, hogy együttműködtek a kommunista titkosszolgálattal. Új nevekkel bővült a kommunista titkosszolgálattal együttműködő erdélyi magyar egyházi személyiségek listája. A Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) a Nicolae Ceauşescu egykori diktátor elnyomó gépezete besúgójának nyilvánította Seres Gézát, az Aradi Református Egyházmegye, valamint Sipos Miklóst, a Szatmári Református Egyházmegye volt esperesét – írja a kolozsvári Krónika. Mindketten idén nyáron, a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben augusztusban lezajlott egyházmegyei választások előtt vonultak nyugalomba, a kánon alapján ugyanis már nem pályázhattak meg újabb mandátumot. Sipos Miklós, a Szatmárnémeti Németi Egyházközség lelkészének – aki a KREK esperesi kollégiuma elnöki tisztségét is betöltötte – ügyében a bukaresti táblabíróság...

Forrás: kitekinto.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán több, mint 1 millió határon túlit szabadított az anyaországbeliek nyakára, akik között szép számmal vannak bűnözők, szekusok, besúgók... Szégyen és gyalázat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Orbán több, mint 1 millió határon túlit szabadított az anyaországbeliek nyakára, akik között szép számmal vannak bűnözők, szekusok, besúgók... Szégyen és gyalázat!
peterkelemen
Orbán zsebdiktátor is olyan csúnyán fogja végezni, mint anno Ceauşescu.
quadrocopter
Nincs itt semmi csoda, "Győri Gábor" fedőnevű Orbán mocskos spicli ( akinek "fura" módon az apósa is az volt!) haverkodik a romáén szekus spiclikkel és milliárdokat nyom oda az adófizetők pénzéből!
quadrocopter
@Mirabilis: Nagggggyon jóóóóóóó...!
tudode
Nem csak az anyaország, már a Kárpát-medence országai is kezdenek hasonlítani O1G családi fészkére, ahol
.
,- a papi MINDENT MEGTESZ azért, hogy
- a mami SEGÍTSÉGET nyújthasson az elesetteknek az ökonomikusoknál, szereti a kissebbséget,
- az egyik vő mesterkedik, hogy SÖTÉTSÉG BORULJON a papi szt földjére,
- az egy szem fia pedig KÉZRÁTÉTTEL gyógyítja azokat, akiken a papi nem segít, mert
.
ő gyermekkori álmára, a stadionerdő ÉPÍTÉSÉRE, és egyéb huncutságaira áldozza azt a lóvét, amelyről az alattvalók tudtukon kívül LEMONDTAK, reménykedve a túlvilági JÓLÉTBEN!
.
A HAZA FURA URA REPDES IDE, ODA, ÉS NYOMJA EZERREL A "GÁZT" és a sódert, na nem a papi bányájából!
assassin
Megérdemli a sorsát ez az ország ha nem váltjuk le ezt a bűnbandát most áprilisban. A gond csak az hogy fogalmam nincs kire szavazzak...
advocat
Nálunk ez eddig nem jött össze. Az összes magyar párt sumákol? Nem. Aljas!!!
lópicigáspár
Nem kell ezen meglepődni! Anno Romániában 3 személyből kettő szekus volt, hogy legalább ketten tudjanak jelenteni egyről
quadrocopter
A "jó maffiózók" közös kapcsa:

Ugye, Orbán, "Győri Gábor" fedőnéven súgott a kat. elhárításnak, ergo: az állambiztonságiaknak!

"Lévai István 1922. augusztus 18-án született Szolnokon, anyja Deák Mária volt. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában fellelhető iratok (ÁBTL 3.1.1. B-77726) szerint 1955. augusztus 29-én szervezte be ügynöknek a mezőgazdasági elhárítás. A beszervezést a szolnoki S. Tóth Mihály államvédelmi hadnagy végezte terhelő adatok alapján. Lévai István a „Lenkei” fedőnevet kapta, és a mezőgazdaság területén, az úgynevezett „kulákvonalon” foglalkoztatták. Egy 1957-es értékelő megállapítás szerint „…az ellenforradalom előtti időszakban elég jó munkát végzett.”

