Az MSZP választási csalás miatt feljelentést tesz Kövér László házelnök a választókerületek átszabásáról szóló nyilatkozata miatt – mondta az ellenzéki párt országos elnökségének tagja hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Bárány Balázs vallomásként értékelte az Országgyűlés elnökének szavait, amellyel szerinte a házelnök elismerte: csaltak a 2014-es országgyűlési választáson.

Utalva a fideszes politikus nyilatkozatára közölte, a választókerületek módosítása egyetlen célt szolgált, hogy a Fidesz jól járjon a módosításokkal. Hozzátette, hogy a választókerületek jelenlegi határát sem történeti, sem kulturális, sem pedig földrajzi okokkal nem lehet indokolni.

"Egyértelmű a cél: egy fideszes szavazónak érjen többet a szavazata, mint egy ellenzéki szavazóé" – fogalmazott.

Bárány Balázs emlékeztetett arra, hogy 2014-ben az MSZP mellett az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) is átfogó jelentésben sorolta fel a magyarországi problémákat.

Az MSZP feljelentést tesz Kövér László nyilatkozata miatt

MTI Fotó: Biró István

Elmondta, most hogy Kövér László beismerte, az akkori megállapítások közül az egyik valóban megállja a helyét, érdemes a többi megállapításról is beszélni. Példaként említette, hogy a jelenlegi választási rendszer megkülönbözteti a szavazókat aszerint, hogy egy határon túli magyarról van-e szó, vagy "egy Londonba menekült budapesti fiatalemberről". A kormányzati tájékoztatást nem lehet megkülönböztetni a nyílt pártpolitikától, közpénzből finanszírozott álcivil szervezetek folytatnak nyílt kampányt a kormány mellett és a Nemzeti Választási Bizottság első embere egyértelműen a Fidesz akaratát hajtja végre – sorolta a problémákat.

Bárány Balázs szerint az EBESZ-jelentésben a legsúlyosabb kifogásokat a média állapota kapta, amelynek helyzete azóta sokkal rosszabb lett.

Szerinte a megyei napilapok "Mészáros Lőrinc üzenőfüzetévé váltak", és gyakorlatilag működik a cenzúra, az öncezúra és a Fidesz-hazugsággyára.

Bárány Balázs úgy értékelt, a Fidesz retteg attól, hogy fogynak a szavazói és a létrejött űrt szeretné betölteni valahogy.

A szocialista politikus szerint az emberek többsége ma Magyarországon változást akar, ehhez nem kell több, minthogy 62 nap múlva mindenki, aki kormányváltást akar, elmegy szavazni a változás, az MSZP és a Párbeszéd szövetségére.

