Drágulással járhat a januári újabb kötelező emelésen túl egyre több áruházláncnál bejelentett idei bérfejlesztés, mivel a munkaerőhiány orvoslására kínált növekvő fizetések határozzák meg a nagy cégek versenyhelyzetét. Eközben a kisboltok nagy bajba kerülnek. Az OKSZ támogatja a kistelepüléseken működő kisvállalkozások adókönnyítését - mondta Vámos György főtitkár a Magyar Időknek. A bérköltségek növekedése még a folyamatosan bővülő eladási forgalomban is komoly pluszkiadást jelent a tőkeerős nagy láncoknak is, a többlet várhatóan továbbgyűrűzik a fogyasztói árakba; elsősorban nem a napi fogyasztású friss termékek, hanem a tartós vagy kényelmi árucikkek esetén - írja a lap iparági szereplőkre hivatkozva. Előfordulhatnak áremelések a bérverseny következtében, ennek mértékét azonban egyelőre lehetetlen megjósolni. Vámos György szerint az egész nemzetgazdaságra inflációs hatással bírnak a kötelező és az azon túl megvalósuló bérfejlesztések, amelyek megjelenhetnek a bolti árakban.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
"komoly pluszkiadást jelent a tőkeerős nagy láncoknak is, a többlet várhatóan továbbgyűrűzik a fogyasztói árakba; elsősorban nem a napi fogyasztású friss termékek, hanem a tartós vagy kényelmi árucikkek esetén"
Hol tanult ez a fasz közgazdaságot? A rugalmatlan fogyasztási termékek, kenyér, zsiradékok, liszt, olcsóbb húsfajták, cipő, mindaz, ami a hétköznapi élethez elengedhetetlen a leginkább terhelhetők. A tartós fogyasztási cikkek vásárlását árnövekedés esetén egyszerűen elhalasztják, várva arra, h a túltermelés miatt előbb-utóbb árcsökkenés jön.
papa.49
Ez a pacák egy két lábon járó károgó varnyú !!!
peterkelemen
Orbán-simogatók még mindig kitartanak. Kíváncsi vagyok meddig, mert hamarosan leszakad egy jó nagy részük egyenesen a nyomorba. Agyhalottak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.