Igen, Lévai Tekintetes Asszony apukájáról van szó!
Krakusvár helytartójáról is tudjuk, hogy spionként küzdött a komenyisták' ellen!
Az a kérdés, hogy a parlamenti hordában még hánynak van ilyen "hazaffyas" múltja?

Aztán itt van Erdő Péter püspök elvtárs és társai eset is.
"1987 márciusától szeptemberig a római Pápai Magyar Intézet ideiglenes igazgatója volt. Szabó Gyula katolikus pap és egyháztörténész ezt az intézményt a magyar kommunista hírszerzés előretolt bástyájának nevezte egy 2011-ben erről megjelent könyvében. Jakab professzor rendkívül aggályosnak tartja, hogy Erdő elődje, Dankó László, kalocsai püspök és Keresztes Szilárd, Hajdúdorog görögkeleti püspöke Magyarország kommunista hírszerzésének ügynöke volt."

Sok-sok puszi!
Borsodi
@assassin: Arra aki még nem volt, de nagy táborra van,és letudja váltani egy esélyt megér.A fidesztől mind jobb. A jobbik az Lmp vel ki ütné a székből Orbánt.
assassin
@Borsodi: Igazából sem a Jobbik, sem az Lmp nem játszik nálam. Lényegében egyik sem a mostaniak közül. Azért addig még eldöntöm, mindenképpen hozzájárulok egy szavazattal ahhoz hogy Mészáros ne gyarapodhasson tovább anélkül hogy dolgozna.
peterkelemen
@Borsodi: LMP és a Jobbik minkettő határon túli seggnyalók. Nézz utána nyilatkozataiknak. Magyarországon jelenleg nincs ellenzéki párt Mindegyik bűnös és cikostársaikká züllöttek Orbán aljas és velejéig romlott rendszerének. Ha demokrata akadna köztük annak már régen az utcán és a börtönben csücsülne, de ebből is tudható, hogy nincs igazi ellenzék ezért garázdálkodhat Orbán és bűnbandája büntetlenül. A magyar nép szintén bűnös, mert nem hajlandóak minimum több százezren kimenni az utcákra. Akkor meg dögöljenek meg és pusztuljanak éhen. Ennyi. Most is mire várnak Orbán csalásokra felépített választására. Szégyen, gyávaság és butaság a köbön!
karma1
@assassin: 21.15-re: Szia, BARKIRE, aki nem orban vagy nem a sleppjebol valo,.! Vagy eppen add le ervenytelenul a szavazolapodat,. ha a lelkiismereted szerint nem akarsz, vagy nem tudsz senkire sem jo szivvel szavazni! A szavazatok vegso osszeszamlalasanal az ervenytelen szavazatok is beleszamitanak az ossz-szavazatokba, es ha sok van beloluk, az gyengiti a fideszt!Ha a 8 milliobol csak az a masfel millio futyiszhivo megy el, a tobbi bojkottalja a valasztast, akkor a futyisz 100 %-kal nyer. De ha a 1.5 -n kivul elmegy meg 4 millio , aki masra szavaz, plusz van 500 000 ervenytelen szavazat (ami azert nagyon sok lenne!), akkor az azt jelenti, hogy CSAK 1.5 millio akarja orbant, 4.5 millio viszont NEM, vagyis nem hogy a 2/3, de az 50 % +1 szavazatuk sincs meg! Most a leglenyegesebb, hogy minel kevesebb legyen a fideszes szavazaok aranya az osszes szavazo kozott, a tobbirol raernek kesobb donteni az ellenzeki partok. Csak abban kell megegyezniuk, hogy mennyire gyorsan zarjak bortonbe kuszaszemet (hogy ne legyen ideje bedonteni a forintot) , orbant, hogy ne tudjon elszokni, es ugyanezert poltot is , hogy ne tudjanak lelecelni az igazsagszolgaltatas elol.
Ha 89-ben a romanok el tudtak kapni a Karpatok Geniuszat es a nejet, akkor a magyaroknak is menni fog , ha nagyon akarjak...:o)))
rohács1926
@advocat ma, 21:20
Az 1998-2002 közötti fidesz kormány nagyjából fele régi MSZMP-s volt; köztük beépített ügynökök, pártitkárok stb. Másik részük KISZ titkár volt, akik számára korán jött a rendszerváltás ahhoz, hogy belépjenek a kommunista pártba; adódott jobb lehetőség. Persze voltak kivételek.
Ha gondolod tájékozódhatsz: (nem tudom melyik a kedvenc lapod)
A Fideszre még mindig számíthatnak a kommunista ügynökök - 444
444.hu/2013/06/04/fidesz-ugynoktorveny
2013. jún. 4.
Ügynöklista: „a legsúlyosabb csapást a Fidesz–KDNP szenvedné el ...
mno.hu/.../ugynoklista-a-legsulyosabb-csapast-a-fidesz-kdnp-szenvedne-el-138...
2017. febr. 24.
Index - Belföld - Megvédte a Fidesz a kommunizmus ügynökeit
index.hu/belfold/2012/02/25/megvedte_a_fidesz_a_kommunizmus_ugynokeit/
2012. febr. 25.
:
karma1
@rohács1926: Nagyon szomoru a kigyujtesed, de igaz,...:o(((( Kar, hogy nem jut el mindenkihez, meg a valasztasok elott...
assassin
@karma1: Reméljük igazad lesz. Én már nem bírom nézni az ilyen Mészáros, Habony félék mérhetetlen gazdagodását. Nem a saját életemmel van bajom, szerencsére az rendben van, de az embernek vannak elvei, és amit ez a banda művel az már túlmegy minden határon. 2010 -ben még én is Fidesz szavazó voltam, 2014 - ben életemben először nem mentem el (tudom, hiba volt), de most elfogok és eldöntöm hogy veszek el egy szavazatot tőlük.
karma1
@assassin: Vannak, akik bojkottra szeretnek ravenni az embereket - de ez mar nem megy, egyebkent is nincs tokeletes bojkott vagy sztrajk, es valaki - altalaban az artatlanok - a bojkottot is es a sztrajkot megszivjak.