A Reflektor blogon nyilvánosságra hozott hangfelvételen Kövér László arról beszélt, volt némi "földrajzi bűvészkedés" a választókerületek kialakításakor.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Kommcsikám !!! Szűkül a kör, mehetsz Pápára panaszkodni...ha odaérsz :-))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
Helyes!
Minél nagyobb a csetepaté, annál jobban meghülyül a pórnép.
Aztán majd jól eltéveszti az ikszet. :)
volvós
Kommcsikám !!! Szűkül a kör, mehetsz Pápára panaszkodni...ha odaérsz :-))
Eladott Ország
Kövér elvtárs, nem lenne egyszerűbb betiltani az ellenzéki pártokat, hiszen megmondták, hogy vezetőik és szavazóik hazaárulók és a magyar nép ellenségei? Kövér egy opportunista, gátlástalan megalomániás ökör, nincs neki semmilyen elképzelése a világról. Nem keresztény, nem kommunista, nem jobboldali. Roppant érdekes, és a jövő kulturális antropológusai talán foglalkoznak is a kérdéssel, hogy miként tudott a világnézeti nihilizmus ennyire ragályszerűen lábra kapni egy kb. fél országra kiterjedő politikai kultúrában, mint az orbáni Fidesz regnálása alatt. Lassan 8 évük lett volna rá, hogy ezeket a lejtőket kiiktassák. Azonban a fdesznek és kullancspártjának létkérdése, hogy ne legyen kormányváltás.. Egyébként én, ha ez az alak bármilyen témában kinyitja a száját, csak annyit szoktam mondani, hogy "csatorna szag van"...
ALKOTMÁNYOS VÁLSÁG VAN AZ ORSZÁGBAN. Szinte nincs olyan hivatal, mely pártsemleges lenne. A parlamentben a bizottságok sem működnek. Vérnarancsosék szórakoznak..
nezelodo
@volvós: Már nagyon várják ott, hogy a vezényletével újra dalolhassák az Internacionálét...
quadrocopter
Hasznosak ezek az őszinteségi rohamok, választás előtt...majd Polt bűntárs jól elutasítja a feljelentést, van egy kamion megszüntető nyomtatványa...
volvós
@quadrocopter: Szép lenne, ha április 9-től egy cellában ülhetnének !!!
kereső
@quadrocopter: csak kérdezem,mert nem vagyok jogász, ha a 2014 választás csaláson alapult, az akkor érvényes?Ha,nem akkor mi volt itt négy évig?
babp1982
Ma csak elszólta magát a rőzsebajszos ördög bütyök-:)))
Gyuri Géderről
@Shikari: Minden szó igaz! Orbán, Kövér és a többi (volt) MSzMP. - s libsi
(most fideszkdmp - s) igen csak be van gazolva. Ők már csak tudják, miként működött annak idején a kékcédulás választás.
Érzik, hogy jó irányba mennek a dolgok. Nem véletlenül építetik a korszerű börtönökek. De nem oda kerülnek. Orbán papa kőbányája várja Őket.
quadrocopter
@kereső: Az Ab.-nek kellene kimondania, hogy a választási törvény egyoldalú előnyt biztosított a hordának, miután azt a javukra változtatták meg, nem véletlenül tömte tele az Ab-t pártkatonákkal a horda, ergo: ez tőlük nem várható, ugyanez a helyzet a tákolmánnyal is.
Ha valami csoda folytán 4 évvel később(!) kimondaná az Ab. hogy a választási eredmény nem hiteles, akkor új választás.(klasszikus értelemben parlament- feloszlatás.)
De az idő múlásával ezek egyike sem reális elvárás egy ilyen összetételű Ab-tól, mert ha a tákolmányt is érvénytelenítenék, mint a legfőbb jogforrást, akkor az összes, azon alapuló jogi norma szintén hatályát vesztené.
Ilyet nem tesznek, nem suicid hajlamúak.
Én sem vagyok jogász, ezért a saját értelmezésem írtam. Amúgy a jog Genyóföldön csak az, amit betartanak, ha akarnak, számos esetben nyíltan ellenszegülnek a normáknak - büntetlenül, ezért nincs jogbiztonság senki számára! A Genyó és vezérkara áthágja a normákat a saját és a hawerok érdekei szerint. Trafikmutyi, fold mutyi...stb.
A szekszárdi volt polgármájsztro ( ma államtitkár "érdemei elismerése mellett!"(? )akkora hivatali visszaélést követett el vezetői ráhatását felhasználva a trafikelosztásra,, hogy az ritka Európában is - Polt bűnpártoló bandája elintézte, hogy büntetlen maradjon! Ez a húzás ismét csak hivatali visszaélés, de nincs olyan felsőbb szervezet, amely kimondhatná Polt feje fölött a verdiktet! Ezzel bezárult a kör a szabad rablás és köztörvényes bűnök büntetlensége fölött!
A buta birka nem érti meg, hogy ő sincs jogbiztonsággal körbe bástyázva, mert az nem létezik, párttagkönyv és narancs szín kérdése, hogy kiből lesz terhelt, vagy kiből lesz tiszta priuszos bűnöző! A Polt banda csak ott indít eljárást, ahol nem csak a ló lába lóg ki, hanem az egész ló is - nyomozási jogkörük ellenére!
Ezek a bizonytalansági tényezők hiányoznak egy valódi demokráciából, de tartozékai egy diktatúrának!
Demokráciában elképzelhetetlen, hogy Orbán ne lehetne a pofátlan, nem is...
quadrocopter
...titkolt húzásai ellenére terhelt. Az összes hatóság és hivatal a rezsim védelmére rendezkedett be, ezért lehet milliárdokat tologatni ide-oda büntetlenül, ezért lehet egy Analfa Béla milliárdos, a közbeszerzések meghekkelésével, ál-pályázatokkal...stb..
quadrocopter
@Shikari: Maflicsek!b Megkaptad a hordavezérkar "mozgalmi" múltjáról szóló kimutatást! Úgy tűnik, hogy se köpni, se nyelni, de még csak böfizni sem tudtál! Most jött meg a hangod?
Későn érő (és értő) típus vagy!
Desischado
Ha normális országban élnénk, köteles már rég nem lenne miniszter! És még most mekkora csalások várhatóak, arra szavak sincsenek! Megmondta az Ebesz is, mekkora csalás volt 2014-ben, és mi történt? Semmi!
Gyuri Géderről
@Shikari: Egyet értek! Megy a levesbe a fideszkdmp köntösbe bújt libsi tábor. Én is örülök neki.
Gyuri Géderről
@Shikari: Történelemből elégtelen. Sajnos az élet iskolájába nincs osztályismétlés.
Aki nem tanul, az egy életre tudatlan marad.
kokopelli
@Gyuri Géderről: Azért is ugat a keletpakisztáni cigány Shikari,mert azok rinyálnak
akiknek veszíteni valójuk van!Kik azok?A volt libsi Orbánék és rabló tetveik! Ők lettek
naziközeliek,mert jobbra csúsztak a saját ß@rukb@n! ;--)
kukac50
A Fidesz csalással került hatalomra 2014-ben.
volvós
@kukac50: 13:07
sajnos félő, hogy a 2018-as válsztáson is " Folytatják "...
Ha már egyszer meg van a stratégia a csaláshoz...:-(((
evacica
Atya Isten! Mi van Kövér hol lép fel? Meg kell örülni, mikor ezek beöltöznek, na meg még lóra is ül némelyik időnként! Tényleg úgy néznek ki mint a majmok mikor frakkot adnak rájuk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.