A zalai rendőrök egy 26 éves és egy 33 éves olasz állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint február 1-jén 3 óra 55 perckor Külsősárdon, egy Citroen típusú gépkocsi sofőrjét és utasát ellenőrizték a járőrök. A rendőrök a jármű rakterében, papírdobozban, valamint mobil kutyaboxban, 22 francia buldog fajtájú kutyát – köztük néhány hetes kölyköket – találtak.

22 buldoggal próbáltak meglépni az olaszok az országból – de sikerült?

22 buldoggal próbáltak meglépni az olaszok az országból – de sikerült?

22 buldoggal próbáltak meglépni az olaszok az országból – de sikerült?

Fotók: police.hu

A gyanúsítottak az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfiak Olaszországban akarták tovább értékesíteni.

A két külföldi személyt a lenti rendőrök elfogták, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról az állatvédők gondoskodnak.

A Lenti Rendőrkapitányság kezdeményezi a 26 éves és a 33 éves torinoi személyek gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Rengeteg állatkínzás és tiltott állatkereskedelem van ma Magyarországon. Hiába ilyen az amikor kontárok, tolvajok irányítják az országot és egyre inkább burjánzik a bűnözés minden téren.
wagabund
majd jól kidumálják magukat...először is nincs jó tolmács, másodszor jogaik vannak, harmadszor a kikutyák könyörögtek nekik, hadd utazhassanak velük... az áldott jó szívükre hallgattak, ez lett belőle.
...sebaj...legközelebb kismadarakkal utaznak...ugyanis nemsokára szabadon távoznak...ezek a fínom talján férfiemberek. az ügyvédjük már ott van, és átvette az irányítást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.