Ha a toketlen ellenzek nem tudott meg a hasonlo elvei menten sem egy valasztasi konszenzust csinalni, akkor a sokkal nehezebben kivitelezheto bojkottban miert ertenenek egyet es miert tartanak be azt? A sok mikro-partnak felszabadulna a terep (ha a nagy partok megis megegyeznenek a bojkottban), es orommel robbannanak bele a legures terbe: oket tulnyomoreszt a fidesz hozta letre pont azert, hogy felhigitsak az ellenzeki oldali komolyabb partokat, elveik, programjuk sincs - ok semmit sem tudnanak vesziteni, viszont lehet, hogy a fidesz , ha nyer - (annak a 400 mikropartnak az inditasaval csak a fidesz nyerhetne) - akkor egy-ket ilyen kis partot beemelne maga melle' a futyisz, halabol, hogy megnyertek neki a valasztast.
De nem fog orban nyerni, Karacsony Gergely lesz a befuto. Ahogy baratunk, @peterkelemen irja, az lmp meg a jobbik orban szekeret toljak, az lmp "elitet" sem akar valtani - ertsd: a jelenlegi legfelsobb vezetest -, tehat minden maradna a regiben. A leginkabb egy mszp-dk-egyutt-moma-parbeszed tudna olyan szovetseget kotni, amivel gyozhetnenek.
Az utolso pillanatig nincs lejatszva ez a meccs, ezt nagyon jol tudja a futyisz is, kulonben nem forsziroznak a halvaszuletett Stop Soros torvenyt, meg sok mas baromsagot sem.
assassin
@karma1: A bojkott valóban nem megoldás, csak tudod én egy mszp-dk - t sem szeretnék látni az ország élén. Az mszp már "bizonyított", a dk élén meg ugye ott van Gyurcsány, nem túl meggyőző. Mindenesetre ilyen ország kirablást még senki nem követett el a rendszerváltás óta, így bárki jobb lehet, csak én ezen a szálon elindulva nem szeretek senkire voksolni, azaz hogy inkább legyenek ők mert kevesebbet fognak lopni mint a mostaniak.
karma1
@assassin: Nem part alapjan kell megszervezni a kovetkezo kormanyt, hanem a szaktudas alapjan, ideiglenes jelleggel, kozpontositott hatalom nelkul. Tehat a penzugy legyen penzugyi szakemberek kezeben,(igenis oda Bokros es Kupa, meg Bekesi kell) a kornyezetvedelem, a mezogazdasag szinten legyen erto kezekben (jo, Illes kicsit kompromittalta magat, de atomugyben szaktekintely, Angyan fideszes volt, de vitathatatlanul kivalo agrarmernok), Horvath Andrasra rabiznam az adougyeket, de nem latok olyan orvost, vagy markans oktatot, akikre ezt a ket kenyes pontot rabiznam, de biztos lennenek jo eselyu palyazok, mindenesetre sokkal jobbak, mint balog meg hoffmann rozsacska), a propagandaminiszteriumot ahogy van, megszuntetnem, es SENKINEK a kezebe nem adnek olyan hatalmat, amivel hatalmi szoval barkit is leugathat. A szocialis ugyeket Ivanyi Gabor lelkesz urnak adnam, mint vitathatatlan szocialis erzekenysegu, komoly embernek, a kulugyet vagy Kovacs Laszlonak, vagy Ujhelyinek, esetleg Martonyi Janosnak adnam, a rendorseget-belugyet Kunczenak.
Ha valamelyik politikus mar szerepelt az elozo kormanyokban, az nem baj, hiszen aki azt allitja, hogy csak uj arcokkal szabad dolgozni, az tobb, mint naiv - az hulye. AKi ma felelos eletkorban van, es megvalaszthato lenne barmilyen tisztsegbe, az 30-as eveiben jar, akinek az oktatasat olyan tanarok adhattak, akik a Kadar rendszerben tanultak, tanitottak, tehat mindenkeppen kapcsolodnak mas politikai rendszerekhez, nezetekhez. Csak akkor lophat az uj kormany, ha nincs mitol, kitol felniuk. Ezert az elso intezkedesek kozott visszaallitanam az ALkotmanyt, amit orban nem szuntethetett volna meg onhatalmulag. Ergo: orban 2010 ota egy illegitim kormanynak az illegitim vezetoje,.
rohács1926
@assassin: 23:01
A magyar választó sajátos helyzetben van. Míg néhány nyugati országban több jó párt közül (amelyeknek nagyon hasonló a programja) kell kiválasztani a legjobbat, addig nálunk az a feladat, hogy elkerüljük a legrosszabbat, szavazva akár egy kevésbé rosszra.
De ez jól megfogott érdekünk. Nálam az egyik fő szempont az EU-hoz való ragaszkodás.
assassin
@karma1: Az Alkotmányt én úgy tudom csak 2/3 - os többség mellett lehet megváltoztatni, az meg kizárt. Bokros, Kuncze, Kovács nálam kizárva, a többi talán lehetséges.
assassin
@rohács1926: Attól ne félj hogy Orbán ne ragaszkodna az EU - hoz, nagyon is köti magát oda, hiszen ez a saját érdekük is. Néha eljátssza a kemény legényt, de ennyi. Brüsszel meg nem fog minket kizárni, nekik sem érdekük. Ki van ez találva.
rohács1926
@assassin: Mi lesz akkor, ha már nem jön pénz az EU-tól?
Csak nyűg lesz, mert a "függetlenségünket csorbítja".
rohács1926
@assassin: Bizonyára nem fogalmaztam egyértelműen
Nálam az EU-hoz való ragaszkodás nem csak az EU pénzéhez való ragaszkodást jelenti.
Jelenti a demokráciát és a mindenkori hatalom korrupció elleni harcát.
surdilloFUJT
@a@assassin: Nálam meg te vagy kizárva!Nem hiszem,hogy bármelyiknél egy pinaszőrszállal is jobb,vagy több vagy!!!
papa.49
El ne feledkezzünk a ,,hős ellenálló,, pispekről aki szintén secus volt, miközben uszított a rendszer ellen jelentgette fel azokat akik egyetértettek vele !!!
Ugye ez is csak párévvel később derült ki mikor kinyitották az ügynök aktákat !!!
NÁLUNK CSUTIGECI MIKOR NYITJÁTOK KI AZ AKTÁKAT ???
assassin
@surdilloFUJT: Hozzád meg ki szólt, intelligencia bajnoka? :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.